Publieksprijs Planetwatch PlanetChange voor onze school!

In het project PlanetWatch: Planet Change scoorden scoorden onze jongens van het tweede jaar 551 likes voor hun 'Ourplace'. Met acties voor een betere luchtkwaliteit in het centrum van Waregem kaapten ze voor de tweede keer de publieksprijs weg. Proficiat aan Jonas Debrouwere, Sebastiaan Putman, Merijn Vandommele, Mattisse Vervaeke, Manu Degrande en Wouter Delouw en hun begeleidende leerkracht mevrouw Hilde Vanhaverbeke. 


Proclamatie zesdejaars

Gisterenavond zwaaiden we onze zesdejaars uit op de proclamatie. Het werd een topavond met heel wat fijne terugblikken op de voorbije zes jaar. Een sfeerverslag vind je na de klik, op onze Facebookpagina kan je ook alle foto's herbekijken. Beste oud-leerlingen, we wish you the best!


Dit was het Collegefestival!

Het Collegefestival was top. En dat vonden jullie duidelijk ook, te zien aan de vele reacties en views op Facebook, de foto's die ons rond de oren vlogen de voorbije dagen en de persaandacht van media allerhande. Wie wil nagenieten, is maar 1 klik verwijderd van onze videoreportage op Facebook, de fotoalbums en het verslag op de regionale zenders Focus-WTV. Bedankt aan iedereen om dit mogelijk te maken!

Willen jullie zelf ook foto's delen, doe dit dan via social media met #collegewaregem of wie WeTransfer.


Collegefestival

Woensdag is het zover: het collegefestival. Vandaag en morgen kom je aan de badgestands over de middag op de speelplaatsen te weten tot welke workshops je behoort. Maar er is meer... Woensdag wordt een dag die bol staat van de activiteiten en de verrassingen. Hou zeker de Facebookpagina van het Heilig-Hartcollege in de gaten, want die dag tussen 13u30 en 14u gaan we een kwartiertje live. Wat valt er allemaal te beleven? Wie wordt de centrale gast? Stay tuned! Hier alvast het dagverloop:

 • 07u30: optreden door DJ Wawie & Bazarr
 • 8u: start
 • 8u - 8u20: DJ op de speelplaats
 • 8u25: gastheer en -vrouw openen de dag
 • 8u30: officiële opening (stad Waregem)
 • 8u35: kort verrassingsoptreden
 • 8u40: groepsmomentje!
 • 8u55: uitsturen van de leerlingen naar alle workshops
 • 9u-10u15: workshop 1
 • 10u15-10u45: pauze - optreden van de band "Zonder bandjes"
 • 10u45-12u: workshop 2
 • 12u-14u: festival op de speelplaats met foodtrucks

 

 


De keuken in de bloemetjes

Dat we een top-keukenteam hebben, wisten we al. 23 mensen die van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in de weer zijn om 1740 verse warme maaltijden te bereiden, 500 vieruurtjes en daarbovenop nog ontbijt en avondmaal voor 120 internen, da's verre van evident. Vorige week mochten we chef-kok en coördinator Kathleen Vaneeckhaute in de bloemetjes zetten met 5 jaar dienst en Martine Vanderbeken met een ongelooflijke 40 jaar dienst. Bedankt, dames, ook aan de rest van het team. Het artikel vind je na de klik!


Check in @collegewaregem!

Iedereen welkom op '#Check in @collegewaregem' op vrijdag 12 mei 2017 van 16.30 tot 19 uur: doe mee in verschillende doe-ateliers en voor ouders zijn er infomomenten over onze studierichtingen, STEM, zorg en de overstap naar het secundair onderwijs. Een smaakmaker vind je na de klik! 


Geef om haar

Maandag 24 april en dinsdag 25 april wordt de danszaal van ons Aren@-gebouw even omgetoverd in een pop-up kapsalon. Kapsters Angelique, Anja en Greet van Coiffure Cabello komen er haar knippen ten voordele van Think Pink België. Wie een staart heeft van 20 cm of meer kan zijn haar doneren voor de slachtoffers van kanker in ons land. We kregen vandaag al veel persaandacht, oa met een mooi sfeerverslag door Radio 2 West-Vlaanderen. Je vindt het na de klik! 


Human after all

(klik op de afbeelding om onze collegeband kort aan het werk te zien)


Kom. Ontdek. Beleef... Ons college!

Op zaterdag 22 en zondag 23 april zetten we de deuren van onze school weer wagenwijd open. Ben je op zoek naar een bruisende school met de vinger aan de pols voor vernieuwingen, dan tonen we je graag eens wat we voor jou in petto hebben. Je bent welkom op zaterdag van 9u tot 18u, op zondag van 14u tot 17u. Lukt dat niet? Geen probleem: maak een afspraak en we tonen je graag onze school in actie op een ander moment. Een voorsmaakje vind je na de klik!


Ice Ice Baby

En om de zomerse temperaturen buiten te counteren, een videoverslag van ons Erasmus+ bezoek aan Ijsland. Het project Crossroads with the Future werd daar op kruissnelheid gebracht door een delegatie leerlingen uit 6BI en 6EC, o.l.v. Thomas Desmet. Je vindt het filmpje op onze Facebookpagina, na de klik!


Zuid-Afrika calling

Het is niet omdat het paasvakantie is, dat we daarom stilzitten. Op dit ogenblik zijn de laatstejaarsreizen naar Rome en Barcelone volop bezig, en daarenboven bewonderen er op dit moment twee groepen vijfdejaars het Zuid-Afrikaanse vasteland. Eén groep bevindt zich in Southdowns, de andere in Eldoraigne. Hun avonturen vind je na de klik!


CLIL: where content and language meet

Lessen lichamelijke opvoeding in het Engels? Het kan. Want op 1 september starten ook wij met CLIL-onderwijs. CLIL staat voor ‘content and Language Integrated Learning’. Anders gezegd: niet-taalvakken zoals geschiedenis, aardrijkskunde of lichamelijke opvoeding worden (gedeeltelijk) in een vreemde taal gegeven. Een school kiest zelf of dit Frans, Engels of Duits is.

Waarom? Door een vak (gedeeltelijk) te leren in een andere taal ontwikkelen leerlingen vaardigheden in die andere taal én in het vak. En de CLIL-aanpak stimuleert leerlingen ook om het leerproces zelf meer in handen te nemen. Ze moeten ook bewuster stil staan bij het leren zelf. Onderzoek toont aan dat dit voor een hogere leerwinst zorgt.

Concreet: op onze school starten we volgend jaar met enkele projecten. In het tweede jaar zullen leerlingen geschiedenis kunnen volgen in het Frans en het Engels. En in het vierde jaar kunnen ze dat ook en zullen ze in de handelshumaniora ook de lessen lichamelijke opvoeding in het Engels kunnen volgen. 


Aangename kennismaking met STEM

In het vorig semester hebben de leerlingen uit het eerste jaar kennis gemaakt met de STEM-didactiek. Daarbij worden ze gecoacht om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast is STEM vakoverschrijdend en worden onderzoekvaardigheden in het domein van de informatica, techniek, wetenschappen en wiskunde bijgebracht. In onze school leggen we daarbij veeleer de klemtoon op de wetenschappelijke STEM-benadering en minder op de technische.


