Verkeershinder door werken parking Olmstraat

Vanaf maandag 23/05 beginnen de werken voor de heraanleg van de parking van de Olmstraat. Graag willen we iedereen informeren over de beperkte toegankelijkheid tijdens de werken.

-        De week van 23/05: het is niet mogelijk om de Processiestraat te gebruiken om naar de parking te rijden; de helft van de parking van de Olmstraat is nog te gebruiken voor korte parkeertijden (langparkeren = niet mogelijk)

-        Vanaf 30/05 tot eind augustus zal de volledige parking onbruikbaar zijn.

We zouden graag hebben dat iedereen rekening houdt met de mogelijke extra verkeershinder zodat onze lessen op tijd kunnen beginnen. Dat komt iedereen ten goede!


50 tinten wit: totaalspektakel op 12 en 13 mei

Met meer dan 90 leerlingen ging een enthousiast team van leerkrachten aan de slag om een grandioos totaalspektakel te creëren. Deze ongelooflijke onderneming groeide uit tot een magnifieke voorstelling waar sympathisanten, leerlingen, personeel, ouders, vrienden en familie in twee bomvolle zalen kunnen genieten van het talent en de creativiteit van onze jonge mensen. Zang, woord, dans,... een wervelende show!

Zie hier wat sfeerbeelden.


We vallen weer in de prijzen!

Voor de tweede keer op rij vallen we in de prijzen: met ons STEM-project 'PLANET-WATCH' hebben we de prijs van de professionele jury gekregen voor onze gemotiveerde ploeg. Onder leiding van leerkracht biologie Hilde Vanhaverbeke maakte onze ploeg een blog waarmee ze de eerste prijs wegkaapten.

Samen met schepen voor onderwijs Jo Neirynck deelden de verantwoordelijken van RVO-society uit Leuven de prijs uit aan alle deelnemers. Dit gebeurde tijdens een stemmige en plechtige uitreiking in ons auditorium A. Demedts. PROFICIAT!


't College trapt 'hart' tijdens 1000 km voor kom op tegen kanker

 Op zondag 8 mei moedigden wij onze 2 collegeteams aan in Olsene.

Wat ontstond als een initiatief ter nagedachtenis van een leerling van onze school, groeide uit tot een project: ’t College trapt hart’.

In 2013 organiseerden we een hartverwarmende doortocht van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker, in 2014 ontvingen we de pelotons in het college voor de middagstop en sinds 2015 rijden twee ploegen van het college mee in de 1000 km.

In het hemelvaartweekend rijden opnieuw 700 teams de 1000 km: allemaal mensen die fietsen ten voordele van de strijd tegen kanker, vaak mensen die van dichtbij geconfronteerd werden met kanker!


Mobiliteit en veiligheid in the picture!

Deze week brengen we de mobiliteit en de veiligheid van onze leerlingen in beeld. Op woensdag 20/04 nodigden we de leerlingen uit om hun fietsen voor één keer langs de schoolgevel in de Stationsstraat te parkeren. Zo tonen we dat onze fietsen niet alleen geen schadelijke stoffen uitstoten, maar ook nog eens minder plaats innemen dan de auto’s (vaak gebruikt door één persoon!). 

Waregem introduceert een nieuw parkeerplan, en we willen graag met deze actie de aandacht trekken op de veiligheid van de fietsers.


Kunnen we nog inschrijven?

