Genieten op internaat

Sport, cultuur en vieringen

Het internaat wil voor elke intern een warme omgeving creëren waar het aangenaam verblijven is. Daarom kan de boog niet altijd gespannen staan. We zorgen op het internaat, misschien zelfs meer dan thuis mogelijk is, voor een ruim aanbod aan ontspanningsmogelijkheden aangepast aan de leeftijd van de leerlingen.

Elke dag kunnen de leerlingen terecht in onze ontspanningsruimtes waar ze gezelschapsspelen kunnen spelen, biljarten, muziek beluisteren, iets drinken, naar het nieuws kijken of genieten van een film in onze bioscoopzaal. Sporten kan in de sportzaal of tijdens de zomer op de buitenterreinen van de school. De leerlingen kunnen ook elke avond gebruik maken van alle ICT-faciliteiten.

Op woensdagnamiddag kunnen de internen aansluiten bij het ruime sportaanbod op school. Paardrijden, powergym, zwemmen, ping-pong, basketbal, badminton, maar ook rugby of… Het kan allemaal onder begeleiding van deskundige monitoren.

Ook om een cultureel en sociaal aanbod zit ons internaat niet verlegen. Zo kunnen de leerlingen zelf elke week een film kiezen. In de schoolbibliotheek kan je tot rust komen bij een jeugdboek. De internen kunnen deelnemen aan de talrijke bezoeken die de school organiseert. We spelen in op het stedelijk cultuuraanbod.

Tenslotte pakken we op geregelde tijdstippen uit met speciale activiteiten die van onze internaatsgroep een hecht team maakt: het sinterklaasfeest, een quiz, ijsschaatsen, sportwedstrijden tegen andere internaten, laddertornooien (georganiseerd door leerlingen) in verschillende disciplines, uitstappen, een swingpaleis, indoor skiën, bowlen of zwemmen,… Voor elk wat wils!

Heilig-Hartcollege - Stationsstraat 85 - 8790 WAREGEM - T 056 60 17 07

© 2012 Heilig-Hartcollege Waregem

Created by Pixular