Internationale projectweek 13-17 maart

Dit weekend komen de Eramus+ delegaties uit 6 landen in Waregem aan. Meer dan 80 studenten o.l.v. hun leerkrachten én directeurs zullen 5 dagen lang samenwerken over de impact van GELUID in onze wereld.

3 jaar lang zijn we met scholen uit Napels, Vaasa (Finland), Istanbul, Bergen (Noorwegen) en Dunkerque (Frankrijk) aan het werk over deze topic. Naast excursies is er vooral heel wat projectwerk onder professionele begeleiding van AIFOON, een vzw “met een neus voor luisterkunst”.

Maandagavond is er de traditionele FOOD COURT waar elke delegatie wat typisch lekkers presenteert om ouders, leerlingen en leerkrachten te verwelkomen en meteen in een internationaal bad te gooien. Telkens weer een super ervaring. En op vrijdag is er in het H.-Hartcollege geen schoolbel. Deze dag vervangen we de bel door een ‘soundscape’ met geluiden uit de verschillende deelnemende landen. Boeiend!


Hou je van uitdagingen? Ben je klaar voor het secundair onderwijs en verlang je naar een bruisende school waar het fijn is om te leren? Ben je een talenknobbel of heb je een passie voor wiskunde? Doe je graag aan sport of ben je creatief? Kom dan de sfeer proeven op onze school tijdens ons INFOWEEKEND. 

Speciaal voor jou openen we onze deuren op zaterdag 22 april van 9 tot 18 uur of op zondagnamiddag van 14 tot 17 uur.

* een individuele rondleiding   * uitleg door leerkrachten, opvoeders en leerlingen * meer info over STEM en CLIL * doe zelf mee in verschillende vaklokalen * rondleiding internaat Stationsstraat & Aleydis * informatie en inschrijvingen.

Kan je die dagen niet langskomen maar ben je geïnteresseerd in een rondleding op school of wil je inschrijven? Geen probleem, neem contact op 056 60 17 07 of op info@collegewaregem.be: we regelen graag een afspraak voor jou! 

Je bent van harte welkom! We kijken ernaar uit je te mogen ontmoeten!

 

Meer info via het tabblad "contact" bij INSCHRIJVINGEN.


Collegerun brengt bijna 11.000 euro op: een record!

Op woensdag 8 maart liepen 400 leerlingen mee in de COLLEGERUN. Ook al was het een supernatte bedoening, de deelnemers lieten het niet aan hun hart komen. Samen haalden ze een recordbedrag van 10.752,5 euro bij elkaar: dit bedrag gaat integraal naar het project van broederlijk delen dat we steunen.

1 Latijn D is de winnende klas: zij haalden maar liefst 43,71 € per leerling bij elkaar (samen 743 euro). Zij winnen een workshop circusanimatie met de hele klas! 3 L5A komt op de tweede plaats met 14,09 € per leerling (267,7 euro). Zij winnen een filmnamiddag met hun klas. 

 Van harte proficiat aan alle deelnemers!


Kom op tegen kanker - editie 2017

Dit jaar doen we voor de 5de keer op rij mee aan de 1000 KILOMETER FIETSEN ten voordele van Kom op tegen kanker. We rijden met twee equipes: ouders en personeelsleden slaan weer de handen in elkaar met 't COLLEGE TRAPT HAR(T). 

Tegelijk lanceren we op school een nieuw initiatief dat hier helemaal bij past: GEEF OM HAAR. Klik gewoon op de beelden om doorgeleid te worden naar onze webstek met meer info. Tussen haakjes: de website hebben onze leerlingen van 5 IN gemaakt!


Valentijn: een dag om je waardering te tonen!

Om te zorgen voor sponsoring voor de Berlijnreis zorgden de leerlingen van 5 TE en 5 LE, de klas van titularis Ruth Carels, voor een heuse stunt. Op Valentijnsdag verdeelden zij zo maar eventjes 780 rozen die leerlingen en personeelsleden kochten om hun vriendschap en waardering voor een ander te tonen. Een heel tof initiatief dat zeer gul onthaald werd: proficiat!

Eén klas, 4 GL5A, kreeg van een leerkracht collectief een roos als waardering voor deze fijne groep. Hartverwarmend!


Tessa Wullaert haalt de Gouden Schoen binnen

Op het gala van de Gouden Schoen werd gisteren het eerste exemplaar van de prijs voor de dames uitgereikt aan oud-leerlinge Tessa Wullaert. De 23-jarige spits van VFL Wolfsburg en de ster van de Red Flames haalde in Duitsland de beker en ze gaf een assist in de finale van de Champions League. Ze kaapte de prijs weg van voor de neus van Janice Cayman en Aline Zeler. (Foto copyright Photo News)


Auteurs op bezoek

Naar aloude traditie verwelkomen we bij het begin van het nieuwe jaar heel wat auteurs op ons college. Marc de Bel, Guy Didelez, Do Van Ranst, Johan Vandevelde, Bavo Dhooghe, Luc Deschamps, Jonas Boets of oud-leerlinge Femke Devos, allen bleken ze al heel bevlogen sprekers voor onze eerste graad. We verwelkomen in totaal 12 auteurs om hun liefde voor het geschreven woord over te brengen. 


Doedagen

Eind januari organiseren we op het H.-Hartcollege onze traditionele DOE-DAGEN. Leerlingen uit het basisonderwijs komen met hun leerkracht op bezoek en krijgen gedurende een namiddag een exclusieve kennismaking met onze middelbare school. Ze proeven er eventjes de warme sfeer op onze school. We nemen ook telkens wat foto's van de bezoeken, zodat iedereen nog eens kan nagenieten!

Doedag 1 - 23/01/2017 - Deerlijk/Anzegem Heirweg/Kaster/Ooigem/Wielsbeke
Doedag 2 - 24/01/2017 - Zulte/Beveren-Leie/Torenhof/College Waregem/Gaverke
Doedag 3 - 26/01/2017 - Sint-Baafs-Vijve/Biest/Oeselgem/Markegem/Wortegem/Petegem
Doedag 4 - 30/01/2017 - Wakken/Nieuwenhove/Ingooigem/Desselgem
Doedag 5 - 31/01/2017 - Anzegem/Belgiek/Oostrozebeke/Sint-Eloois-Vijve
Doedag 6 - 2/02/2017 - Olsene/Dentergem/Machelen/Kruishoutem/Waregem centrum


Erasmus+-meeting PART II

Op woensdag 25/01 trokken de leerlingen van onze beide Erasmus+-projecten op bedrijfsbezoek om on the spot hun projectwerk wat concreter te maken. Crossroads ging een kijkje nemen in de Digital Arts and Entertainment-afdeling van de Howest in Kortrijk (www.digitalartsandentertainment.com) om te zien hoe zij digitale media en technologische innovaties integreren in hun opleiding. Ze mochten er zelfs aan de slag met een VR-bril! TEAM leerde dan weer bij over de cradle to cradle-filosofie in het bedrijf Jules Clarysse in Pittem (www.julesclarysse.com). Zo wordt alle afval weer in de economische cirkel gebracht. Bedankt aan iedereen!