Nieuwe inschrijvingen

Op 16 en 17 april mochten we heel veel mensen verwelkomen en inschrijven op ons infoweekend. Dank zij de inspirerende inzet van al onze personeelsleden en meer dan 400 leerlingen konden de bezoekers de warme sfeer van het H.-Hartcollege proeven. Nu blijft inschrijven mogelijk tijdens de kantooruren: van maandag tot vrijdag - 7.45 uur tot 12 uur en 13 tot 18.30 uur. Woensdag tot 16 uur. Na afspraak ook op andere ogenblikken: tel. 056 60 17 07 of via info@collegewaregem.be


Rome en Barcelona

Op reis gaan betekent in ieder opzicht je grenzen verleggen. Dat leerlingen zich daarvan bewust zijn, zie je overduidelijk voor ze vertrekken. Ze gedragen zich uitbundig, hebben voorpret en zijn vol verwachting over wat komen gaat. Ook is er een tikkeltje onzekerheid. Het zijn de componenten van een echte uitdaging. Het is vaak een groot avontuur. Ze zijn nieuwsgierig naar de bestemming en wat ze zullen zien en leren. Bij wie ze zullen logeren.

Maar ook een ander aspect is minstens zo spannend en grensverleggend voor elke individuele leerling. En dat heeft te maken met de verhoudingen binnen de groep, hoe je jezelf daarin staande houdt. Ongetwijfeld de belangrijkste leerervaring die ze zullen opdoen. Om nog niet te spreken van het taal- en cultuurbad dat ze krijgen…

Zo sturen we onze leerlingen op pad. Tijdens de paasvakantie bezocht een mooie groep de cultuurstad BARCELONA en gingen twee flinke groepen ROME verkennen. Geniet van de foto’s!


Berlijn in het vizier

Berlijn. Stad met een boeiende geschiedenis, een onmiskenbare speler in de wereldpolitiek. Een dynamische, ‘hipper dan hippe” metropool.

Meer redenen had het HHC niet nodig om met de talenklassen van het 5de jaar vier dagen lang te verkennen… Zo worden onze leerlingen weer een beetje meer wereldburger. In april en mei is het weer zover!

Karel Vandekerckhove (6EB) maakte een boeiend beeldverslag over deze ervaring in BERLIJN: “Berlijn, de stad met die bruisende geschiedenis… We halen onze straffe herinneringen vaak boven. Met deze aftermovie wou ik de thuisblijvers ook laten meekijken naar een impressie van deze fantastische reis.” 


South-Africa, here we come...

Tijdens de paasvakantie organiseren wij het eerste deel van onze internationale uitwisselingen met onze 5 partnerscholen in Zuid-Afrika. Dit jaar gaan maar liefst 71 leerlingen  Zuid-Afrika ontdekken samen met hun Afrikaanse partners. Zij logeren in de gezinnen rond Johannesburg (3 scholen) of Mosselbaai (2 scholen).

Ze werken een heel cultureel programma af waarbij zij niet alleen genieten van home hospitality, school life maar ook van de verbluffende natuur en de boeiende culturele rijkdom van de regenboognatie. Als ze internetverbinding hebben, sturen zij ook hun ervaringen door met een fotootje. Lezen maar!


Let's build peace

In het midden van de Goede Week  worden we getroffen door het verschrikkelijke nieuws van zinloos geweld. De beelden en de ervaringen laten ons met verstomming achter. Onschuldige mensen vinden de dood in het hart van onze hoofdstad, in het hart van onze samenleving. We zijn geschokt en delen in de diepe rouw van de nabestaanden. We leven mee met de vele gewonde slachtoffers.

Deze gebeurtenissen mogen geen bron van angst en verdeeldheid worden. We blijven geloven in een wereld waar medeleven, verbondenheid en dialoog zullen overwinnen. Deze boodschap willen we als school ook samen met alle partners realiseren...


'STEM' IN HET COLLEGE

Binnen techniek, wiskunde en wetenschappen gaan leerlingen onder begeleiding van de leraar-coach op zoek om hun kennis om te zetten in vaardigheden en attitudes die ertoe doen. De onderzoekende aanpak is een goede manier om leerlingen te motiveren tot samenwerkend leren in een probleemoplossende context. Het verhoogt hun betrokkenheid en zelfvertrouwen.

