WERKGROEP "GEZOND"

In het H.-Hartcollege hebben we oog voor de toekomst van onze planeet. In 2010 ondertekenden we samen met onze internationale partnerscholen het gezamenlijk opgesteld ‘Charter on Environmental Responsibility’. Het werd ondertekend in het Europees parlement in aanwezigheid van de commissaris voor milieu mevr. Hedegaard.

Sindsdien willen we met de WERKGROEP GEZOND met concrete acties aandacht vestigen op de oorzaken van klimaatverandering en de leerlingen zelf laten ondervinden wat ze kunnen doen voor het milieu. Hier volgt een greep uit de concrete acties:

aangepaste lessen rond het milieu, groene energie, duurzaamheid en gezonde voeding

* de leerlingen verkopen op 3 verschillende locaties op onze school fruit tijdens de pauze

* in de keuken ijveren we voor gezonde voeding met elke middag een buffet met rauwe groentjes en gezonde desserts

* ook in de lerarenkamer verkopen we tussen de middag fruit voor de personeelsleden 

* in gemeenschappelijke ruimtes, gangen en klaslokalen kiezen we voor een verklikkersysteem of voor elektronische lichtregeling

* we proberen zoveel mogelijk digitaal te werken

* samen met de leerlingen zorgen we voor orde en netheid op school. Elke week is een klas verantwoordelijk om te zorgen dat onze speelplaatsen er netjes bijliggen.

Tijdens de milieuweek besteden we extra aandacht aan het milieu en krijgen de leerlingen een ‘Soup is good for you’ moment en vorig jaar hadden we onze eerste Veggiedag. We maakten er letterlijk de ‘coolste’ week van het jaar van. Volg gerust alle initiatieven van 2014!

Heilig-Hartcollege - Stationsstraat 85 - 8790 WAREGEM - T 056 60 17 07

© 2012 Heilig-Hartcollege Waregem

Created by Pixular