Erasmus+-meeting PART I

Deze week verwelkomen we op het college 4 delegaties uit evenveel landen. Ze werken samen rond twee Erasmus+-projecten: TEAM (Together Everyone Achieves More) en Crossroads with the Future. In het eerste project gaan onze leerlingen samen met hun gasten uit Hongarije en Schotland op zoek naar de school van de toekomst. Crossroads richt zich dan weer op digitale innovaties en het gebruik van educatieve apps. De week begon alvast goed met een kick-off van het projectwerk en een heuse food court, waarbij elke delegatie zijn traditionele gerechten voorstelde en liet proeven.STEM op het college

Vanaf dit schooljaar zet onze school zich actief in om STEM te introduceren. Techniek en wetenschap zijn immers de motoren van innovatie en vooruitgang. In de eerste 2 weken van januari krijgen alle leerlingen uit de eerste graad hun eerste echte STEM-project. Gedurende drie lesuren worden ze ondergedompeld in de STEM-didactiek.  Het STEM-project krijgt de naam ‘het leven in het ISS’. Ze gaan experimenteren, maar ook een oplossing voor een probleem bedenken door een hulpmiddel te ontwerpen en te maken. Bovendien ervaren ze dat hun kennis, hun creativiteit, hun praktisch inzicht, hun doorzettingsvermogen, hun precisie, hun sociale vaardigheden en hun kennis essentiële bouwstenen vormen in dit hele proces. In het tweede trimester nemen we deel aan de Vlaamse STEM olympiade en in het derde trimester volgt het tweede STEM-project. Interesse? Bekijk het infofilmpje na de klik!


Een vredevolle kerst en een voorspoedig 2017

Waar goedheid is, is er hoop! Kerstmis is het feest van de vrede, van de ontmoeting, van de omarming. Een tijd van sterren, engelen, herders, een kribbe en een pasgeboren kindje. Een tijd met donkere dagen waarin we LICHT aansteken, met flikkerende lichtjes en fonkelende kerstbomen.

Voor 2017 wensen we dat we 'engelen van mensen' mogen worden, die anderen omarmen met liefde en solidariteit en die onze wereld omarmen met een levensstijl van vrede en goedheid.

Een zalig kerstfeest en een heel gelukkig nieuwjaar!


Kerstactie

Op vrijdag 23 december gaan de oudercontacten door en naar goede gewoonte slaan we samen met leerlingen, opvoeders en leerkrachten de handen in elkaar om een kerstactie te organiseren. Dit jaar kozen we om twee goede doelen te ondersteunen, ‘Dream’ en ‘Akabe Funk’ (meer daarover in Hartslag). Iedereen kan deze twee organisaties ondersteunen door voor of na het oudercontact op de speelplaats een kaarsje te kopen en te plaatsen op onze kerstboom, symbool voor de warmte en genegenheid die we iedereen toewensen tijdens deze gezellige kerstperiode. Het opvoedersteam bakt voor dezelfde gelegenheid ook wafels die we voor het goede doel te koop aanbieden.


De Sint voor iedereen: actie van leerlingen en personeel ten voordele van 't Kelderke!

Leerlingen van de leerlingenraad verzamelden de chocolade en bezorgden deze aan 't Kelderke

Zoals vorig jaar stelden we met de werkgroep Hakuna Matata voor dat leerlingen en personeelsleden een Sinterklaasactie opzetten ten voordele van Het Kelderke. 

Op maandag 28 november kregen alle leerlingen de kans om hun middagdessert af te staan: bijna 1400 leerlingen hebben dit met een warm hart gedaan. Samen met 15 dozen chocolade konden we een overschrijving doen van 500 euro. 

Ook de personeelsleden namen massaal deel!

Vrijwilligers van 't Kelderke ontvingen de chocolade op donderdag 1 december, zodat ze vele kinderen een extraatje konden bezorgen op 6 december. Proficiat en dank aan alle deelnemers!


Op missie naar Bergen

Op 5 november vertrok een delegatie zesdes en vijfdes uit 6EE1, 6ST en 5LW op uitwisseling naar Bergen in Noorwegen voor ons Erasmus+-project The City Rings. Ze maakten van hun belevenissen daar een filmpje dat je na de klik kan bekijken.


Scotland revisited

Deze week vindt er in Schotland een heuse half-term meeting plaats in het kader van ons Erasmus+-project T.E.AM. (Together Everyone Achieves More). Dat betekent dat we er samen met de Schotten en delegaties Hongaren, Esten en Duitsers een heuse Ceilidh-viering houden. Daarbij worden nationale gerechten en gebruiken uitgewisseld onder begeleiding van veel zang en dans. Het projectwerk houdt in dat er met drones een ghost story wordt gefilmd in onder andere het kasteel dat in de Outlander-reeks wordt gebruikt. 


Basken op bezoek

Deze week verwelkomen we een delegatie Basken uit Pamplona op het college. Ze werken samen met onze leerlingen rond het Erasmus+-project 'Crossroads with the Future'. Naast een bezoek aan Gent en Brugge staat er ook heel wat projectwerk op het menu. Hun missie? Een projectwebsite opstarten die voor alle meetings binnen het project kan gebruikt worden. Het resultaat (so far) vind je na de klik.


Verslag Zuiddag

Op donderdag 20/10 gingen alle vijfdejaars van het college een dagje werken in bedrijven uit de streek onder het motto 'Work for Change'. Hetgeen ze verdienden, werd integraal geschonken aan het goeie doel, en meerbepaald aan jongeren uit de favela van Jardim Gramacho, de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika. Een paar sfeerbeelden en een reportage van twee vijfdejaars die aan de slag gingen bij Focus en WTV, de twee West-Vlaamse zenders. 


En de Culture Club Award gaat naar...

Vorige week maakte Culture Club de winnaar bekend van hun wedstrijd om een logo te ontwerpen. Julot Barbe uit 6EE1 mocht op dinsdag 18/10 samen met zijn klas de mooie prijs in ontvangst nemen: hij werd met de hele klas getrakteerd op een bezoek aan het FilmFest Gent. De debuutfilm van Kevin Meul, 'My first highway', werd er getoond, en Julot and the gang kregen achteraf nog een nabespreking door regisseur en acteurs aangeboden ook.


Waregem en Dumfries in Boedapest

Zaterdag vertrok een delegatie leerlingen uit 6HB en 6HC naar Boedapest om daar samen met een Schotse school uit Thornhill te werken aan het Erasmus+-project T.E.A.M. (Together Everyone Achieves More). Een paar sfeerbeelden!


Zuid-Afrikanen op het college!

September was een intensieve maand met maar liefst een 80-tal Zuid-Afrikanen die in 4 groepen telkens 2 weken bij onze leerlingen thuis en op school te gast waren. Het is voor alle deelnemers een reuze ervaring geworden. Een paar reacties... 

"Het was echt geweldig! Dank u, iedereen die deze 2 weken mogelijk maakte hier én in Zuid-Afrika" (Eline)

"Bedankt, het was echt geweldig. Ik zal deze 2 weken en de Zuid-Afrikaanse vrienden nooit vergeten!" (Marie)

"I had the best time of my life. Thank you so much!" (Helena)

"Was een top uitwisseling en groep!" (Gilles)

"Iets om nooit te vergeten" (Tibo)

"Hierbij toch nog even een dikke merci aan de hele groep voor dit geslaagde avontuur. Moe maar voldaan dragen we deze herinneringen met ons mee. Ons studenten hadden de tijd van hun leven en wij als ouders hebben evenzeer mee genoten van deze veertiendaagse. Nieuwe vriendschappen, versterkte vriendschappen, zotte verhalen, hilarische filmpjes, coole foto's... het zal de komende dagen nog allemaal wel eens aan bod komen. A time never to forget!" (ouders)


Terugbezoek Eldoraigne

We verwelkomen deze en volgende week de Zuid-Afrikaanse leerlingen van 4 van onze 5 partnerscholen: Eldoraigne en Midstream uit Johannesburg en Punt en Riversdal uit de buurt van Mosselbaai (Indische Oceaan).  De leerlingen verblijven in de gastgezinnen en hebben een druk cultureel en educatief programma af te werken. Begin deze week trok de groep van Eldoraigne en hun gastheren en -vrouwen naar Brussel, ook Amsterdam en Parijs komen nog aan de beurt. En af en toe een lekkere braai mag niet ontbreken... Een paar sfeerbeelden!


