OFFICE 365

Office 365 is onze omgeving voor samenwerking en communicatie tussen leerlingen, leerkrachten en ouders. Samenwerken wordt heel eenvoudig met een groot aantal handige online toepassingen zoals e-mail, gedeelde agenda’s, documenten en werkruimten. Daarmee maken we de communicatie tussen onze leerlingen onderling, en tussen leerlingen en leerkrachten sneller, efficienter en leuker. 

Elke klas vindt op dit Office 365 zijn toetsen- en takenkalender. Je klastitularis heeft je bij het begin van 2014 een mailtje gestuurd om de kalender met jou te delen. Je moet in deze mail de nodige stappen zetten  (agenda openen links boven in je mail) om hem bij jou te integreren. Je hebt altijd on-line de meest recente kalender: handig!

Hoe werkt het concreet? Iedereen krijgt een eigen, persoonlijk mailadres (Voornaam.Naam@sgsintpaulus.eu) en een eigen mailbox van zowat 10GB en bovendien ook een eigen opslagruimte van 7 GB. Microsoft office-documenten kunnen bewerkt worden met MS Word 2010, MS Excel 2010, MS Powerpoint 2010 en MS OneNote, zelfs als je Office 2010 niet hebt. Om snel en makkelijk samen te werken is er ook ruimte voor groepsprojecten, klaspagina’s of persoonlijke pagina’s. Die ruimte kan gedeeld worden met iedereen of met klasgenoten uit de contactlijst. 

Via de Skydrive vind je een digitale plaats voor groepsdiscussie in klassengroepen, voor het delen van foto’s en voor het posten van commentaar op “spaces” van anderen. En natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid om een blog aan te maken en kan het gekende Microsoft Messenger systeem worden gebruikt binnen een beveiligde omgeving. Live@edu is veilig, vrij van virussen of spam en zonder reclame. Bovendien is het volledig gratis en is installatie op je PC is niet meer nodig.

Ouders en leerlingen krijgen tenslotte via Schoolware vanaf januari 2014 ook zelf toegang tot de elektronische leeromgeving: ze kunnen er met een eigen gebruikersnaam en paswoord binnen om rapporten, rekeningen, de eigen administratieve gegevens enz. te consulteren. Ook de individuele leerbegeleiding wordt erin opgenomen, zodat men de vorderingen kan zien. NIEUW!

Heilig-Hartcollege - Stationsstraat 85 - 8790 WAREGEM - T 056 60 17 07

© 2012 Heilig-Hartcollege Waregem

Created by Pixular