Vele lachende gezichten!

En... we zijn vertrokken voor alweer een lang en boeiend schooljaar. Op 1 september maakten alle leerlingen kennis met hun klasgenoten én met hun klastitularis. Vooral voor de eerstejaars was dit dé dag waar ze al twee maanden nieuwsgierig naar uitkeken. Woensdag waren er dan de eerste lessen én de traditionele spelnamiddag: een feestelijk verkennen van de school aan de hand van allerlei leuke en leerrijke activiteiten. Aan de vele lachende gezichten te zien was dit initiatief ook dit jaar weer een voltreffer!

 

Later meer foto's...


Samen uitkijken naar de ...

Na een rustgevende vakantie zijn we weer van start gegaan. Met ons hele enthousiaste team engageren we ons weer om er een boeiend en fijn werkjaar van te maken.

BOEKEN NIEUWE SCHOOLJAAR en SPORTKLEDIJ: intussen is onze boekenverkoop op school afgesloten. Leerlingen die hun pakket nog niet konden afhalen op vrijdag of zaterdag, kunnen dinsdag of woensdag nog bij ons boekenteam terecht. 

Eind augustus is al een eerste groep van 14 Zuid-Afrikaanse leerlingen uit SOUTHDOWNS COLLEGE, onder begeleiding van twee Afrikaanse leerkrachten, aangekomen. Samen met 20 laatstejaars werken zij een intensief, prachtig programma af in binnen- en buitenland: Amsterdam, Ieper, Brugge, Brussel, Gent, de Westhoek, Parijs,... We heten hen heel van harte welkom en wensen iedereen een onvergetelijke ervaring toe!


Adieu laatstejaars!

Op maandag 29 juni hebben we met een feestelijke viering afscheid genomen van 240 laatstejaars. Een mooie, warme avond met een programma van muziek, toespraken, proclamatie, diploma-uitreiking en receptie maakten van dit gebeuren een unieke happening. Proficiat aan alle afgestudeerden die vanaf nu oud-leerling van ons college zijn!

Education is an art - we make it happen! Nu is het aan hen om van hun toekomst iets groots, iets sterks, iets moois te maken. We wensen aan iedereen ontzettend veel geluk en... vele dromen worden nu werkelijkheid.


Bouwteam in actie

Om de twee weken komt het bouwteam van het H.-Hartcollege bij elkaar om het nieuwbouwproject in de Olmstraat vorm te geven. Het architectenbureau Hebbelinck-De Wit uit Luik is volop bezig om samen met NU-architecten uit Gent en studiebureau Robuust vorm te geven aan de nieuwbouw. Op 10 juni is het definitieve voorontwerp afgegeven. Straks is ook de officiële bouwaanvraag klaar!

Tegen 1 september 2017 wordt de speelplaats opnieuw aangelegd: 2 sportvelden die ook als één groot voetbalveld kunnen dienst doen, veel zitruimte met aandacht voor groen en bomen. 

Tegelijk starten de werken aan de nieuwbouw. De kleine witte huisjes in de Olmstraat en de 2 technische gebouwen van het H.-Hartcollege gaan tegen de vlakte, samen met de huidige cafetaria van de sportzaal. In de plaats komt een gebouw met 4 verdiepingen, aangebouwd tegen de huidige appartementen. Tegen de sportzaal bouwen we dan een nieuw gebouw met sanitair en een dans- en sportzaal op het gelijkvloers en klaslokalen erboven. Deze 2 gebouwen in L-vorm openen onze school helemaal naar de stad toe. Alles is bovendien verbonden met de uitbouw van de sportzaal waarmee we nu bezig zijn. Het wordt een nieuwe schoolcampus tussen Olmstraat en Processiestraat. Tegen 1 september 2018 moet, als alles volgens plan verloopt, klaar zijn. Duimen maar!