Hun eerste schooldag

Onze eerstejaars zijn een maand bezig op 'hun nieuwe school'. Hoog tijd om eens te polsen naar hun bevindingen, vonden wij. Een videoverslag na de klik!


Terugbezoek leerlingen uit Southdowns, Zuid-Afrika

Het uitwisselingsjaar is weer volop gestart. Al meteen bij de aanvang van dit schooljaar mochten we leerlingen uit Southdowns, Zuid-Afrika op het college verwelkomen. Ze genoten samen met onze leerlingen van een drukgevuld programma dat hen ondermeer naar Parijs, Amsterdam, Gent en Ieper bracht. Een videoverslag vind je na de klik!


Wat doe je op de laatste zomerse dagen? Sporten!

Bij het begin van het schooljaar plannen we onze sportdagen voor alle leerlingen van het College. Teambuilding, sportieve ontspanning, elkaar beter leren kennen, samen op stap gaan... het zijn de uitgelezen doelstellingen van jongeren en hun begeleidende leerkrachten, titularissen en opvoeders. En of ze ervan genoten hebben....! Hieronder alvast wat foto's van de leerlingen van de 2de graad!


Sfeerbeelden van de spelnamiddag voor de tweedejaars


VIDEOVERSLAG: summer course English in Action

Zomervakantie of niet, de laatste week van augustus hebben meer dan 70 leerlingen van onze school hun Engels op speelse en interactieve wijze weer wat bijgespijkerd. Ze namen deel aan de 'summer course' van English in Action. Een initiatief uit Canterbury waarbij native speakers naar onze school zijn gekomen. Klik op de titel en bekijk hier alvast een sfeerverslag van de boeiende en leerrijke week!


Niet te missen volgende week!

Maandag 12/09 Sportdag 2e graad Biotoopstudie 1LC/1HA/1LB;

Dinsdag 13/09 Biotoopstudie 1HB/1MG; 

Woensdag 14/09 Biotoopstudie 1LE/1MF Excursie BIO 4W1/4GL4-L4;

Donderdag 15/09 Drugstories 4es Sportdag eerste graad Excursie BIO 4 E4B

Vrijdag 16/09 Biotoopstudie 1MC/1HC


Warm welkom aan alle nieuwe eerstejaars leerlingen op het College!

Vandaag mochten we 314 nieuwe eerstejaarsleerlingen verwelkomen. De klastitularis en de peters en meters stonden hen op te wachten. Met 7 Latijnse klassen, 7 moderne klasgroepen en 3 klassen in de handelshumaniora hebben we weer 'full house' in ons College. 

Na de kennismaking met de jaaropvoeder en hun klastitularis, wachtte hen een lekker middagmaal en nadien een leuke en ontspannen spelnamiddag. Hier volgen alvast wat foto's...


COLLEGE BLIJFT GRENZEN VERLEGGEN: WORK FOR CHANGE!

We blijven inderdaad onze grenzen continu verleggen. 344 vijfdejaars leerlingen nemen dit jaar deel aan de ZUIDDAG. Deze organisatie mobiliseert in Vlaanderen al meer dan 15.000 jonge mensen. 
Op 20 oktober 2016 kruipen de leerlingen van het 5de jaar van het H.-Hartcollege in de kleren van een professional. Zij kunnen een JOB ZOEKEN via deze link: http://www.collegewaregem.eu/zuiddag/

De opbrengst gaat naar een project voor jongeren in Rio de Janeiro die leven op de grootste vuilnisbelt van Zuid-Amerika. Deelnemende bedrijven of organisaties betalen 50 euro voor het werk van één dag van één van onze leerlingen; particulieren schrijven 40 euro over. Met de opbrengst van dit project krijgen de Braziliaanse jongeren meer kans op onderwijs. Zo kunnen ze participeren aan het maatschappelijk leven. En zo krijgen ze meer uitzicht op een beter leven.

Zijn er nog bedrijven of privépersonen die hieraan willen meewerken? Neem gerust contact op: zuiddag@collegewaregem.be. 


Het secretariaat van onze school blijft open tot en met vrijdag 8 juli van 9 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Daarna blijft onze school even toe: we zijn in vakantie tot en met 15 augustus 2016. U kunt ons altijd bereiken op info@collegewaregem.be.

Felicitaties aan alle afgestudeerden!

Meer dan 50 leerlingen werden omwille van hun prestaties of hun inzet gelauwerd. Iedereen kreeg een uniek kunstwerkje. Proficiat!

Op 28 juni namen we afscheid van 260 leerlingen uit het zesde jaar. Samen met schoolbestuur, personeel en ongeveer 900 genodigden was er een warm en intense afscheidsplechtigheid. Onder leiding van Thijs Clarysse, hun jaaropvoeder, en met de deskundige ondersteuning van Berdien Dewaele, staken we met de leerlingen een mooi programma in elkaar. 

Gesmaakte speeches, talentvolle muzikale intermezzi waar zang, piano, drum, gitaar en saxofoon elkaar afwisselden met dans en woord, een stemmige proclamatie en nadien een lange receptie, zorgden ervoor dat iedereen met een fijn gevoel afscheid kon nemen van deze jongvolwassenen. 

Voor enkele sfeerbeelden, klik je gewoon op de foto...


Griekse avond

Op woensdag 29 juni 2016 kregen alle leerlingen uit 1e Latijn en alle "Grieken" uit 2 tot en met 6 de kans om gezellig samen te zijn op de Griekse avond. Eerst konden ze hun hersenen pijnigen op een quiz georganiseerd door de leerlingen Grieks derde graad. Simon Vandevannet, Mattice Libbrecht, Victor Bogaerts, Andreas Meersseman en Jan-Pieters Bogaerts haalden de gouden medaille binnen. Daarna kon iedereen genieten van een lekkere Griekse maaltijd met onder mee souvlaki en moussaka. Enkele leerlingen waagden zich onder leiding van meneer Castelein zelfs aan de sirtaki!


We nemen afscheid van 4 gevierde collega's

4 collega's van ons team nemen dit jaar afscheid van hun onderwijscarrière op onze school: Philiep Douchy (leraar economie), Sabine Delabie (lerares Frans), Katrien Vandenberghe (zorgcoördinator) en Christa Meersman (verantwoordelijke administratie en directe medewerker van de coördinerende directeur) zetten er een punt achter. Na een lange, gevulde en voor sommigen erg gevarieerde loopbaan nemen ze toch wel met wat spijt in het hart afscheid van de school. Het zijn vooral de leerlingen en de collega's die ze vanaf 1 september zullen missen. 

Met de vakgroepen of de teamleden van hun directe omgeving organiseerden we in het auditorium A. Demedts een tof afscheidsfeest. De gevierden werden met woord en beeld, met warmte en vriendschap en met heel veel sympathie in de bloemetjes gezet. Elk kregen ze ook een mooi, speciaal voor hen gekozen kunstwerkje.

