Timing einde eerste trimester

* einde proefwerken: vrijdag 11 december om 12 uur 

* Schaatsactiviteit eerstejaars: vrijdag 11 december, aansluitend op het middagmaal

* Indoor skiën Landgraaf tweedejaars: maandag 14 december (dagactiviteit)

* Theoretische lessen rijexamens 6dejaars: 14 en 15 december 

* evaluatiebesprekingen alle klassen: maandag 14 tot donderdag 17 december 

* afhalen rapporten en leerlingengesprek met titularis: vrijdag 18 december om 10 uur

* oudercontacten: vrijdag 18 december van 15 tot 19 uur

* school open tijdens kerstvakantie: maandag 28 december van 9 tot 12 uur

* start tweede semester: maandag 4 januari (geen avondstudie)

* bijkomende remediërende proeven: zaterdag 9 januari (8.30 tot 12  uur)

* test leerstofonderdeel (2de graad): woensdag 13 januari (13 tot 16 uur)


Sinterklaas bracht een gesmaakt bezoek op school

Je kunt er niet meer naast kijken: de Sint is in het land! In het College kwam de Sint samen met liefst 9 zwarte Pieten op bezoek in de studiezaal van de eerstejaars. Het was een leuke bedoening. De leerlingen zongen een liedje, de Sint wou een gesprekje met een paar leerlingen - zij mochten hun goede voornemens voor de verzamelde groep uitspreken! De Pieten waren in optima forma en brachten veel animo en sfeer op het einde van deze vrijdagavondstudie. 

Nadien hadden we de kinderen van personeelsleden uitgenodigd. Ze waren met meer dan 80 ingeschreven. En of ook dit een feest was: Sinterklaas én de Pieten hadden een heel evenement in elkaar gestoken. Er werd gezongen, gedanst en iedereen kreeg lekkere chocolade. Bedankt, lieve Sinterklaas!

 

 

Ambiance troef!
9 zwarte Pieten en een heel auditorium vol met kinderen van personeelsleden: een echt feest! Zoek de Sint in dit plaatje!

Solidair met 't Kelderke

December is voor onze jongeren niet alleen de aanloop naar de examenperiode toe. Het is ook de voorbereiding voor Kerstmis en de eindejaarsfeesten. We willen met onze school ook kwetsbare jongeren en gezinnen niet uit het oog verliezen. Daarom organiseren we met zijn allen een inzamelactie. Dit keer geen droge voeding of conserven zoals in de maand oktober.

Vandaag, maandag 30 december, kiezen we ervoor om ons dessert bij het middagmaal te schenken aan het Kelderke. Ook het personeel doet mee - de chocolade die iedereen in zijn postvakje vindt, kan men schenken aan het goede doel.

Hiermee kunnen de vrijwilligers van de organisatie aan de slag om eindejaarspakketten te maken voor kwetsbare gezinnen. Zo wordt Kerstmis een beetje meer een feest waar solidariteit 'vrede' zichtbaar maakt. In elk geval bedankt aan iedereen die mee doet! Het initiatief komt van onze werkgroep 'Hakuna Matata'. In het nieuwe jaar plannen we (tijdens de krokusakantie) met vrijwilligers een hulpactie bij Poverello. Op deze manier maken we jonge mensen ook warm voor de ander, ook voor wie kwetsbaar is... En zo leren we buiten de kleine kring van onze eigen leefwereld te treden.


Collegebal, tweede editie

De tweede editie van het “Bal van College” is weer voorbij. De werkgroep 'Bal van het College' bracht ouders en leerlingen bij elkaar voor de uitwerking hiervan. Dankzij vele, enthousiaste helpende handen was het allemaal mogelijk.

Foto's en aftermovies via de eigen website van de organisatoren:  www.balvancollege.be of op de Facebookpagina 'Bal van College'. Feedback welkom bij de werkgroep 'Bal van het College' via volgend mailadres: hhcsecretariaat.oudercomite@sgsintpaulus.eu.

 

Derdes op stap in middeleeuws Gent

Vorige week gingen alle derdes op excursie geschiedenis naar Gent. Een stadsgids nam ons op sleeptouw in de prachtige binnenstad. Het Gravensteen, het patershol, de Vrijdagmarkt, het Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal, de Korenlei, het belfort... allemaal overblijfselen van een rijk verleden. De leerlingen luisterden duidelijk geïnteresseerd naar alle sappige anekdotes en waren ook wel wat onder de indruk van deze mooie stad die uiteindelijk maar op een boogscheut van Waregem is gelegen. Voor herhaling vatbaar!

