Sterke punten: dynamiek, zorg, niveau!

Deze vraag is een vraag naar kwaliteit... Als je het ons vraagt, dan springen meteen een aantal troeven naar voor. Zo zijn we een zorgzame school. We werken enthousiast om de talenten van jonge mensen te stimuleren. Zij vragen niet alleen een warm nest, maar ook een omgeving die veiligheid biedt. We zijn een bruisende school. Ons onderwijs staat op een hoog niveau: nieuwe onderwijsmethoden, doorgedreven leerbegeleiding per graad, actieve participatie, een sterke vorming van kennis en vaardigheden.

 

Onze sterke ondersteuning bij de leerbegeleiding is ongetwijfeld één van onze belangrijkste troeven. Aangepast aan elke leeftijd en graad, staat een gemotiveerd team van coaches voor jou klaar, als dit nodig is. In de eerste graad organiseren we, op aansturen van de klassenraad, korte trajecten START TO STUDY. In de tweede graad ontdekken we samen onze leerstijl en kijken we welke methode van studeren hier tegenover staat in SWITCH-begeleiding. En in de derde graad tenslotte leren we iedereen op eigen vleugels vliegen binnen ons ICARUS-TRAJECT.


Internationaal, sportief, cultureel en participatief

Ons college is verder een echte internationale school. Met meer dan 20 partners in het buitenland wisselen we intensief leerlingen uit. Heel wat excursies en bezoeken verruimen hun horizon. We hebben een gevarieerd sportaanbod met dans, schoolploegen badminton, basket en voetbal, een succesvolle rugbyploeg enz. Elk jaar hebben we voor alle leerlingen krachtige impulsmomenten zoals de Collegerun en de 24 uren sportmarathon, telkens ten voordele van een sociaal of pastoraal project.

 

Participatie schrijven we hoog in het vaandel: per graad is er een leerlingenraad. Met ons tweejaarlijks groot multimediaal project prikkelen we de creatieve talenten van onze jongeren: dans, muziek, woord in een wervelend spektakel. Ja, ook cultuur is een belangrijke poot van ons opvoedingsproject. We hebben een eigen collectie moderne kunst en vorig schooljaar mondde het project vrije ruimte "Kunst in huis" uit in de uitwerking van een schitterend kunstwerk voor de recreatieruimte buiten van de derde graad. Dit was een samenwerking met een Rotterdamse kunstenares Corry Ammerlaan-van Niekerk. 

Een dynamisch en geëngageerd team

Het sterkste punt is natuurlijk het jonge, dynamische team van leraren en opvoeders dat dit alles draagt en begeleidt. Dit is één van onze grootste troeven - onze personeelsleden én onze leerlingen hebben een warm hart voor hun school! 

De onthulling van een moderne sculptuur in het tuintje van onze derde graad: een visuele uitdrukking van ons project! (oktober 2013)

Heilig-Hartcollege - Stationsstraat 85 - 8790 WAREGEM - T 056 60 17 07

© 2012 Heilig-Hartcollege Waregem

Created by Pixular