Planet Watch en Mindstorms Lab

Zo namen we dit jaar voor de 2de keer deel aan het uitdagende PLANET WATCH – project. De challenge: ga zelfonderzoekend aan de slag en bepaal de luchtkwaliteit in de omgeving van het College aan de hand van bladeren. Coördinaten bepalen met GPS, voedingsbodems maken, nauwkeurig bladgisten tellen met binoculairs, opdrachten uitvoeren met iPad… Dit alles heeft van onze leerlingen echte onderzoekers gemaakt met onderbouwde, wetenschappelijke resultaten tot gevolg. We hebben er zelfs de Klimop-award van Natuurpunt voor ontvangen!

Op woensdagnamiddag richten we sinds dit jaar een programmeerclub in o.l.v. hun enthousiaste coach: MINDSTORMS LAB. Leerlingen ontdekken de magie van hun eigen ‘levende’ robot. Programmeren, een robot bouwen met het lego-bouwsysteem en hem precies laten doen wat je zelf wil. Wiskunde, informatica en vaardigheid gecombineerd, een spannende activiteit.

Nieuw voor volgend jaar: met alle scholen van de Scholengemeenschap Sint-Paulus bouwen we een sterk STEM-TEAM uit: per trimester organiseren we zo STEM-initiatieven met gezamenlijk uitgewerkte projecten.

Wat willen we bereiken?

Onze ervaring leert dat de STEM-aanpak de nieuwsgierigheid van onze leerlingen prikkelt zodat ze zich meer inspannen voor vakken die vaak als moeilijk worden ervaren zoals wiskunde en wetenschappen. Deze geïntegreerde aanpak helpt hen ook nieuwe denkvaardigheden te ontwikkelen gedurende de zes jaar op ons College.


(h)eerlijke ontbijten


Vaasa (Finland)

Vanaf eind februari is er een tweede "golf" van internationale uitwisselingen. Straks vertrekken in 4 groepen 70 5dejaars naar Zuid-Afrika voor een veertiendaagse ervaring in Centurion (Johannesburg) en Mosselbaai (Indische Oceaan). 

Voor de 6dejaars zijn het de Europese uitwisselingen die een hoge vlucht nemen. De eerste groep is vertrokken naar Vaasa, in Finland o.l.v. Lieven Vuylsteke en Ine Corteville. Hun enthousiaste en verwonderde reiservaringen kunnen jullie volgen via volgende link. Een kort dagelijks relaas van onze reporters ter plaatse!


Soup is good for you

Met de werkgroep GEZOND organiseren we in de week-van-de-dikke-trui ook een 'Soup is good for you'-actie. Tijdens de pauze tussen lesuur 2 en 3 krijgen alle leerlingen lekkere tomatensoep aangeboden! 


Ken je school, ken elkaar: een schot in de roos!

Op 2 februari organiseerde ons enthousiaste oudercomité voor leerlingen en ouders van het eerste jaar onze 'Ken je school, ken elkaar'. De trotse eerstejaars leerlingen toonden onze school aan hun nieuwsgierige ouders. Na een korte quiz in het eigen lokaal, gaven de leerlingen aan hun ouders een korte rondleiding in de school. Met bijna 500 aanwezigen, meteen een schot in de roos. Het was een warm moment van ontmoeting tussen de ouders van klasgenoten! Klik gerust op een foto om mee te proeven van de sfeer...


LAP: we hebben lak aan pesten!

Pesten op school, op het werk, aan de bus,… het is jammer genoeg een realiteit. Op het College doen we er iets aan!

·        Een lerarenwerkgroep LAP (“lak aan pesten”) staat paraat en zorgt voor een persoonlijke aanpak bij problemen.

·        Preventieve acties – het hele jaar door, bv. onze WESP-dagen (“Waarom Elkaar Steeds Pesten?”) voor de tweedejaars: een educatieve namiddag waar we via sketches, rollenspel, film en klasgesprekken.

·        Bv. vorige week: stand-up comedian Steven Goegebeur met zijn interactieve voorstelling ‘LACH EENS MET EEN ANDER’. Met woord en beeld staan alle leerlingen even stil bij de problematiek van pesten.