Voor meer afbeeldingen, klik op de foto!


8 leerlingen in Estland

8 leerlingen uit 6W2 vertoeven momenteel in Estland. Onder begeleiding van E. Vercruysse snuiven ze er de plaatselijke cultuur op en werken ze er rond verschillende thema's. Voor onze leerlingen is dit alvast een heel boeiende ervaring. Zij schrijven dagelijks over hun activiteiten ginder ter plaatse en illustreren dit alles met foto's. U kan meelezen door te klikken op de afbeelding.


Een geslaagde 8ste editie van de oud-leerlingendag!

Op zaterdag 10 oktober verwelkomden wij alle oud-leerlingen die bij ons 5,10,15,20,25 of 30 jaar geleden afgestudeerd zijn. Maar liefst 720 geïnteresseerde gasten zagen elkaar in vele gevallen pas voor het eerst sinds jaren terug in onze tot feestzaal omgetoverde sporthal. Na het uitgebreide aperitief verkenden we samen de school. In de turn- en studiezalen, de labo's, de refters en de gangen kwamen de verhalen uit lang (of kort) vervlogen tijden weer naar boven. Terug in de sporthal werden vele mooie herinneringen uitgewisseld en werd er heel wat gelachen bij een portie frietjes en een drankje. Een prachtig evenement dat jaarlijks door een team van leraren en oud-leraren op poten wordt gezet!

Klik hier voor meer sfeerbeelden.


"Walking for talking" - 7 november 2015

Vorig jaar overleed Klaas (broer van een leerlinge uit onze school) na zelfdoding. Dit heeft vele jongeren op onze school en in het bijzonder negen goede vrienden bijzonder geraakt. Daarom organiseerden zij een beklijvende actie. Zo omschrijven zij hun intitiatief:

“Veel te veel jongeren kiezen ervoor om uit het leven te stappen. Met Walking for Talking willen we jongeren aanmoedigen te spreken over gevoelens en anderen aanmoedigen te luisteren naar mensen met problemen. Daarnaast willen we jongeren die die keuze gemaakt hebben met onze serene optocht herdenken. We doen dit niet alleen voor Klaas, maar voor alle jongeren.”

De wandeling op 7 november was een stille, serene optocht die indruk maakte. De deelnemers legden een parcours van 3 km lang af en maken twee tussenstops waar de jongeren de boodschap van “walking for talking” op een creatieve manier in de picture plaatsen.
Dit evenement werd georganiseerd door negen jongeren, waarvan er acht oud-leerling zijn van onze school. 

Foto's en verslag: https://www.facebook.com/events/380504548810307/


Sportdagen in september!

Dit jaar kozen we ervoor alle sportdagen in het begin van het schooljaar te plannen. Zo koppelen we het sportieve aan het aangename samen-zijn en maken leraren en leerlingen op een andere manier kennis met elkaar. Zowel de derdes als de vierdes lieten zich op maandag 7 september van hun actieve en avontuurlijke kant zien. De derdes in Aalbeke, de vierdes in Oudenaarde.

Op vrijdag 11 september werkte de eerste graad een uitdagend en sportief programma af. Het weer zat alvast mee, we genoten van de laatste echte zomerdag! De eerstes gingen naar de Gavers in Harelbeke, de tweedes verdeelden zich over Deinze en Blaarmeersen Gent.

De derde graad liet zich op donderdag 24 september van zijn sportiefste kant zien. De vijfdes op challenge in Poperinge, de zesdes aan de kust (Knokke en Oostduinkerke).


Klik op de foto's voor de vele sfeerbeelden!


Vele lachende gezichten op onze spelnamiddagen!

En... we zijn vertrokken voor alweer een lang en boeiend schooljaar. Op 1 september maakten alle leerlingen kennis met hun klasgenoten én met hun klastitularis. Vooral voor de eerstejaars was dit dé dag waar ze al twee maanden nieuwsgierig naar uitkeken. Woensdag waren er dan de eerste lessen én de traditionele spelnamiddag: een feestelijk verkennen van de school aan de hand van allerlei leuke en leerrijke activiteiten. Aan de vele lachende gezichten te zien was dit initiatief ook dit jaar weer een voltreffer!