WOI voor 1stes

100 jaar geleden werd in onze streek hard gevochten tijdens de eerste wereldoorlog. De leerlingen van het eerste jaar leerden hierover tijdens de lessen en woonden op 19 mei een slotceremonie bij op het Amerikaans kerkhof in Waregem.


Uitstappen op z'n Duits!

In het kader van de lessen Duits werd de praktijk getest ter plaatse. De vijfdes verkenden Berlijn en de 4des gaan ofwel naar Keulen ofwel naar Luxemburg-Trier. Door op bijgevoegde afbeeldingen te klikken krijgt u enkele sfeerbeelden.


't College trapt 'hart'

Tijdens het Hemelvaartweekend waren we met 2 equipes present op de 1000 kilometer fietsen voor KOM OP TEGEN KANKER. Na de hartverwarmende ervaringen van de voorbije jaren voor Celeste Devos, was dit een echte positieve ervaring. Eén ploeg met leerkrachten en één ploeg ouders trapten 'hart' voor het College. Een dikke proficiat aan alle deelnemers en de sponsors!


Allerlaatste uitwisselingen

Een aantal leerlingen uit het 6de jaar zijn bezig aan de laatste uitwisseling van dit schooljaar. Schelklingen ligt in de Baden-Württenberg, in het zuiden van Duitsland. 7 leerlingen genieten er van de Duitse gastvrijheid en proberen er onze school te vertegenwoordigen. Ondertussen is ook de uitwisseling met Pamplona achter de rug. Een neerslag van deze uitwisselingen vinden jullie door op de bijhorende afbeeldingen te klikken.


3 groepen uitwisselingen met Zuid-Afrika: de ervaring van hun leven!

Voor en rond de paasvakantie verkennen 60 vijfdejaars leerlingen van onze school Zuid-Afrika. De eerste groep wisselde uit met ELDORAIGNE HOËRSKOOL en is net terug. Lees gerust hun schitterende ervaringen. De tweede groep van 20 leerlingen en 2 begeleiders worden gehuisvest en rondgeleid door MIDSTREAM COLLEGE, een school met veel ervaring in internationale uitwisselingen. Zij komen volgende week dinsdag terug. En de derde groep is pas bezig aan de eerste week. SOUTHDOWNS COLLEGE is onze gastpartner voor deze 20 leerlingen. 

Elke groep krijgt een heel gevarieerd programma met kennismaking met het schoolleven in Zuid-Afrika, het verkennen van Pretoria en Johannesburg (Soweto, het Apartheidsmuseum, het Voortrekkersmonument, Freedom Park...), een exclusief verblijf van een 4-tal dagen in een nationaal park (Krugerpark, Pilanesberg), een excursie van een paar dagen in Kaapstad en Kaap de Goede Hoop en zoveel meer... Lees gerust hun ervaringen erop na!


Het college gaat internationaal tijdens de paasvakantie!

Traditioneel verkennen een pak leerlingen een stad in het buitenland tijdens de paasvakantie. Zo is er de traditionele Romereis of een alternatief met een excursie van Barcelona voor de laatstejaars. De derdes en vijfdes bezochten dan weer Londen. Foto's zijn terug te vinden via onderstaande links!


Internationale uitwisselingen

Het zijn weer drukke tijden in het college. Net voor de paasvakantie hadden 20 leerlingen uit de Latijnse klassen een unieke ervaring met een uitwisseling in het mooie Montesarchio, vlak bij Napels, de Vesuvius en Pompei. Op het College zelf hadden we onze tweede internationale week met de aanwezigheid van een drietal buitenlandse delegaties (Boedapest, Sykkylven - dit is Noorwegen en Schelklingen (Duitsland)). Al deze verschillende ervaringen zijn een buitenkans voor deze jonge mensen. 

En nog is het niet gedaan: de laatste zondag van de paasvakantie vertrekt een grote groep leerlingen naar Pamplona voor een uitwisselingservaring met onze bekende Catalaanse partner. Ze vliegen op Bilbao!