Het Ketnet-filmpje met de move tegen pesten “Iedereen brullie” werd trouwens opgenomen in het H.-Hartcollege. 


College valt in de prijzen: de award voor het opvoedersteam van het jaar

Dir.-generaal Lieven Boeve bij Jan Coorevits (H.-Hartcollege) en L. Vancanneyt (Brugge)

Vanmorgen heeft de directeur-generaal van het katholiek onderwijs Vlaanderen, de heer Lieven Boeve, aan het opvoedersteam van het H.-Hartcollege de award van OPVOEDERSTEAM VAN HET JAAR uitgereikt.

Na een verrassingsontbijt trokken de opvoeders onder applaus van de leerlingen via een rode loper naar het Auditorium waar een mooie plechtigheid plaats vond. De leerlingenraden, leden van het schoolbestuur, andere genomineerden en de verantwoordelijken van het katholiek onderwijs waren er getuige van. Van harte PROFICIAT aan ons team! foto's

Ook WTV maakte een reportage van de prijsuitreiking. Via deze link kan u ook deze bekijken.

Het trotse opvoedingsteam samen in auditorium Demedts na de huldiging door Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Foto rechts: de leerlingen huldigen hun opvoeders "op de rode loper"...

Poetry Pub in de poëzieweek: een groot succes!

Op donderdag 28 januari organiseerde 5 Economie-talen een heel geslaagde POETRY PUB in het Newtongebouw. De werkgroep poëzieweek zorgde met deze première meteen voor een schot in de roos. 

Poëzie in oude fotoalbums, in muziek, ontworpen als platenhoezen met een memorywall en videogedichten - dit alles met heerlijk (zelf gemaakt) gebak. Het mocht gezien zijn!

Poetry Pub - foto's


College krijgt KLIMOP AWARD voor milieu

Elk jaar bekroont Natuur.koepel Zuid-West-Vlaanderen (die alle natuurverenigingen uit de regio bundelt) een bedrijf of organisatie die natuur en milieu hoog in het vaandel draagt. Dit jaar werd deze Klimop Award toegekend aan onze school. De award is een kunstwerk van de Kortrijkse Audrey Decuypere en bestaat uit een drieluik, gebaseerd op de bekende wijsheid “horen, zien en zwijgen” en voor dit werk aangepast naar “see nature, hear nature, speak nature” : een oproep om de natuur te bewonderen en om erover te spreken.

In de motivatie voor het toekennen werd vooral aandacht geschonken aan de inzet van Hilde Vanhaverbeke, lerares natuurwetenschappen, die al bijna twintig jaar leerlingen van de school weet te motiveren om deel te nemen aan de beheerswerken op de Oude Spoorwegberm en die sinds vorig jaar ook de drijvende kracht is achter het project Planetwatch waar de school aan deelneemt.
Daarnaast werd ook gewezen op verschillende jaarlijks weerkerende of eenmalige acties die in de school tijdens de voorbije jaren ondernomen worden en die allemaal focussen op een milieuvriendelijke en gezonde levensstijl.

We wensen haar en de hele ploeg van harte proficiat met deze prijs! 

Foto: de leerlingen met hun lerares en de Klimop Award 2016 van links naar rechts: Emma Dekeyser, Dieter Demuynck, Hilde Vanhaverbeke (lerares natuurwetenschappen), Mattice Libbrecht, Charlotte Hutsebaut, Alyssa Schaubroeck, Alice Vandenberghe en Arne Desmet.

Tweedes ondergedompeld in de wereld van brood en Romeinen

In het kader van de lessen techniek en geschiedenis gingen alle tweedes naar het RAM, het Romeins Archeologisch Museum in Oudenburg en het Bakkerijmuseum in Veurne.
In het RAM vertelde een gids ons over het Romeinse leven. Dankzij archeologische
vondsten in een site waar vroeger een groot Romeins legerkamp was gebouwd, komen we meer te weten over reizen, eten en drinken in de oudheid, over Rome in oorlog en de Romeinse keizers: een mooie aanvulling op de lessen geschiedenis.
In het Bakkerijmuseum kregen we nadien een workshop brood bakken en een rondleiding. Dit vooral vanuit het thema "biochemie" binnen de lessen techniek.