We wensen hen van harte proficiat en een gemeende DANK JE WEL voor hun inzet! Dat het hen heel goed mag gaan...


4de Latijnse gaat op "WATER WAR" op Buda-eiland

Net voor de juni-examens trokken de leerlingen van 4L4 en GL4 naar de Budafabriek in Kortrijk voor de tentoonstelling WaterWar. Geen oorlog echter, maar een gevecht dat kunstenaars, wetenschappers, ondernemers en actieve burgers aangaan met een van de grootste uitdagingen van deze tijd: Water! Allen tonen creatieve, realistische en soms ook utopische oplossingen voor dit groeiend probleem. Het werd een boeiende wandeling vol ontdekkingen. Zeker stof tot nadenken én warm aanbevolen!(nog tot 26 juni, misschien een ideetje na de proefwerken?)​


Geplande nieuwbouwplannen op schema!

De nieuwe speelplaats vanuit gebouw 3
Het nieuwe gebouw voor de sportzaal met aansluiting op het Aren@gebouw
De nieuwe toegang met het DIderot-gebouw vanop de Olmstraat

De geplande nieuwbouwwerken op onze school zitten nog altijd op schema. Aan de Olmstraat komt een volledig nieuw gebouw met danszaal, auditorium, 13 nieuwe klaslokalen, een Agora met EHBO-ruimte en 3 STEM-labo's.

 

We plannen de werken in verschillende fasen:

* grote vakantie (juli 2016): afbraak woningen en ateliers langs de Olmstraat

* complete heraanleg van de speelplaats met sportvelden, looppiste, zitplaatsen, groen en overdekte ruimtes (tegen september 2017)

* nieuwbouw: torengebouw langs Olmstraat (4 verdiepingen) en langwerpig gebouw langs sportzaal (3 verdiepingen)- (gepland tegen september 2018)

* nieuwe speelplaats met parkeerplaatsen, polyvalent sportterrein en nieuwe toegang tot de campus voor leerlingen 3de graad.

Alvast een paar foto's van hoe dit alles er zal uitzien...


De wijde wereld in!

Vandaag hadden we in de kapel van het H.-Hartcollege een stemmige afscheidsviering voor alle laatstejaars van onze school. Na hun laatste examenperiode begint voor hen de langste vakantie ooit.

Straks mogen we hen uitwuiven op onze PROCLAMATIE-PLECHTIGHEID van dinsdag 28 juni. Alle ouders en leerlingen zijn welkom - we starten om 19.30 uur. Samen met de leerlingen voorzien we een feestelijke afzwaai met muziek, woord en dans en... uiteraard ook de prijsuitreiking voor laureaten en een paar andere gelauwerden. 


50 tinten wit: een wervelwind aan TALENT!

Met meer dan 90 leerlingen ging een enthousiast team van leerkrachten aan de slag om een grandioos totaalspektakel te creëren. Deze ongelooflijke onderneming groeide uit tot een magnifieke voorstelling op 11 en 12 mei waar sympathisanten, leerlingen, personeel, ouders, vrienden en familie in twee bomvolle zalen kunnen genieten van het talent en de creativiteit van onze jonge mensen. Zang, woord, dans,... een wervelende show!

Zie hier wat sfeerbeelden.We vallen weer in de prijzen!

Voor de tweede keer op rij vallen we in de prijzen: met ons STEM-project 'PLANET-WATCH' hebben we de prijs van de professionele jury gekregen voor onze gemotiveerde ploeg. Onder leiding van leerkracht biologie Hilde Vanhaverbeke maakte onze ploeg een blog waarmee ze de eerste prijs wegkaapten.

Samen met schepen voor onderwijs Jo Neirynck deelden de verantwoordelijken van RVO-society uit Leuven de prijs uit aan alle deelnemers. Dit gebeurde tijdens een stemmige en plechtige uitreiking in ons auditorium A. Demedts. PROFICIAT!


't College trapt 'hart' tijdens 1000 km voor kom op tegen kanker

 Op zondag 8 mei moedigden wij onze 2 collegeteams aan in Olsene.

Wat ontstond als een initiatief ter nagedachtenis van een leerling van onze school, groeide uit tot een project: ’t College trapt hart’.

In 2013 organiseerden we een hartverwarmende doortocht van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker, in 2014 ontvingen we de pelotons in het college voor de middagstop en sinds 2015 rijden twee ploegen van het college mee in de 1000 km.

In het hemelvaartweekend rijden opnieuw 700 teams de 1000 km: allemaal mensen die fietsen ten voordele van de strijd tegen kanker, vaak mensen die van dichtbij geconfronteerd werden met kanker!


Mobiliteit en veiligheid in the picture!

Deze week brengen we de mobiliteit en de veiligheid van onze leerlingen in beeld. Op woensdag 20/04 nodigden we de leerlingen uit om hun fietsen voor één keer langs de schoolgevel in de Stationsstraat te parkeren. Zo tonen we dat onze fietsen niet alleen geen schadelijke stoffen uitstoten, maar ook nog eens minder plaats innemen dan de auto’s (vaak gebruikt door één persoon!). 

Waregem introduceert een nieuw parkeerplan, en we willen graag met deze actie de aandacht trekken op de veiligheid van de fietsers.


Kunnen we nog inschrijven?

Nieuwe inschrijvingen

Op 16 en 17 april mochten we heel veel mensen verwelkomen en inschrijven op ons infoweekend. Dank zij de inspirerende inzet van al onze personeelsleden en meer dan 400 leerlingen konden de bezoekers de warme sfeer van het H.-Hartcollege proeven. Nu blijft inschrijven mogelijk tijdens de kantooruren: van maandag tot vrijdag - 7.45 uur tot 12 uur en 13 tot 18.30 uur. Woensdag tot 16 uur. Na afspraak ook op andere ogenblikken: tel. 056 60 17 07 of via info@collegewaregem.be


Rome en Barcelona

Op reis gaan betekent in ieder opzicht je grenzen verleggen. Dat leerlingen zich daarvan bewust zijn, zie je overduidelijk voor ze vertrekken. Ze gedragen zich uitbundig, hebben voorpret en zijn vol verwachting over wat komen gaat. Ook is er een tikkeltje onzekerheid. Het zijn de componenten van een echte uitdaging. Het is vaak een groot avontuur. Ze zijn nieuwsgierig naar de bestemming en wat ze zullen zien en leren. Bij wie ze zullen logeren.

Maar ook een ander aspect is minstens zo spannend en grensverleggend voor elke individuele leerling. En dat heeft te maken met de verhoudingen binnen de groep, hoe je jezelf daarin staande houdt. Ongetwijfeld de belangrijkste leerervaring die ze zullen opdoen. Om nog niet te spreken van het taal- en cultuurbad dat ze krijgen…

Zo sturen we onze leerlingen op pad. Tijdens de paasvakantie bezocht een mooie groep de cultuurstad BARCELONA en gingen twee flinke groepen ROME verkennen. Geniet van de foto’s!


Berlijn in het vizier

Berlijn. Stad met een boeiende geschiedenis, een onmiskenbare speler in de wereldpolitiek. Een dynamische, ‘hipper dan hippe” metropool.

Meer redenen had het HHC niet nodig om met de talenklassen van het 5de jaar vier dagen lang te verkennen… Zo worden onze leerlingen weer een beetje meer wereldburger. In april en mei is het weer zover!