Youtubewedstrijd 4L4

Leerlingen van de klas 4L4 maakten vorige weken een filmpje ter promotie van Olyfran. Dit is de organisatie die de olympiade Frans organiseert. Onder het principe "WAT ALS" werden verschillende scènes gefilmd en door Kaï en Louis-Maxime gemonteerd! Geniet vooral van de acteerkunsten van deze leerlingen. Hoe meer views er worden gehaald, hoe meer kans op de eerste plaats!


International meeting 23 - 28 maart

In de week van 23 maart verwachten we op het college 3 verschillende delegaties uit evenveel landen. Sykkylven (Noorwegen), Boedapest (Hongarije) en Schelklingen (Duitsland) sturen hun zonen en dochters uit om hier samen met hun gastheren en -vrouwen over de grenzen heen te komen werken.

Het onderwerp? In internationale miniondernemingen een app lanceren die de wereld gaat veranderen en hem ook promoten met een heuse marketingcampagne. Maar de boog kan niet altijd gespannen staan en dus trekken de leerlingen ook naar Brugge en Ieper om tussendoor iets bij te leren over onze rijke geschiedenis.


Sing that song!

Op 27 februari was schoolrestaurant 3 naar goede gewoonte het toneel voor muziek en een pittige strijd tussen "dames" en "heren". Aangemoedigd door leerlingen proberen de dames en heren in kwestie punten te scoren met hun muziekkennis. Het swingpaleis werd ook voor de eerste keer ingeruild voor een nieuw concept: "Sing that song". Het was uiteraard ambiance troef! De "dames" sloten de avond af als winnaar! Geniet mee van de sfeer!


4 maart: COLLEGERUN voor het goede doel

Dit jaar organiseren we voor de 5de keer op rij onze COLLEGERUN ten voordele van Broederlijk Delen. Aan dit tof en sportief gebeuren nemen ongeveer 400 leerlingen deel. Ook heel wat leerkrachten en zelfs ouders zijn voor deze editie ingeschreven. Het parcours van een halve kilometer doorkruist het College via de Processiestraat en de Olmstraat. Elke deelnemer loopt gemiddeld 15 ronden. De klas met de meest gelopen ronden, krijgt de KLASPRIJS - een circusinitiatie voor de hele klas!

Alles begon met een opwarming in de sportzaal zelf. Nadien werden de sportievelingen per schijf van 100 losgelaten. Een ontspannen sfeer, veel positieve en lachende gezichten, en ... een schitterend initiatief van onze werkgroep Run! Oordeel zelf maar aan de hand van een aantal foto's...


Onze derdejaars verkennen LILLE

Enkele klassen derdes trokken naar het Noord-Franse Lille om daar hun taalgevoel wat aan te scherpen en om deze bruisende stad te verkennen. De Franstalige begeleiders hadden een hele dag vol uitdagende activiteiten voorbereid: van enquêtes over spelletjes tot zoektochten, voor elk wat wils.

Op deze manier leerden onze leerlingen de rijke geschiedenis en cultuur van Lille kennen: de gigantische boekenwinkel Furet du Nord, het nog imposantere shopping center Euralille, La Veille Bourse, de Cathédrale Notre-Dame de la Treille, enzovoort. Sommigen gingen zelfs een stapje verder en namen de metro om de stad te verkennen, al was dat voor enkelen letterlijk met vallen en opstaan, maar daarom niet minder leuk. Moe maar gelukkig en een leuke ervaring rijker keerde iedereen dan terug naar het college.


EETFESTIJN voor Kom op tegen kanker groot succes!