Doedagen

Eind januari organiseren we op het H.-Hartcollege onze traditionele DOE-DAGEN. Leerlingen uit het basisonderwijs komen met hun leerkracht op bezoek en krijgen gedurende een namiddag een exclusieve kennismaking met onze middelbare school. Ze proeven er eventjes de warme sfeer op onze school. We nemen ook wat foto's van de bezoeken, zodat iedereen nog eens kan na-genieten!

Doedag 18/1 (Wielsbeke, Machelen en Oostrozebeke)

Doedag 19/1 (Olsene, Zulte, Sint-Baafs-Vijve, Sint-Eloois-Vijve en Dentergem)

Doedag 21/1 (Nieuwenhove, Biest, Deerlijk en Vichte)

Doedag 25/1 (Markegem, Oeselgem, Tiegem, Anzegem, Grijsloke en Gavere)

Doedag 26/1 (Desselgem, Deerlijk, Wakken, Sint-Eloois-Vijve en Torenhof)

Doedag 28/1 (Desselgem, Beveren-Leie, College en Waregem-Centrum)


Bezinningsdagen voor alle zesdes

Van 11 tot 22 januari gingen alle zesdes naar het centrum Jericho in Tiegem om er een bezinningsdag te volgen. De bedoeling was om even afstand te nemen van de mallemolen van het dagdagelijkse. Als we wat afstand nemen, lukt het beter om samen na te denken en van gedachten te wisselen over vragen zoals: wat wil ik in mijn leven? Hoe zie ik mijn relatie met mijn levenspartner? Hoe ga ik om met zorgen, lijden en dood? Hoe ga ik om met het grote mysterie van het leven? Kunnen wij met aandacht leven?...

We deden dit in een rustig kader en in volle respect voor de mening van iedereen. Het was opvallend hoe leerlingen op zo'n momenten op verhaal kunnen komen, door te luisteren naar het verhaal van de ander..."


"World War One" voor de vierdes

Voor het tweede jaar op rij mochten wij op 13 en 14 januari 2016 Mrs. Lesley Prior in onze school verwelkomen. Mrs. Prior is “a native speaker” en is lector aan de universiteit van Roehampton in London. Voor onze vierdejaars leerlingen (moderne en Latijnse humanoria) geeft zij een lezing over haar connectie met “The Great War”. Op een interactieve manier vertelt ze gedurende twee lesuren over haar twee “great great uncles” die op 20-jarige en 16-jarige leeftijd hun thuis in Sussex verlieten om in België en Noord-Frankrijk mee te vechten tegen de bezetter. Beiden lieten het leven aan het front…


Jeugdauteurs op school

In ‘De week van de Jonge Lezer’ verwelkomen we samen met de leerlingen van de eerste en de tweede graad een twaalftal auteurs: Jonas Boets, Dirk Bracke, Diane Broeckhoven, Luc Descamps, Guy Didelez, Bavo Dhooge, Wim Geysen, Patrick Lagrou, Marcel Rouffa (striptekenaar), Do Van Ranst, Aline Sax en Johan Vandevelde.

Als school is het een uitdaging om  jongeren uit hun computerwereld te halen en hen aan te zetten om de schoonheid van de taal in een boek te laten ontdekken, zelf een fantasiewereld te creëren … Via dit directe contact met de schrijver maken onze leerlingen niet alleen kennis met een boek, maar ook met de mens achter het boek. Boeiend!


Nu is er ook een COLLEGE-APP!


