Patrick Lateur

Vandaag was het voor ons een hele eer om  oud-leerling Patrick Lateur, afkomstig uit Beveren-Leie te mogen verwelkomen op onze school.
Hij maakte onlangs een volledige vertaling van de Ilias, het eerste meesterwerk uit de Europese letterkunde. Binnenkort verschijnt ook zijn vertaling van dat andere meesterwerk, de Odyssee, beide op naam van de legendarische Homerus (8ste eeuw v. Chr.).
De vertaler heeft op een onderhoudende manier de leerlingen Grieks van het derde tot het zesde jaar uitgelegd wat het inhoudt om een dergelijk werk te vertalen in vlot Nederlands. Hij rakelde hierbij enkele fijne momenten op aan zijn ‘collegetijd’ (hoewel bijna 50 jaar geleden!) en dat de liefde voor de klassieke talen toen ontstaan zijn dankzij de inspanningen van zijn leraren G. Algoet en E. Verhack.
Na zijn relaas nam hij nog de nodige tijd om in te gaan op te vragen van leerlingen. Daarna kreeg de oud-leerling nog een rondleiding op onze school en hij was heel erg onder de indruk van de vernieuwing en de gedisciplineerde leerlingen. Hij omschreef het zo: ‘het is alsof je een school anno 2017 binnenstapt in plaats van het jaar 2014.’


Gilles Lavent - Youth Board - Plan

Heilig-Hartcollege - Stationsstraat 85 - 8790 WAREGEM - T 056 60 17 07

© 2012 Heilig-Hartcollege Waregem

Created by Pixular