Op zaterdag 28 februari organiseerden we (weer) een eetfestijn ten voordele van de fietsactie "1000 kilometer" van KOM OP TEGEN KANKER. Het initiatief komt van de vriendengroep van de ouders van Celeste Devos. Samen vormen we twee teams. Ouders, vrienden, leerkrachten en opvoeders slaan de handen in elkaar om voldoende fondsen te verzamelen om de 1000 kilometer tijdens het Hemelvaartweekend te fietsen. We waren met zo'n 400 vrienden, collega's, familie en sympathisanten: een warme, familiale sfeer waarbij leerlingen, oud-leerlingen, ouders en collega's samenwerkten om alles tot een mooi evenement uit te bouwen. Een dikke pluim voor alle medewerkers en een gemeende dank-je-wel aan iedereen die op een of andere manier zijn steun gaf aan dit initiatief. 

Wie nog wil sponsoren en hiervoor een fiscaal attest wil verkrijgen, doet dit best door een overschrijving naar rekeningnummer “BE14-7331-9999-9983” met de vermelding van ons codenummer bij de 1000 km in de mededeling = “170-119-390 Gift”.

Alvast een paar fotootjes van het mooie gebeuren! Voor meer afbeeldingen: klik hier!


H.-Hartcollege INTERNATIONAAL - laatste update!

Ook dit jaar blijven we een zeer internationale school.  Bekijk de foto's van de uitwisselingen met onze 2 Zuid-Afrikaanse partnerscholen en met heel wat Europese partners door op het logo van de stad te klikken. Zo zijn er al uitwisselingen geweest met Finland (Vaasa), Noorwegen (Sykkylven), Hongarije (Boedapest) en Zuid-Afrika (Centurion 2 scholen). Verder gingen ook 3 groepen van telkens 20 leerlingen + 2 begeleidende leerkrachten op uitwisseling in Zuid-Afrika: een onvergetelijke ervaring was dat...

Hieronder volgen de gegevens m.b.t. de vliegtuigtickets voor de periode maart-april 2015.

BESTEMMING

datum

vertrek

aankomst

vlucht nr.

 

BERGEN (Noorwegen)

20/03

13:25

17:40

SAS2872 (via Kopenhagen)

retour

27/03

6:00

9:50

SAS593 (via Kopenhagen)

MONTESARCHIO (Napels - Italië)

21/03

11:35

13:55

EasyJet4812

retour

28/03

8:40

11:05

EasyJet4811

ZUID-AFRIKA ELDORAIGNE

27/03

8:15

22:05

 

 

retour

11/04

1:50

17:45

 

 

ZUID-AFRIKA MIDSTREAM            

retour

02/04

19/04

6:21

23:15

21:15

13:08 

 

 

ZUID-AFRIKA SOUTHDOWNS

retour

09/04

24/04

6:21

23:15

21:15

13.08 

 

 

PAMPLONA (Bilbao - Spanje)

18/04

11:00

12:55

SN3713

 

retour

25/04

13:35

15:25

SN3714

 

Meer informatie over de uitwisselingsweek in het buitenland krijgen de ouders en de betrokken leerlingen op een infoavond die door de begeleidende leerkrachten wordt belegd. Uitnodiging gebeurt per mail! We wensen aan alle deelnemers een boeiende en fijne uitwisselingsweek.


Week voor de krokusvakantie 2015!

Ook de week voor de krokusvakantie bruiste het van de activiteiten voor de leerlingen. Een heel aantal klassen kreeg een auteur over de vloer die enthousiast vertelde over enkele van zijn/haar boeken. 

Het 5de jaar organiseerde opnieuw een Taalcafé Frans (Oh là là!) en het 6de jaar bracht een bezoek aan de SID-IN beurs in Kortrijk en dit in het teken van hun studiekeuze voor het hoger onderwijs.


Voor de krokusvakantie: 34 leerlingen op uitwisseling

De weken voor de krokusvakantie maakten heel wat laatstejaarsleerlingen dé ervaring van hun Collegetijd mee: 34 van hen waren op internationale uitwisseling vertrokken. De 15 leerlingen die in VAASA (FINLAND) zaten, werden begeleid door 2 leerkrachten. Ze realiseerden een boeiend programma dat grondig voorbereid werd door de ervaren leerkrachten ter plaatse. De partner waarmee we uitwisselen is trouwens een door de wol geverfde uitwisselaar! 

