Oudercomité

Het college heeft een actief oudercomité. Een groep van een 16-tal ouders die samen een aantal activiteiten organiseert ten voordele van de leerlingen en dit in samenspraak met de leerkrachten en directieteam.

Het begeleiden en opvoeden van onze jongeren is immers een voortdurende wisselwerking tussen hun thuis en hun school. Het is belangrijk dat wij, ouders, als partners betrokken zijn bij het opvoedingsproject van de school. Die betrokkenheid steunt op een wederzijds begrip voor ieders taak en deskundigheid, en op een gezamenlijke wil om verantwoordelijkheid te delen.

Wat doen wij concreet?

Tijdens een 5-tal vergaderingen wisselen we van gedachten met elkaar en met het directieteam. We delen ervaringen, ideeën en informatie.

Hierbij alvast de data van de vergaderingen 2016-2017:

 • Maandag 19/09/2016
 • Maandag 28/11/2016
 • Maandag 30/01/2017
 • Maandag 27/03/2017
 • Maandag 29/05/2017

Heeft u interesse in onze werking en wenst u ook deel te nemen aan onze vergaderingen? U bent ook altijd welkom. Geef dan a.u.b. een seintje om u aan te melden aan hhcsecretariaat.oudercomite@sgsintpaulus.eu. De vergaderingen gaan steeds door om 20 uur in de Kardinaal Schottezaal van het college. Neemt u liever niet deel aan de vergaderingen maar wilt u toch een steentje bijdragen als “Helpende Hand”? Geef dan a.u.b. uw coördinaten aan ons door en wij contacteren u als wij hulp kunnen gebruiken bij één of andere activiteit. Alvast bedankt, u helpt er alvast uw zoon/dochter, de andere leerlingen en de school mee.

Daarnaast willen wij de school effectief ondersteunen:

 • Zo steunen we financieel de internationale uitwisselingen (werkgroep "Comité Bal van het College"), de aankoop van materiaal voor school en het 2-jaarlijks multimediaspektakel.
 • We bieden hulp bij het organiseren van de oud-leerlingendag en avondactiviteiten tijdens de uitwisselingsweken van de laatstejaars. Hierbij zorgen wij voor onder meer een volksdansavond, bowling en karaoke, petanque, enz.
 • Dit jaar zorgen wij voor de 3de editie van “Bal van College”, een bal voor de 3de graadsleerlingen van het college en de oud-leerlingen. Het bal gaat door op vrijdag 18 november 2016 in Waregem expo. Meer info vindt u op de site www.balvancollege.be .
 • Op woensdag 23 november 2016 is er een voordracht om 20h in het auditorium. Meer info volgt per mail aan de ouders van de leerlingen.
 • De succesvolle cursus voor ouders: ‘succesvol begeleiden tot het rijbewijs’ gaat ook dit jaar opnieuw door. De cursus bestaat uit 2 avondlessen: op donderdag 24 november 2016 en donderdag 1 december 2016 telkens van 20 tot 22 uur op school. Klaslokaal afhankelijk van het aantal deelnemers. Deelnemers worden verwittigd per mail.
 • Verder bieden wij u ook de mogelijkheid zowel de school als de andere ouders beter te leren kennen. Dit gebeurt vooral door het organiseren van thema-avonden. Zo is er op dinsdag 7 februari 2017 “Ken de school, ken elkaar” voor ouders van de eerstejaars leerlingen.
 • Ook via de schoolwebsite en artikels in Hartslag proberen wij u op de hoogte te houden van ons reilen en zeilen. Uiteraard willen wij een aanspreekpunt zijn voor alle ouders. Daarom vindt u op deze site ook de gegevens van de leden. Hebt u vragen of opmerkingen i.v.m. het schoolgebeuren, hebt u voorstellen, aarzel niet en neem contact op met één van ons.

Rik Bultynck, voorzitter oudercomité

 

 

Heilig-Hartcollege - Stationsstraat 85 - 8790 WAREGEM - T 056 60 17 07

© 2012 Heilig-Hartcollege Waregem

Created by Pixular