Sinterklaas bracht een gesmaakt bezoek op school

Je kunt er niet meer naast kijken: de Sint is in het land! In het College kwam de Sint samen met liefst 9 zwarte Pieten op bezoek in de studiezaal van de eerstejaars. Het was een leuke bedoening. De leerlingen zongen een liedje, de Sint wou een gesprekje met een paar leerlingen - zij mochten hun goede voornemens voor de verzamelde groep uitspreken! De Pieten waren in optima forma en brachten veel animo en sfeer op het einde van deze vrijdagavondstudie. 

Nadien hadden we de kinderen van personeelsleden uitgenodigd. Ze waren met meer dan 80 ingeschreven. En of ook dit een feest was: Sinterklaas én de Pieten hadden een heel evenement in elkaar gestoken. Er werd gezongen, gedanst en iedereen kreeg lekkere chocolade. Bedankt, lieve Sinterklaas!

 

 

Ambiance troef!
9 zwarte Pieten en een heel auditorium vol met kinderen van personeelsleden: een echt feest! Zoek de Sint in dit plaatje!

Solidair met 't Kelderke: dessertactie

Op 30 november kozen we ervoor om ons dessert bij het middagmaal te schenken aan het Kelderke. Ook het personeel deed mee - de chocolade die iedereen in zijn postvakje vindt, kan men schenken aan het goede doel.

De leerlingen van 3 handel-talen hebben zelf 20 dozen en zakken met chocola afgegeven. Zij kregen ook wat uitleg over de werking: 

* 180 gezinnen krijgen wekelijks een voedselpakket; iedereen heeft hiervoor een kaartje van het OCMW nodig 

* er zijn ook veel kinderen en jonge gezinnen bij deze groep

* met de chocolade kunnen zij voor Sinterklaas iedereen een plezier doen

* met het geld schaft men fruit aan - dit zit normaal niet in het pakket. 

In het nieuwe jaar plant de werkgroep HAKUNA MATATA (tijdens de krokusakantie) met vrijwilligers een hulpactie bij Poverello. Op deze manier maken we jonge mensen ook warm voor de ander, ook voor wie kwetsbaar is... En zo leren we buiten de kleine kring van onze eigen leefwereld te treden.


Collegebal, tweede editie

De tweede editie van het “Bal van College” is weer voorbij. De werkgroep 'Bal van het College' bracht ouders en leerlingen bij elkaar voor de uitwerking hiervan. Dankzij vele, enthousiaste helpende handen was het allemaal mogelijk.

Foto's en aftermovies via de eigen website van de organisatoren:  www.balvancollege.be of op de Facebookpagina 'Bal van College'. Feedback welkom bij de werkgroep 'Bal van het College' via volgend mailadres: hhcsecretariaat.oudercomite@sgsintpaulus.eu.

 

Derdes op stap in middeleeuws Gent

Vorige week gingen alle derdes op excursie geschiedenis naar Gent. Een stadsgids nam ons op sleeptouw in de prachtige binnenstad. Het Gravensteen, het patershol, de Vrijdagmarkt, het Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal, de Korenlei, het belfort... allemaal overblijfselen van een rijk verleden. De leerlingen luisterden duidelijk geïnteresseerd naar alle sappige anekdotes en waren ook wel wat onder de indruk van deze mooie stad die uiteindelijk maar op een boogscheut van Waregem is gelegen. Voor herhaling vatbaar!

Voor meer afbeeldingen, klik op de foto!


8 leerlingen in Estland

8 leerlingen uit 6W2 vertoeven momenteel in Estland. Onder begeleiding van E. Vercruysse snuiven ze er de plaatselijke cultuur op en werken ze er rond verschillende thema's. Voor onze leerlingen is dit alvast een heel boeiende ervaring. Zij schrijven dagelijks over hun activiteiten ginder ter plaatse en illustreren dit alles met foto's. U kan meelezen door te klikken op de afbeelding.


Een geslaagde 8ste editie van de oud-leerlingendag!