Karel Vandekerckhove (6EB) maakte een boeiend beeldverslag over deze ervaring in BERLIJN: “Berlijn, de stad met die bruisende geschiedenis… We halen onze straffe herinneringen vaak boven. Met deze aftermovie wou ik de thuisblijvers ook laten meekijken naar een impressie van deze fantastische reis.” 


South-Africa, here we come...

Tijdens de paasvakantie organiseren wij het eerste deel van onze internationale uitwisselingen met onze 5 partnerscholen in Zuid-Afrika. Dit jaar gaan maar liefst 71 leerlingen  Zuid-Afrika ontdekken samen met hun Afrikaanse partners. Zij logeren in de gezinnen rond Johannesburg (3 scholen) of Mosselbaai (2 scholen).

Ze werken een heel cultureel programma af waarbij zij niet alleen genieten van home hospitality, school life maar ook van de verbluffende natuur en de boeiende culturele rijkdom van de regenboognatie. Als ze internetverbinding hebben, sturen zij ook hun ervaringen door met een fotootje. Lezen maar!


Let's build peace

In het midden van de Goede Week  worden we getroffen door het verschrikkelijke nieuws van zinloos geweld. De beelden en de ervaringen laten ons met verstomming achter. Onschuldige mensen vinden de dood in het hart van onze hoofdstad, in het hart van onze samenleving. We zijn geschokt en delen in de diepe rouw van de nabestaanden. We leven mee met de vele gewonde slachtoffers.

Deze gebeurtenissen mogen geen bron van angst en verdeeldheid worden. We blijven geloven in een wereld waar medeleven, verbondenheid en dialoog zullen overwinnen. Deze boodschap willen we als school ook samen met alle partners realiseren...


'STEM' IN HET COLLEGE

Binnen techniek, wiskunde en wetenschappen gaan leerlingen onder begeleiding van de leraar-coach op zoek om hun kennis om te zetten in vaardigheden en attitudes die ertoe doen. De onderzoekende aanpak is een goede manier om leerlingen te motiveren tot samenwerkend leren in een probleemoplossende context. Het verhoogt hun betrokkenheid en zelfvertrouwen.

Planet Watch en Mindstorms Lab

Zo namen we dit jaar voor de 2de keer deel aan het uitdagende PLANET WATCH – project. De challenge: ga zelfonderzoekend aan de slag en bepaal de luchtkwaliteit in de omgeving van het College aan de hand van bladeren. Coördinaten bepalen met GPS, voedingsbodems maken, nauwkeurig bladgisten tellen met binoculairs, opdrachten uitvoeren met iPad… Dit alles heeft van onze leerlingen echte onderzoekers gemaakt met onderbouwde, wetenschappelijke resultaten tot gevolg. We hebben er zelfs de Klimop-award van Natuurpunt voor ontvangen!

Op woensdagnamiddag richten we sinds dit jaar een programmeerclub in o.l.v. hun enthousiaste coach: MINDSTORMS LAB. Leerlingen ontdekken de magie van hun eigen ‘levende’ robot. Programmeren, een robot bouwen met het lego-bouwsysteem en hem precies laten doen wat je zelf wil. Wiskunde, informatica en vaardigheid gecombineerd, een spannende activiteit.

Nieuw voor volgend jaar: met alle scholen van de Scholengemeenschap Sint-Paulus bouwen we een sterk STEM-TEAM uit: per trimester organiseren we zo STEM-initiatieven met gezamenlijk uitgewerkte projecten.

Wat willen we bereiken?

Onze ervaring leert dat de STEM-aanpak de nieuwsgierigheid van onze leerlingen prikkelt zodat ze zich meer inspannen voor vakken die vaak als moeilijk worden ervaren zoals wiskunde en wetenschappen. Deze geïntegreerde aanpak helpt hen ook nieuwe denkvaardigheden te ontwikkelen gedurende de zes jaar op ons College.


(h)eerlijke ontbijten


Vaasa (Finland)

Vanaf eind februari is er een tweede "golf" van internationale uitwisselingen. Straks vertrekken in 4 groepen 70 5dejaars naar Zuid-Afrika voor een veertiendaagse ervaring in Centurion (Johannesburg) en Mosselbaai (Indische Oceaan). 

Voor de 6dejaars zijn het de Europese uitwisselingen die een hoge vlucht nemen. De eerste groep is vertrokken naar Vaasa, in Finland o.l.v. Lieven Vuylsteke en Ine Corteville. Hun enthousiaste en verwonderde reiservaringen kunnen jullie volgen via volgende link. Een kort dagelijks relaas van onze reporters ter plaatse!


Soup is good for you

Met de werkgroep GEZOND organiseren we in de week-van-de-dikke-trui ook een 'Soup is good for you'-actie. Tijdens de pauze tussen lesuur 2 en 3 krijgen alle leerlingen lekkere tomatensoep aangeboden! 


Ken je school, ken elkaar: een schot in de roos!

Op 2 februari organiseerde ons enthousiaste oudercomité voor leerlingen en ouders van het eerste jaar onze 'Ken je school, ken elkaar'. De trotse eerstejaars leerlingen toonden onze school aan hun nieuwsgierige ouders. Na een korte quiz in het eigen lokaal, gaven de leerlingen aan hun ouders een korte rondleiding in de school. Met bijna 500 aanwezigen, meteen een schot in de roos. Het was een warm moment van ontmoeting tussen de ouders van klasgenoten! Klik gerust op een foto om mee te proeven van de sfeer...


LAP: we hebben lak aan pesten!

Pesten op school, op het werk, aan de bus,… het is jammer genoeg een realiteit. Op het College doen we er iets aan!

·        Een lerarenwerkgroep LAP (“lak aan pesten”) staat paraat en zorgt voor een persoonlijke aanpak bij problemen.

·        Preventieve acties – het hele jaar door, bv. onze WESP-dagen (“Waarom Elkaar Steeds Pesten?”) voor de tweedejaars: een educatieve namiddag waar we via sketches, rollenspel, film en klasgesprekken.

·        Bv. vorige week: stand-up comedian Steven Goegebeur met zijn interactieve voorstelling ‘LACH EENS MET EEN ANDER’. Met woord en beeld staan alle leerlingen even stil bij de problematiek van pesten.

Het Ketnet-filmpje met de move tegen pesten “Iedereen brullie” werd trouwens opgenomen in het H.-Hartcollege. 


College valt in de prijzen: de award voor het opvoedersteam van het jaar

Dir.-generaal Lieven Boeve bij Jan Coorevits (H.-Hartcollege) en L. Vancanneyt (Brugge)

Vanmorgen heeft de directeur-generaal van het katholiek onderwijs Vlaanderen, de heer Lieven Boeve, aan het opvoedersteam van het H.-Hartcollege de award van OPVOEDERSTEAM VAN HET JAAR uitgereikt.

Na een verrassingsontbijt trokken de opvoeders onder applaus van de leerlingen via een rode loper naar het Auditorium waar een mooie plechtigheid plaats vond. De leerlingenraden, leden van het schoolbestuur, andere genomineerden en de verantwoordelijken van het katholiek onderwijs waren er getuige van. Van harte PROFICIAT aan ons team! foto's

Ook WTV maakte een reportage van de prijsuitreiking. Via deze link kan u ook deze bekijken.

