College Waregem Web App

Vanuit de leerlingenraad kwam een tijdje geleden een interessant idee: een applicatie voor smartphones waarop leerlingen te zien krijgen wat ze die middag zullen eten, welke lessen ze die dag hebben, een plattegrond van de school… Met dit idee ging Gilles Bossuyt (6LE) aan de slag en na veel sleutelen in zijn vrije tijd is dit het geworden: de College Waregem ‘web app’.

Een ‘web app’ is een website die werkt zoals een gewone applicatie voor smartphones. De app is dus met elk mobiel apparaat te gebruiken, zowel op school als thuis. De app is volledig gepersonaliseerd, zodat de leerling alle handige informatie direct bij de hand heeft.

De leerlingen kunnen met deze web app:

  • Het schoolnieuws lezen
  • Belangrijke mededelingen zien, waaronder ook het weer
  • De afwezige leerkrachten bekijken
  • Het lessenrooster van de dag zelf of van de volgende dag raadplegen
  • Het menu van de dag zelf of van de volgende dag raadplegen
  • Een digitaal pasje tonen aan de opvoeder in het schoolrestaurant
  • Een gedetailleerde plattegrond van de school bekijken

In het onderstaand filmpje kan u alle functies en de werking van de web app bekijken.
De web app is te bereiken op app.collegewaregem.be vanaf eender welk apparaat. De app moet dus niet gedownload worden in de App Store / Play Store / Windows Store, maar is direct toegankelijk via een webbrowser. De leerlingen kunnen zich aanmelden met hun e-mailadres van de school en hun boekenpasnummer als wachtwoord.

De app is beschikbaar vanaf 4 januari 2016 voor de leerlingen van de 3de graad. De leerlingen die in aanmerking komen voor de app worden via mail op de hoogte gehouden. Het schoolreglement i.v.m. het GSM-gebruik blijft geldig. Een mobiele internetverbinding is een vereiste. Mogelijk zullen niet alle bovenvermelde functies vanaf 04/01/2016 beschikbaar zijn.
Met dank aan Arnaud Bossuyt (4W2) voor het filmpje.

Heilig-Hartcollege - Stationsstraat 85 - 8790 WAREGEM - T 056 60 17 07

© 2012 Heilig-Hartcollege Waregem

Created by Pixular