Op zaterdag 10 oktober verwelkomden wij alle oud-leerlingen die bij ons 5,10,15,20,25 of 30 jaar geleden afgestudeerd zijn. Maar liefst 720 geïnteresseerde gasten zagen elkaar in vele gevallen pas voor het eerst sinds jaren terug in onze tot feestzaal omgetoverde sporthal. Na het uitgebreide aperitief verkenden we samen de school. In de turn- en studiezalen, de labo's, de refters en de gangen kwamen de verhalen uit lang (of kort) vervlogen tijden weer naar boven. Terug in de sporthal werden vele mooie herinneringen uitgewisseld en werd er heel wat gelachen bij een portie frietjes en een drankje. Een prachtig evenement dat jaarlijks door een team van leraren en oud-leraren op poten wordt gezet!

Klik hier voor meer sfeerbeelden.


"Walking for talking" - 7 november 2015

Vorig jaar overleed Klaas (broer van een leerlinge uit onze school) na zelfdoding. Dit heeft vele jongeren op onze school en in het bijzonder negen goede vrienden bijzonder geraakt. Daarom organiseerden zij een beklijvende actie. Zo omschrijven zij hun intitiatief:

“Veel te veel jongeren kiezen ervoor om uit het leven te stappen. Met Walking for Talking willen we jongeren aanmoedigen te spreken over gevoelens en anderen aanmoedigen te luisteren naar mensen met problemen. Daarnaast willen we jongeren die die keuze gemaakt hebben met onze serene optocht herdenken. We doen dit niet alleen voor Klaas, maar voor alle jongeren.”

De wandeling op 7 november was een stille, serene optocht die indruk maakte. De deelnemers legden een parcours van 3 km lang af en maken twee tussenstops waar de jongeren de boodschap van “walking for talking” op een creatieve manier in de picture plaatsen.
Dit evenement werd georganiseerd door negen jongeren, waarvan er acht oud-leerling zijn van onze school. 

Foto's en verslag: https://www.facebook.com/events/380504548810307/


Sportdagen in september!

Dit jaar kozen we ervoor alle sportdagen in het begin van het schooljaar te plannen. Zo koppelen we het sportieve aan het aangename samen-zijn en maken leraren en leerlingen op een andere manier kennis met elkaar. Zowel de derdes als de vierdes lieten zich op maandag 7 september van hun actieve en avontuurlijke kant zien. De derdes in Aalbeke, de vierdes in Oudenaarde.

Op vrijdag 11 september werkte de eerste graad een uitdagend en sportief programma af. Het weer zat alvast mee, we genoten van de laatste echte zomerdag! De eerstes gingen naar de Gavers in Harelbeke, de tweedes verdeelden zich over Deinze en Blaarmeersen Gent.

De derde graad liet zich op donderdag 24 september van zijn sportiefste kant zien. De vijfdes op challenge in Poperinge, de zesdes aan de kust (Knokke en Oostduinkerke).


Klik op de foto's voor de vele sfeerbeelden!


Vele lachende gezichten op onze spelnamiddagen!

En... we zijn vertrokken voor alweer een lang en boeiend schooljaar. Op 1 september maakten alle leerlingen kennis met hun klasgenoten én met hun klastitularis. Vooral voor de eerstejaars was dit dé dag waar ze al twee maanden nieuwsgierig naar uitkeken. Woensdag waren er dan de eerste lessen én de traditionele spelnamiddag: een feestelijk verkennen van de school aan de hand van allerlei leuke en leerrijke activiteiten. Aan de vele lachende gezichten te zien was dit initiatief ook dit jaar weer een voltreffer!

 Ook voor de tweedejaars was er op woensdag 9 september de spelnamiddag. Een klassieker ondertussen waarbij de leerlingen met hun klastitularis het tegen elkaar opnamen in een reeks uitdagende opdrachten.Dé grote winnaar dit jaar was 2e moderne D, de klas van mevrouw Duchi. Proficiat!

