Infovergaderingen 1ste en 3dejaars

Een goede communicatie met de ouders staat bovenaan onze agenda. Daarom organiseren we op heel wat momenten infovergaderingen voor ouders. Hieronder volgen alvast de geplande infosessies voor september en oktober. Elke ouder krijgt ook een individuele uitnodiging per mail toegestuurd. 

13 oktober: voor 3 E5 - 3 HA - 3 HB - 3 W1

19 oktober:   voor 3 HC - 3 HT - 3 E4C - 3 W2 en 3 L5A

20 oktober: voor 3 E4A - 3 E4B - 3 GL4 - 3 L4 - 3 GL5A - 3 GL5B en 3 L5B

Voor de vijfdejaars plannen we een infosessie op 16 en 17 november. De infoavonden starten telkens om 19.30 uur. Alvast van harte welkom!


"Walking for talking" - 7 november 2015

Vorig jaar overleed Klaas (broer van een leerlinge uit onze school) na zelfdoding. Dit heeft vele jongeren op onze school en in het bijzonder negen goede vrienden bijzonder geraakt. Daarom organiseren zij binnenkort een actie. Zo omschrijven zij hun intitiatief:

“Veel te veel jongeren kiezen ervoor om uit het leven te stappen. Met Walking for Talking willen we jongeren aanmoedigen te spreken over gevoelens en anderen aanmoedigen te luisteren naar mensen met problemen. Daarnaast willen we jongeren die die keuze gemaakt hebben met onze serene optocht herdenken. We doen dit niet alleen voor Klaas, maar voor alle jongeren.”

De wandeling is een stille, serene optocht, die op 7 november om 19 uur stipt vertrekt aan de meisjesschool van Wielsbeke. De deelnemers leggen een parcours van 3 km lang af en maken twee tussenstops waar de jongeren de boodschap van “walking for talking” op een creatieve manier in de picture plaatsen.
Dit evenement wordt georganiseerd door negen jongeren, waarvan er acht oud-leerling zijn van onze school. Warm aanbevolen!

 Meer info: https://www.facebook.com/events/380504548810307/


Sportdagen in september!

Dit jaar kozen we ervoor alle sportdagen in het begin van het schooljaar te plannen. Zo koppelen we het sportieve aan het aangename samen-zijn en maken leraren en leerlingen op een andere manier kennis met elkaar. Zowel de derdes als de vierdes lieten zich op maandag 7 september van hun actieve en avontuurlijke kant zien. De derdes in Aalbeke, de vierdes in Oudenaarde.

Op vrijdag 11 september werkte de eerste graad een uitdagend en sportief programma af. Het weer zat alvast mee, we genoten van de laatste echte zomerdag! De eerstes gingen naar de Gavers in Harelbeke, de tweedes verdeelden zich over Deinze en Blaarmeersen Gent.

De derde graad liet zich op donderdag 24 september van zijn sportiefste kant zien. De vijfdes op challenge in Poperinge, de zesdes aan de kust (Knokke en Oostduinkerke).


Klik op de foto's voor de vele sfeerbeelden!


Vele lachende gezichten op onze spelnamiddagen!

En... we zijn vertrokken voor alweer een lang en boeiend schooljaar. Op 1 september maakten alle leerlingen kennis met hun klasgenoten én met hun klastitularis. Vooral voor de eerstejaars was dit dé dag waar ze al twee maanden nieuwsgierig naar uitkeken. Woensdag waren er dan de eerste lessen én de traditionele spelnamiddag: een feestelijk verkennen van de school aan de hand van allerlei leuke en leerrijke activiteiten. Aan de vele lachende gezichten te zien was dit initiatief ook dit jaar weer een voltreffer!

 Ook voor de tweedejaars was er op woensdag 9 september de spelnamiddag. Een klassieker ondertussen waarbij de leerlingen met hun klastitularis het tegen elkaar opnamen in een reeks uitdagende opdrachten.Dé grote winnaar dit jaar was 2e moderne D, de klas van mevrouw Duchi. Proficiat!

