Afhalen rapporten en oudercontacten

vrijdag 19 december 

* 10 uur: afhalen rapporten door de leerlingen bij de klastitularis - leerlingengesprekken

* tegen 14 uur: rapporten beschikbaar op SchoolWare

* tussen 15 en 19 uur: oudercontacten op afspraak (zie aparte regeling via klastitularis)

          - klastitularissen 1ste en 2de jaar: SPORTZAAL 

          - klastitularissen 3de jaar: CAFETARIA SPORTZAAL 

          - klastitularissen 4de jaar en leraren 2de graad: SCHOOLRESTO 2

          - klastitularissen 5de jaar en leraren 3de graad: SCHOOLRESTO 1

          - klastitularissen 6de jaar: SCHOOLRESTO 3 (Feestzaal). 

Parkeren mogelijk op de speelplaats (ingang Processiestraat, kant Newtongebouw). 

Afhalen wijn voor de internationale uitwisselingen ZUID-AFRIKA: speelplaats Newton (kant LIFT rechts).


MINI-KERSTMARKT: we zijn solidair!

Op vrijdag 19 december, tijdens de oudercontacten, organiseren we  een ‘mini-kerstmarkt’ op onze speelplaatsen. We steunen 4 doelen:

  • We doen weer mee aan de 1000 kilometer fietsen ten voordele van Kom op tegen kanker; dit keer onder het motto ’t College trapt 'hart'; ouders en leerlingen verkopen kerstbloempjes om het startkapitaal voor 2 teams te verzamelen (de opvolger van de actie ‘Een hart voor C’ van de voorbije 2 jaren)
  • Eerlijke producten van de wereldwinkel
  • Kleine geschenkjes van de Bond zonder Naam
  • Op de speelplaats aan de schoolrestaurants zorgen de leerlingen van het 5de jaar van de talenrichtingen voor wafels, pannenkoeken en truffels om hun 4daagse excursie naar Berlijn te co-financieren.

De standjes vinden we op 2 plaatsen: in een tent vlak bij de sportzaal en op de speelplaats aan onze schoolrestaurants.

U steunt toch ook? Een dikke pluim voor de jongeren én hun begeleiders die zich engageren! Wij hopen alvast jullie daar te mogen ontmoeten!


Excursie Oudenburg-Veurne

In het kader van de lessen Latijn, techniek en geschiedenis trokken de tweedes naar het RAM (Romeins Archeologisch Museum) in Oudenburg waar de leerlingen ondergedompeld werden in het Romeinse leven en dankzij archeologische vondsten meer vertelden over reizen, eten en dringen, Rome in oorlog en de Romeinse keizers. Verder werd ook het bakkerijmuseum in Veurne verkend waar een workshop broodbakken op het programma stond. 


Primeurkes

Onze leerlingen van het eerste jaar poseerden voor de herfstvakantie fier voor onze primeurkes. Klik op de foto's voor alle klassen.


Dag van de jeugdbeweging 2014

Op 17 oktober was het opnieuw dag van de jeugdbeweging. Op deze dag wordt het typische aspect van de jeugdbeweging in de kijker geplaatst. Het engagement van de vrijwilligers blijft een niet te verwaarlozen rol. Zij zetten zich elke week in voor zo'n 240000 kinderen en jongeren. Ook onze leerlingen toonden met enige trots dat ook zij deel uitmaken van een jeugdbeweging.


Ja! we doen ook aan verkeerseducatie....

Elk jaar zijn er een pak leerlingen uit het laatste jaar die hun rijbewijs willen halen. Het theoretisch examen kunnen ze op school afleggen - er gaan een aantal theoretische lessen aan vooraf (na de kerstexamens). En soms willen ouders hun zoon of dochter assisteren bij het behalen van hun praktisch rij-examen. Ook dit jaar organiseert het oudercomité twee infoavonden over het rijbewijs. Ouders krijgen hier een opfrissing van het verkeersreglement, hoe de manoeuvres aangeleerd kunnen worden en hoe een praktisch rijexamen verloopt. Dit alles wordt gegeven door de heer Herman Vanhaelemeesch die vanuit zijn jarenlange traditie van de actie Rijbewijs van KWB zowel de toepassing van de verkeersregels als het aanleren van autorijden kan overbrengen.

Klik op de afbeelding voor meer informatie


H.-Hartcollege: een school met internationale faam

Dit jaar hebben we al 3 uitwisselingsperiodes gehad: twee met Zuid-Afrikaanse leerlingen (samen meer dan 45 Zuid-Afrikanen kwamen naar onze school) en één met een internationale Europese pool met 4 verschillende landen. Hierbij hadden we nog eens 54 buitenlandse leerlingen op bezoek. Samen met evenveel Vlamingen en onder leiding van een groep enthousiaste leerkrachten hebben we een heel mooi programma uitgewerkt. Rond het thema "We are the city" werkten de leerlingen in groepjes hun project verder uit. Proficiat aan de leerlingen van Pamplona (SP), Montesarchio (IT), Vasa (FIN) en Bergen (N). De leerlingen schreven elke dag een kort verslagje van hun ervaringen. Je vindt het samen met wat foto's door hierboven op het logo van de stad te klikken. 


Excursie Gent 3des

In de lessen geschiedenis van het derde jaar wordt er vooral rond de Middeleeuwen gewerkt. Om die periode weer tot leven te brengen, trokken de leerlingen onder leiding van een ervaren gids het historische stadscentrum van Gent in. Naast de vele gebouwen, markten en monumenten (Gravensteen, Sint-Baafskathedraal, Jacob van Artevelde op de vrijdagsmarkt, het Lam Gods, de Korenlei...) kwamen vooral de oude verhalen weer spontaan opborrelen!


Activiteiten en foto's 2014-2015

Door op een foto te klikken, kan je meer informatie vinden over activiteiten of uitstappen die we in de loop van dit schooljaar organiseerden. Je vindt er ook alle fotoreportages terug. Veel leesplezier!


Heilig-Hartcollege - Stationsstraat 85 - 8790 WAREGEM - T 056 60 17 07 - F 056 60 86 88 - info@collegewaregem.be

© 2012 Heilig-Hartcollege Waregem

Created by Pixular