Leven op internaat

Eigen kamer

De meeste internen hebben hun kamer in het gebouw van het H.-Hartcollege zelf (102 leerlingen). Sinds een paar jaar hebben we ook het internaat bij ALEYDIS, Vijfseweg nr. 2, op zo'n 500 meter van onze school. Hier verblijven de internen van het eerste jaar én ook een aantal leerlingen van de tweede en derde graad die geen plaats meer hadden  op het internaat in de Stationsstraat.  Beide vestigingen  liggen op loopafstand van het station van Waregem. We zijn met bijna 140 internen. 

Op de eigen kamer is er alle comfort: een geïntegreerd bureau, veel extra bergruimte, een prikwand, ruimte om van je kamer een eigen warm nest te maken. Al onze kamers voldoen aan de strengste eisen inzake de veiligheid. De kamers krijgen elke week een grondige kuisbeurt. We verwachten wel dat de internen respectvol omgaan met de materialen en dat ze de privacy van iedereen respecteren. Het internaat op de campus Aleydis ligt in een schitterende omgeving en bestaat uit totaal gerenoveerde kamertjes.

Dagindeling

7 uur Weksignaal, opstaan
7.20 uur Ontbijtbuffet in het schoolrestaurant
8 uur Morgenstudie
8.25 uur Start van de lessen
12 uur Middagmaal – aansluitend ontspanning op de speelplaats
13 uur Boekentas klaarmaken
13.15 uur Start van de lessen
16 (16.50 uur) Vieruurtje, ontspanning
16.40 (17.20 uur) Studie
18.30 (18.35 uur) Avondmaal
19 uur Ontspanning
20.30 uur Mededelingen
20.45 (of 21.30 uur) Naar de kamers
21.30 (22 uur) Lichten uit

Schoolrestaurant

Op een internaat zijn de maaltijden heel belangrijk! Het H.-Hartcollege is bekend voor zijn fijne keuken. 4 keer per dag zet onze uitgebreide keukenploeg haar beste beentje voor onze internen.

’s Morgens krijgen de leerlingen een ontbijt met een ruim aanbod van diverse soorten brood, ontbijtgranen, jam, kaas, chocolade... De warme maaltijd ’s middags is dezelfde als bij de andere leerlingen: een gevarieerde maaltijd met soep, hoofdgerecht en dessert, voor iedereen voldoende. Er is elke middag ook een gezond koud groentenbuffet.

Als vieruurtje krijgen de leerlingen een broodmaaltijd geserveerd.  Geregeld trakteert de keuken daarenboven met lekkere wafels, pannenkoeken... Het avondmaal is soms warm, soms koud. Genieten van een uitgebreide broodmaaltijd, een verse koude schotel of een frietje, het kan allemaal.

Bij speciale gelegenheden, Sinterklaas, kerstviering of paasviering mogen de leerlingen aan een feesttafel aanschuiven. En of er dan gesmuld wordt!

Heilig-Hartcollege - Stationsstraat 85 - 8790 WAREGEM - T 056 60 17 07

© 2012 Heilig-Hartcollege Waregem

Created by Pixular