11 leerlingen vlogen zaterdag naar Alesund om hun week in SYKKYLVEN (NOORWEGEN) door te brengen. Ook deze partnerschool is er een met wie we al meer dan 10 jaar uitwisselen. Ook hier een schitterend programma in een kader waar wij in het vlakke Vlaanderen alleen maar kunnen dromen. 

Een echte stadservaring was tenslotte weggelegd voor de 8 leerlingen die in BOEDAPEST (HONGARIJE) gestationeerd waren. Ook zij logeerden in de gastgezinnen van één van de leerlingen die al in België ontvangen werden bij het begin van het schooljaar; een bruisende cultuurstad in het Oosten van Europa.

Hun ervaringen kunt u nalezen op deze website door te klikken op het icoontje met de verwijzing naar de bestemming.

 

 

 

 


Leerlingen van 1 LATIJN C meten de luchtkwaliteit in het centrum van Waregem

bron: hln.be

De leerlingen van 1 Latijn C doen mee met PLANET WATCH! Zo hebben ze de luchtkwaliteit van het centrum van Waregem gemeten. En het resultaat ziet er niet altijd even goed uit. Lees verder in het krantenartikel door op de foto te klikken!


Basketbal meisjes 2de graad

Onze meisjes van de 2de graad speelden afgelopen week de West-Vlaamse finale basketbal en wonnen ook nu deze wedstrijd. Klik op de afbeelding voor een verslag.

Alvast proficiat aan de meisjes!!

Via deze link kan je trouwens alle recente sportieve prestaties nog eens bekijken of nalezen. Zoals je ziet: we hebben heel wat sportief talent in huis. Proficiat aan iedereen!


Winnaars van onze doedagquiz

Onlangs kwamen heel wat leerlingen uit het zesde leerjaar op bezoek naar onze school. Ze konden allemaal deelnemen aan een korte collegequiz waarbij ze onze school beter leerden kennen.

Uit alle juiste inzendingen trok een onschuldige hand maar liefst 10 prijsbeesten die elk een boekenbon ter waarde van 20 euro winnen:

Mattice Vincent uit Oostrozebeke, Emma Deblaere uit Kaster, Yana Platteeuw uit Deerlijk, Arthur Arie uit Deerlijk, Louise Devreese uit Waregem, Matties Neirynck uit Waregem, Britt Hofman uit Desselgem, Senne Callens uit Machelen, Emiel Vaernewyck uit Kruishoutem en Merel Verbeke uit Wortegem.

Proficiat aan alle winnaars. De boekenbon valt eerstdaags bij jullie in de brievenbus!


DOE-DAG: 6de leerjaar op bezoek

Ook dit jaar komen de 6de leerjaren van de scholen uit de buurt weer bij ons op bezoek. Tijdens deze DOE-DAG maken ze op een speelse en actieve manier kennis met onze bruisende school. 

Vergeet niet van de quiz op de H.-Hartcollege-stick in te sturen via mail naar quiz@collegewaregem.be ten laatste op vrijdag 6 februari. De winnaars krijgen een mooie boekenbon!


Na de kerstexamens... schaatsen en skiën!

2014-12-12
2014-12-16

Na de inspanning kwam de ontspanning! Traditiegetrouw trokken onze eerstejaars leerlingen onder begeleiding van leerkrachten en opvoeders naar Gullegem, waar zij in pure kerstsfeer konden genieten van een lange schaatsnamiddag. 

Voor de tweedejaars was het dit keer iets speciaals! Zij trokken naar LANDGRAAF (in Nederland) waar zij een flinke dag gingen skiën. Geniet gerust mee door te klikken op de afbeeldingen. 


MINI-KERSTMARKT: we blijven solidair!