 Klik op de foto's voor meer sfeerbeelden!


Zuid-Afrika in Waregem

In de loop van september krijgen 3 groepen zesdejaars het bezoek van hun uitwisselingspartners uit Zuid-Afrika. Een eerste groep van 14 leerlingen uit SOUTHDOWNS COLLEGE, onder begeleiding van twee Afrikaanse leerkrachten, is nu bij ons. Samen met 20 laatstejaars werken zij een intensief, prachtig programma af in binnen- en buitenland: Amsterdam, Ieper, Brugge, Brussel, Gent, de Westhoek, Parijs,... Klik op de foto voor een dagelijks verslag en meer beelden.

 

 


Internaat @ Knokke

Net zoals elk jaar trokken onze internen op de eerste vrije namiddag van het nieuwe schooljaar richting zee. Ook dit jaar werd deze traditie in ere gehouden met een bezoek aan het strand van Knokke. Hier werden de leerlingen ondergedompeld in het water, het zand en de dijk. Een fotoverslag kan u vinden door op de afbeelding te klikken.


Samen uitkijken naar de ...

Na een rustgevende vakantie zijn we weer van start gegaan. Met ons hele enthousiaste team engageren we ons weer om er een boeiend en fijn werkjaar van te maken.

BOEKEN NIEUWE SCHOOLJAAR en SPORTKLEDIJ: intussen is onze boekenverkoop op school afgesloten. Leerlingen die hun pakket nog niet konden afhalen op vrijdag of zaterdag, kunnen dinsdag of woensdag nog bij ons boekenteam terecht. 


Adieu laatstejaars!

Op maandag 29 juni hebben we met een feestelijke viering afscheid genomen van 240 laatstejaars. Een mooie, warme avond met een programma van muziek, toespraken, proclamatie, diploma-uitreiking en receptie maakten van dit gebeuren een unieke happening. Proficiat aan alle afgestudeerden die vanaf nu oud-leerling van ons college zijn!

Education is an art - we make it happen! Nu is het aan hen om van hun toekomst iets groots, iets sterks, iets moois te maken. We wensen aan iedereen ontzettend veel geluk en... vele dromen worden nu werkelijkheid.


Bouwteam in actie

Om de twee weken komt het bouwteam van het H.-Hartcollege bij elkaar om het nieuwbouwproject in de Olmstraat vorm te geven. Het architectenbureau Hebbelinck-De Wit uit Luik is volop bezig om samen met NU-architecten uit Gent en studiebureau Robuust vorm te geven aan de nieuwbouw. Op 10 juni is het definitieve voorontwerp afgegeven. Straks is ook de officiële bouwaanvraag klaar!

Tegen 1 september 2017 wordt de speelplaats opnieuw aangelegd: 2 sportvelden die ook als één groot voetbalveld kunnen dienst doen, veel zitruimte met aandacht voor groen en bomen. 

Tegelijk starten de werken aan de nieuwbouw. De kleine witte huisjes in de Olmstraat en de 2 technische gebouwen van het H.-Hartcollege gaan tegen de vlakte, samen met de huidige cafetaria van de sportzaal. In de plaats komt een gebouw met 4 verdiepingen, aangebouwd tegen de huidige appartementen. Tegen de sportzaal bouwen we dan een nieuw gebouw met sanitair en een dans- en sportzaal op het gelijkvloers en klaslokalen erboven. Deze 2 gebouwen in L-vorm openen onze school helemaal naar de stad toe. Alles is bovendien verbonden met de uitbouw van de sportzaal waarmee we nu bezig zijn. Het wordt een nieuwe schoolcampus tussen Olmstraat en Processiestraat. Tegen 1 september 2018 moet, als alles volgens plan verloopt, klaar zijn. Duimen maar!

Heilig-Hartcollege - Stationsstraat 85 - 8790 WAREGEM - T 056 60 17 07

© 2012 Heilig-Hartcollege Waregem

Created by Pixular