Het trotse opvoedingsteam samen in auditorium Demedts na de huldiging door Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Foto rechts: de leerlingen huldigen hun opvoeders "op de rode loper"...

Poetry Pub in de poëzieweek: een groot succes!

Op donderdag 28 januari organiseerde 5 Economie-talen een heel geslaagde POETRY PUB in het Newtongebouw. De werkgroep poëzieweek zorgde met deze première meteen voor een schot in de roos. 

Poëzie in oude fotoalbums, in muziek, ontworpen als platenhoezen met een memorywall en videogedichten - dit alles met heerlijk (zelf gemaakt) gebak. Het mocht gezien zijn!

Poetry Pub - foto's


College krijgt KLIMOP AWARD voor milieu

Elk jaar bekroont Natuur.koepel Zuid-West-Vlaanderen (die alle natuurverenigingen uit de regio bundelt) een bedrijf of organisatie die natuur en milieu hoog in het vaandel draagt. Dit jaar werd deze Klimop Award toegekend aan onze school. De award is een kunstwerk van de Kortrijkse Audrey Decuypere en bestaat uit een drieluik, gebaseerd op de bekende wijsheid “horen, zien en zwijgen” en voor dit werk aangepast naar “see nature, hear nature, speak nature” : een oproep om de natuur te bewonderen en om erover te spreken.

In de motivatie voor het toekennen werd vooral aandacht geschonken aan de inzet van Hilde Vanhaverbeke, lerares natuurwetenschappen, die al bijna twintig jaar leerlingen van de school weet te motiveren om deel te nemen aan de beheerswerken op de Oude Spoorwegberm en die sinds vorig jaar ook de drijvende kracht is achter het project Planetwatch waar de school aan deelneemt.
Daarnaast werd ook gewezen op verschillende jaarlijks weerkerende of eenmalige acties die in de school tijdens de voorbije jaren ondernomen worden en die allemaal focussen op een milieuvriendelijke en gezonde levensstijl.

We wensen haar en de hele ploeg van harte proficiat met deze prijs! 

Foto: de leerlingen met hun lerares en de Klimop Award 2016 van links naar rechts: Emma Dekeyser, Dieter Demuynck, Hilde Vanhaverbeke (lerares natuurwetenschappen), Mattice Libbrecht, Charlotte Hutsebaut, Alyssa Schaubroeck, Alice Vandenberghe en Arne Desmet.Bezinningsdagen voor alle zesdes

Van 11 tot 22 januari gingen alle zesdes naar het centrum Jericho in Tiegem om er een bezinningsdag te volgen. De bedoeling was om even afstand te nemen van de mallemolen van het dagdagelijkse. Als we wat afstand nemen, lukt het beter om samen na te denken en van gedachten te wisselen over vragen zoals: wat wil ik in mijn leven? Hoe zie ik mijn relatie met mijn levenspartner? Hoe ga ik om met zorgen, lijden en dood? Hoe ga ik om met het grote mysterie van het leven? Kunnen wij met aandacht leven?...

We deden dit in een rustig kader en in volle respect voor de mening van iedereen. Het was opvallend hoe leerlingen op zo'n momenten op verhaal kunnen komen, door te luisteren naar het verhaal van de ander..."


"World War One" voor de vierdes

Voor het tweede jaar op rij mochten wij op 13 en 14 januari 2016 Mrs. Lesley Prior in onze school verwelkomen. Mrs. Prior is “a native speaker” en is lector aan de universiteit van Roehampton in London. Voor onze vierdejaars leerlingen (moderne en Latijnse humanoria) geeft zij een lezing over haar connectie met “The Great War”. Op een interactieve manier vertelt ze gedurende twee lesuren over haar twee “great great uncles” die op 20-jarige en 16-jarige leeftijd hun thuis in Sussex verlieten om in België en Noord-Frankrijk mee te vechten tegen de bezetter. Beiden lieten het leven aan het front…


Jeugdauteurs op school

In ‘De week van de Jonge Lezer’ verwelkomen we samen met de leerlingen van de eerste en de tweede graad een twaalftal auteurs: Jonas Boets, Dirk Bracke, Diane Broeckhoven, Luc Descamps, Guy Didelez, Bavo Dhooge, Wim Geysen, Patrick Lagrou, Marcel Rouffa (striptekenaar), Do Van Ranst, Aline Sax en Johan Vandevelde.

Als school is het een uitdaging om  jongeren uit hun computerwereld te halen en hen aan te zetten om de schoonheid van de taal in een boek te laten ontdekken, zelf een fantasiewereld te creëren … Via dit directe contact met de schrijver maken onze leerlingen niet alleen kennis met een boek, maar ook met de mens achter het boek. Boeiend!


Nu is er ook een COLLEGE-APP!


Sinterklaas bracht een gesmaakt bezoek op school

Je kunt er niet meer naast kijken: de Sint is in het land! In het College kwam de Sint samen met liefst 9 zwarte Pieten op bezoek in de studiezaal van de eerstejaars. Het was een leuke bedoening. De leerlingen zongen een liedje, de Sint wou een gesprekje met een paar leerlingen - zij mochten hun goede voornemens voor de verzamelde groep uitspreken! De Pieten waren in optima forma en brachten veel animo en sfeer op het einde van deze vrijdagavondstudie. 

Nadien hadden we de kinderen van personeelsleden uitgenodigd. Ze waren met meer dan 80 ingeschreven. En of ook dit een feest was: Sinterklaas én de Pieten hadden een heel evenement in elkaar gestoken. Er werd gezongen, gedanst en iedereen kreeg lekkere chocolade. Bedankt, lieve Sinterklaas!

 

 

Ambiance troef!
9 zwarte Pieten en een heel auditorium vol met kinderen van personeelsleden: een echt feest! Zoek de Sint in dit plaatje!

Solidair met 't Kelderke: dessertactie

Op 30 november kozen we ervoor om ons dessert bij het middagmaal te schenken aan het Kelderke. Ook het personeel deed mee - de chocolade die iedereen in zijn postvakje vindt, kan men schenken aan het goede doel.

De leerlingen van 3 handel-talen hebben zelf 20 dozen en zakken met chocola afgegeven. Zij kregen ook wat uitleg over de werking: 

* 180 gezinnen krijgen wekelijks een voedselpakket; iedereen heeft hiervoor een kaartje van het OCMW nodig 

* er zijn ook veel kinderen en jonge gezinnen bij deze groep

* met de chocolade kunnen zij voor Sinterklaas iedereen een plezier doen

* met het geld schaft men fruit aan - dit zit normaal niet in het pakket. 

In het nieuwe jaar plant de werkgroep HAKUNA MATATA (tijdens de krokusakantie) met vrijwilligers een hulpactie bij Poverello. Op deze manier maken we jonge mensen ook warm voor de ander, ook voor wie kwetsbaar is... En zo leren we buiten de kleine kring van onze eigen leefwereld te treden.


Collegebal, tweede editie

De tweede editie van het “Bal van College” is weer voorbij. De werkgroep 'Bal van het College' bracht ouders en leerlingen bij elkaar voor de uitwerking hiervan. Dankzij vele, enthousiaste helpende handen was het allemaal mogelijk.

Foto's en aftermovies via de eigen website van de organisatoren:  www.balvancollege.be of op de Facebookpagina 'Bal van College'. Feedback welkom bij de werkgroep 'Bal van het College' via volgend mailadres: hhcsecretariaat.oudercomite@sgsintpaulus.eu.