Op vrijdag 19 december, tijdens de oudercontacten, was er een mini-kerstmarktje en voordele van verschillende organisaties. Het team van 1000 fietsen ten voordele van Kom op tegen kanker verkocht niet minder dan 300 bloempjes - opbrengst een kleine 1000 euro. We starten dit jaar met 2 teams, dus moeten we maar liefst 10.000 euro verzamelen. Dit keer doen we het onder het motto ’t College trapt 'hart' (de opvolger van de actie ‘Een hart voor C’ van de voorbije 2 jaren). 

Verder verkochten de leerlingen van het 5de jaar allerlei versnaperingen ten voordele van de excursie van de talenrichtingen naar BERLIJN. Ook de producten van BOND ZONDER NAAM en de WERELDWINKEL konden rekenen op een ruime sympathie. Hartelijk dank aan allen die deze initiatieven steunden! En een dikke pluim voor de jongeren, ouders en opvoeders die zich engageerden! 


Excursie Oudenburg-Veurne

In het kader van de lessen Latijn, techniek en geschiedenis trokken de tweedes naar het RAM (Romeins Archeologisch Museum) in Oudenburg waar de leerlingen ondergedompeld werden in het Romeinse leven en dankzij archeologische vondsten meer vertelden over reizen, eten en dringen, Rome in oorlog en de Romeinse keizers. Verder werd ook het bakkerijmuseum in Veurne verkend waar een workshop broodbakken op het programma stond. 


Primeurkes

Onze leerlingen van het eerste jaar poseerden voor de herfstvakantie fier voor onze primeurkes. Klik op de foto's voor alle klassen.


Dag van de jeugdbeweging 2014

Op 17 oktober was het opnieuw dag van de jeugdbeweging. Op deze dag wordt het typische aspect van de jeugdbeweging in de kijker geplaatst. Het engagement van de vrijwilligers blijft een niet te verwaarlozen rol. Zij zetten zich elke week in voor zo'n 240000 kinderen en jongeren. Ook onze leerlingen toonden met enige trots dat ook zij deel uitmaken van een jeugdbeweging.


Ja! we doen ook aan verkeerseducatie....

Elk jaar zijn er een pak leerlingen uit het laatste jaar die hun rijbewijs willen halen. Het theoretisch examen kunnen ze op school afleggen - er gaan een aantal theoretische lessen aan vooraf (na de kerstexamens). En soms willen ouders hun zoon of dochter assisteren bij het behalen van hun praktisch rij-examen. Ook dit jaar organiseert het oudercomité twee infoavonden over het rijbewijs. Ouders krijgen hier een opfrissing van het verkeersreglement, hoe de manoeuvres aangeleerd kunnen worden en hoe een praktisch rijexamen verloopt. Dit alles wordt gegeven door de heer Herman Vanhaelemeesch die vanuit zijn jarenlange traditie van de actie Rijbewijs van KWB zowel de toepassing van de verkeersregels als het aanleren van autorijden kan overbrengen.

Klik op de afbeelding voor meer informatie


Excursie Gent 3des

In de lessen geschiedenis van het derde jaar wordt er vooral rond de Middeleeuwen gewerkt. Om die periode weer tot leven te brengen, trokken de leerlingen onder leiding van een ervaren gids het historische stadscentrum van Gent in. Naast de vele gebouwen, markten en monumenten (Gravensteen, Sint-Baafskathedraal, Jacob van Artevelde op de vrijdagsmarkt, het Lam Gods, de Korenlei...) kwamen vooral de oude verhalen weer spontaan opborrelen!


Activiteiten en foto's 2014-2015

Door op een foto te klikken, kan je meer informatie vinden over activiteiten of uitstappen die we in de loop van dit schooljaar organiseerden. Je vindt er ook alle fotoreportages terug. Veel leesplezier!


Heilig-Hartcollege - Stationsstraat 85 - 8790 WAREGEM - T 056 60 17 07 - F 056 60 86 88 - info@collegewaregem.be

© 2012 Heilig-Hartcollege Waregem

Created by Pixular