 Ook voor de tweedejaars was er op woensdag 9 september de spelnamiddag. Een klassieker ondertussen waarbij de leerlingen met hun klastitularis het tegen elkaar opnamen in een reeks uitdagende opdrachten.Dé grote winnaar dit jaar was 2e moderne D, de klas van mevrouw Duchi. Proficiat!

 Klik op de foto's voor meer sfeerbeelden!


Zuid-Afrika in Waregem

In de loop van september krijgen 3 groepen zesdejaars het bezoek van hun uitwisselingspartners uit Zuid-Afrika. Een eerste groep van 14 leerlingen uit SOUTHDOWNS COLLEGE, onder begeleiding van twee Afrikaanse leerkrachten, is nu bij ons. Samen met 20 laatstejaars werken zij een intensief, prachtig programma af in binnen- en buitenland: Amsterdam, Ieper, Brugge, Brussel, Gent, de Westhoek, Parijs,... Klik op de foto voor een dagelijks verslag en meer beelden.

 

 


Internaat @ Knokke

Net zoals elk jaar trokken onze internen op de eerste vrije namiddag van het nieuwe schooljaar richting zee. Ook dit jaar werd deze traditie in ere gehouden met een bezoek aan het strand van Knokke. Hier werden de leerlingen ondergedompeld in het water, het zand en de dijk. Een fotoverslag kan u vinden door op de afbeelding te klikken.


Samen uitkijken naar de ...

Na een rustgevende vakantie zijn we weer van start gegaan. Met ons hele enthousiaste team engageren we ons weer om er een boeiend en fijn werkjaar van te maken.

BOEKEN NIEUWE SCHOOLJAAR en SPORTKLEDIJ: intussen is onze boekenverkoop op school afgesloten. Leerlingen die hun pakket nog niet konden afhalen op vrijdag of zaterdag, kunnen dinsdag of woensdag nog bij ons boekenteam terecht. 


Adieu laatstejaars!

Op maandag 29 juni hebben we met een feestelijke viering afscheid genomen van 240 laatstejaars. Een mooie, warme avond met een programma van muziek, toespraken, proclamatie, diploma-uitreiking en receptie maakten van dit gebeuren een unieke happening. Proficiat aan alle afgestudeerden die vanaf nu oud-leerling van ons college zijn!

Education is an art - we make it happen! Nu is het aan hen om van hun toekomst iets groots, iets sterks, iets moois te maken. We wensen aan iedereen ontzettend veel geluk en... vele dromen worden nu werkelijkheid.


Bouwteam in actie

Om de twee weken komt het bouwteam van het H.-Hartcollege bij elkaar om het nieuwbouwproject in de Olmstraat vorm te geven. Het architectenbureau Hebbelinck-De Wit uit Luik is volop bezig om samen met NU-architecten uit Gent en studiebureau Robuust vorm te geven aan de nieuwbouw. Op 10 juni is het definitieve voorontwerp afgegeven. Straks is ook de officiële bouwaanvraag klaar!

Tegen 1 september 2017 wordt de speelplaats opnieuw aangelegd: 2 sportvelden die ook als één groot voetbalveld kunnen dienst doen, veel zitruimte met aandacht voor groen en bomen. 

Tegelijk starten de werken aan de nieuwbouw. De kleine witte huisjes in de Olmstraat en de 2 technische gebouwen van het H.-Hartcollege gaan tegen de vlakte, samen met de huidige cafetaria van de sportzaal. In de plaats komt een gebouw met 4 verdiepingen, aangebouwd tegen de huidige appartementen. Tegen de sportzaal bouwen we dan een nieuw gebouw met sanitair en een dans- en sportzaal op het gelijkvloers en klaslokalen erboven. Deze 2 gebouwen in L-vorm openen onze school helemaal naar de stad toe. Alles is bovendien verbonden met de uitbouw van de sportzaal waarmee we nu bezig zijn. Het wordt een nieuwe schoolcampus tussen Olmstraat en Processiestraat. Tegen 1 september 2018 moet, als alles volgens plan verloopt, klaar zijn. Duimen maar!

Heilig-Hartcollege - Stationsstraat 85 - 8790 WAREGEM - T 056 60 17 07

© 2012 Heilig-Hartcollege Waregem

Created by Pixular