 

Derdes op stap in middeleeuws Gent

Vorige week gingen alle derdes op excursie geschiedenis naar Gent. Een stadsgids nam ons op sleeptouw in de prachtige binnenstad. Het Gravensteen, het patershol, de Vrijdagmarkt, het Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal, de Korenlei, het belfort... allemaal overblijfselen van een rijk verleden. De leerlingen luisterden duidelijk geïnteresseerd naar alle sappige anekdotes en waren ook wel wat onder de indruk van deze mooie stad die uiteindelijk maar op een boogscheut van Waregem is gelegen. Voor herhaling vatbaar!

Voor meer afbeeldingen, klik op de foto!


8 leerlingen in Estland

8 leerlingen uit 6W2 vertoeven momenteel in Estland. Onder begeleiding van E. Vercruysse snuiven ze er de plaatselijke cultuur op en werken ze er rond verschillende thema's. Voor onze leerlingen is dit alvast een heel boeiende ervaring. Zij schrijven dagelijks over hun activiteiten ginder ter plaatse en illustreren dit alles met foto's. U kan meelezen door te klikken op de afbeelding.


Een geslaagde 8ste editie van de oud-leerlingendag!

Op zaterdag 10 oktober verwelkomden wij alle oud-leerlingen die bij ons 5,10,15,20,25 of 30 jaar geleden afgestudeerd zijn. Maar liefst 720 geïnteresseerde gasten zagen elkaar in vele gevallen pas voor het eerst sinds jaren terug in onze tot feestzaal omgetoverde sporthal. Na het uitgebreide aperitief verkenden we samen de school. In de turn- en studiezalen, de labo's, de refters en de gangen kwamen de verhalen uit lang (of kort) vervlogen tijden weer naar boven. Terug in de sporthal werden vele mooie herinneringen uitgewisseld en werd er heel wat gelachen bij een portie frietjes en een drankje. Een prachtig evenement dat jaarlijks door een team van leraren en oud-leraren op poten wordt gezet!

Klik hier voor meer sfeerbeelden.


"Walking for talking" - 7 november 2015

Vorig jaar overleed Klaas (broer van een leerlinge uit onze school) na zelfdoding. Dit heeft vele jongeren op onze school en in het bijzonder negen goede vrienden bijzonder geraakt. Daarom organiseerden zij een beklijvende actie. Zo omschrijven zij hun intitiatief:

“Veel te veel jongeren kiezen ervoor om uit het leven te stappen. Met Walking for Talking willen we jongeren aanmoedigen te spreken over gevoelens en anderen aanmoedigen te luisteren naar mensen met problemen. Daarnaast willen we jongeren die die keuze gemaakt hebben met onze serene optocht herdenken. We doen dit niet alleen voor Klaas, maar voor alle jongeren.”

De wandeling op 7 november was een stille, serene optocht die indruk maakte. De deelnemers legden een parcours van 3 km lang af en maken twee tussenstops waar de jongeren de boodschap van “walking for talking” op een creatieve manier in de picture plaatsen.
Dit evenement werd georganiseerd door negen jongeren, waarvan er acht oud-leerling zijn van onze school. 

Foto's en verslag: https://www.facebook.com/events/380504548810307/


Sportdagen in september!

Dit jaar kozen we ervoor alle sportdagen in het begin van het schooljaar te plannen. Zo koppelen we het sportieve aan het aangename samen-zijn en maken leraren en leerlingen op een andere manier kennis met elkaar. Zowel de derdes als de vierdes lieten zich op maandag 7 september van hun actieve en avontuurlijke kant zien. De derdes in Aalbeke, de vierdes in Oudenaarde.

Op vrijdag 11 september werkte de eerste graad een uitdagend en sportief programma af. Het weer zat alvast mee, we genoten van de laatste echte zomerdag! De eerstes gingen naar de Gavers in Harelbeke, de tweedes verdeelden zich over Deinze en Blaarmeersen Gent.

De derde graad liet zich op donderdag 24 september van zijn sportiefste kant zien. De vijfdes op challenge in Poperinge, de zesdes aan de kust (Knokke en Oostduinkerke).


Klik op de foto's voor de vele sfeerbeelden!


Vele lachende gezichten op onze spelnamiddagen!

En... we zijn vertrokken voor alweer een lang en boeiend schooljaar. Op 1 september maakten alle leerlingen kennis met hun klasgenoten én met hun klastitularis. Vooral voor de eerstejaars was dit dé dag waar ze al twee maanden nieuwsgierig naar uitkeken. Woensdag waren er dan de eerste lessen én de traditionele spelnamiddag: een feestelijk verkennen van de school aan de hand van allerlei leuke en leerrijke activiteiten. Aan de vele lachende gezichten te zien was dit initiatief ook dit jaar weer een voltreffer!

 Ook voor de tweedejaars was er op woensdag 9 september de spelnamiddag. Een klassieker ondertussen waarbij de leerlingen met hun klastitularis het tegen elkaar opnamen in een reeks uitdagende opdrachten.Dé grote winnaar dit jaar was 2e moderne D, de klas van mevrouw Duchi. Proficiat!

 Klik op de foto's voor meer sfeerbeelden!


Zuid-Afrika in Waregem

In de loop van september krijgen 3 groepen zesdejaars het bezoek van hun uitwisselingspartners uit Zuid-Afrika. Een eerste groep van 14 leerlingen uit SOUTHDOWNS COLLEGE, onder begeleiding van twee Afrikaanse leerkrachten, is nu bij ons. Samen met 20 laatstejaars werken zij een intensief, prachtig programma af in binnen- en buitenland: Amsterdam, Ieper, Brugge, Brussel, Gent, de Westhoek, Parijs,... Klik op de foto voor een dagelijks verslag en meer beelden.

 

 


Internaat @ Knokke

Net zoals elk jaar trokken onze internen op de eerste vrije namiddag van het nieuwe schooljaar richting zee. Ook dit jaar werd deze traditie in ere gehouden met een bezoek aan het strand van Knokke. Hier werden de leerlingen ondergedompeld in het water, het zand en de dijk. Een fotoverslag kan u vinden door op de afbeelding te klikken.


Samen uitkijken naar de ...

Na een rustgevende vakantie zijn we weer van start gegaan. Met ons hele enthousiaste team engageren we ons weer om er een boeiend en fijn werkjaar van te maken.

BOEKEN NIEUWE SCHOOLJAAR en SPORTKLEDIJ: intussen is onze boekenverkoop op school afgesloten. Leerlingen die hun pakket nog niet konden afhalen op vrijdag of zaterdag, kunnen dinsdag of woensdag nog bij ons boekenteam terecht. 


Adieu laatstejaars!

Op maandag 29 juni hebben we met een feestelijke viering afscheid genomen van 240 laatstejaars. Een mooie, warme avond met een programma van muziek, toespraken, proclamatie, diploma-uitreiking en receptie maakten van dit gebeuren een unieke happening. Proficiat aan alle afgestudeerden die vanaf nu oud-leerling van ons college zijn!

Education is an art - we make it happen! Nu is het aan hen om van hun toekomst iets groots, iets sterks, iets moois te maken. We wensen aan iedereen ontzettend veel geluk en... vele dromen worden nu werkelijkheid.

Heilig-Hartcollege - Stationsstraat 85 - 8790 WAREGEM - T 056 60 17 07

© 2012 Heilig-Hartcollege Waregem

Created by Pixular