 Klik op de foto's voor meer sfeerbeelden!


Zuid-Afrika in Waregem

In de loop van september krijgen 3 groepen zesdejaars het bezoek van hun uitwisselingspartners uit Zuid-Afrika. Een eerste groep van 14 leerlingen uit SOUTHDOWNS COLLEGE, onder begeleiding van twee Afrikaanse leerkrachten, is nu bij ons. Samen met 20 laatstejaars werken zij een intensief, prachtig programma af in binnen- en buitenland: Amsterdam, Ieper, Brugge, Brussel, Gent, de Westhoek, Parijs,... Klik op de foto voor een dagelijks verslag en meer beelden.

 

 


Internaat @ Knokke

Net zoals elk jaar trokken onze internen op de eerste vrije namiddag van het nieuwe schooljaar richting zee. Ook dit jaar werd deze traditie in ere gehouden met een bezoek aan het strand van Knokke. Hier werden de leerlingen ondergedompeld in het water, het zand en de dijk. Een fotoverslag kan u vinden door op de afbeelding te klikken.


Samen uitkijken naar de ...

Na een rustgevende vakantie zijn we weer van start gegaan. Met ons hele enthousiaste team engageren we ons weer om er een boeiend en fijn werkjaar van te maken.

BOEKEN NIEUWE SCHOOLJAAR en SPORTKLEDIJ: intussen is onze boekenverkoop op school afgesloten. Leerlingen die hun pakket nog niet konden afhalen op vrijdag of zaterdag, kunnen dinsdag of woensdag nog bij ons boekenteam terecht. 


Adieu laatstejaars!

Op maandag 29 juni hebben we met een feestelijke viering afscheid genomen van 240 laatstejaars. Een mooie, warme avond met een programma van muziek, toespraken, proclamatie, diploma-uitreiking en receptie maakten van dit gebeuren een unieke happening. Proficiat aan alle afgestudeerden die vanaf nu oud-leerling van ons college zijn!

Education is an art - we make it happen! Nu is het aan hen om van hun toekomst iets groots, iets sterks, iets moois te maken. We wensen aan iedereen ontzettend veel geluk en... vele dromen worden nu werkelijkheid.


Bouwteam in actie

Om de twee weken komt het bouwteam van het H.-Hartcollege bij elkaar om het nieuwbouwproject in de Olmstraat vorm te geven. Het architectenbureau Hebbelinck-De Wit uit Luik is volop bezig om samen met NU-architecten uit Gent en studiebureau Robuust vorm te geven aan de nieuwbouw. Op 10 juni is het definitieve voorontwerp afgegeven. Straks is ook de officiële bouwaanvraag klaar!

Tegen 1 september 2017 wordt de speelplaats opnieuw aangelegd: 2 sportvelden die ook als één groot voetbalveld kunnen dienst doen, veel zitruimte met aandacht voor groen en bomen. 

Tegelijk starten de werken aan de nieuwbouw. De kleine witte huisjes in de Olmstraat en de 2 technische gebouwen van het H.-Hartcollege gaan tegen de vlakte, samen met de huidige cafetaria van de sportzaal. In de plaats komt een gebouw met 4 verdiepingen, aangebouwd tegen de huidige appartementen. Tegen de sportzaal bouwen we dan een nieuw gebouw met sanitair en een dans- en sportzaal op het gelijkvloers en klaslokalen erboven. Deze 2 gebouwen in L-vorm openen onze school helemaal naar de stad toe. Alles is bovendien verbonden met de uitbouw van de sportzaal waarmee we nu bezig zijn. Het wordt een nieuwe schoolcampus tussen Olmstraat en Processiestraat. Tegen 1 september 2018 moet, als alles volgens plan verloopt, klaar zijn. Duimen maar!

Heilig-Hartcollege - Stationsstraat 85 - 8790 WAREGEM - T 056 60 17 07

© 2012 Heilig-Hartcollege Waregem

Created by Pixular