Ja! we doen ook aan verkeerseducatie....

Elk jaar zijn er een pak leerlingen uit het laatste jaar die hun rijbewijs willen halen. Het theoretisch examen kunnen ze op school afleggen - er gaan een aantal theoretische lessen aan vooraf (na de kerstexamens). En soms willen ouders hun zoon of dochter assisteren bij het behalen van hun praktisch rij-examen. Ook dit jaar organiseert het oudercomité twee infoavonden over het rijbewijs. Ouders krijgen hier een opfrissing van het verkeersreglement, hoe de manoeuvres aangeleerd kunnen worden en hoe een praktisch rijexamen verloopt. Dit alles wordt gegeven door de heer Herman Vanhaelemeesch die vanuit zijn jarenlange traditie van de actie Rijbewijs van KWB zowel de toepassing van de verkeersregels als het aanleren van autorijden kan overbrengen.

Klik op de afbeelding voor meer informatie


H.-Hartcollege: een school met internationale faam

Dit jaar hebben we al 3 uitwisselingsperiodes gehad: twee met Zuid-Afrikaanse leerlingen (samen meer dan 45 Zuid-Afrikanen kwamen naar onze school) en één met een internationale Europese pool met 4 verschillende landen. Hierbij hadden we nog eens 54 buitenlandse leerlingen op bezoek. Samen met evenveel Vlamingen en onder leiding van een groep enthousiaste leerkrachten hebben we een heel mooi programma uitgewerkt. Rond het thema "We are the city" werkten de leerlingen in groepjes hun project verder uit. Proficiat aan de leerlingen van Pamplona (SP), Montesarchio (IT), Vasa (FIN) en Bergen (N). De leerlingen schreven elke dag een kort verslagje van hun ervaringen. Je vindt het samen met wat foto's door hierboven op het logo van de stad te klikken. 


Excursie Gent 3des

In de lessen geschiedenis van het derde jaar wordt er vooral rond de Middeleeuwen gewerkt. Om die periode weer tot leven te brengen, trokken de leerlingen onder leiding van een ervaren gids het historische stadscentrum van Gent in. Naast de vele gebouwen, markten en monumenten (Gravensteen, Sint-Baafskathedraal, Jacob van Artevelde op de vrijdagsmarkt, het Lam Gods, de Korenlei...) kwamen vooral de oude verhalen weer spontaan opborrelen!


Activiteiten en foto's 2014-2015

Door op een foto te klikken, kan je meer informatie vinden over activiteiten of uitstappen die we in de loop van dit schooljaar organiseerden. Je vindt er ook alle fotoreportages terug. Veel leesplezier!


Heilig-Hartcollege - Stationsstraat 85 - 8790 WAREGEM - T 056 60 17 07 - F 056 60 86 88 - info@collegewaregem.be

© 2012 Heilig-Hartcollege Waregem

Created by Pixular