360° rondje College

Welkom op campus College. Tijdens deze virtuele rondleiding brengen we je naar de plaatsen waar onze eerstejaars het meest aan de slag gaan. Je kan elke foto 360° draaien en we zorgen telkens voor wat extra uitleg. Kijk dus zeker of je de sfeer kan opsnuiven aan de hand van de foto’s of het extra filmmateriaal!

 

Via volgende link kan je alle info terugvinden rond infomomenten en inschrijvingen: info & inschrijvingen

Speelplaats 1ste jaars

Onze eerstejaars hebben hun eigen plek, met een eigen speelplaats, studiezaal en deel van de school waar ze het vaakst te vinden zijn. Zo proberen we de overgang van het lager naar het secundair zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Speelplaats 1ste jaar

Studiezaal ALFA

Onze eerstejaars krijgen hun eigen studiezaal en opvoeder. Hij is het aanspreekpunt bij vragen of problemen. Iedere leerling heeft ook een eigen studiebank en locker zodat hij of zij zich snel thuis kan voelen op onze campus.

Spelletjeskot

Het Spellekeskot is the place to be over de middag, en dat vooral bij regenweer. Onze eerstejaars kunnen er hun boterhammen opeten en intussen een gezelschapsspelletje spelen met mekaar terwijl ze schuilen voor het slechte weer.

Klaslokaal

Elke klas krijgt een stamlokaal waar ze het grootste deel van de ‘gewone’ lessen volgen. Die vaste stek mogen ze, samen met hun titularis, zelf aankleden en personaliseren.

Dramalokaal

Binnen het vak Nederlands krijgen de leerlingen af en toe een uurtje dramatische expressie aangeboden. In dit lokaal leren ze creatiever omgaan met taal en met verschillende expressievormen.

Dramalokaal

 

.

STEM-atelier Panamarenko

Ons STE(A)M-atelier is een ruime open werkplek waar onze leerlingen aan de slag kunnen met alle vormen van techniek (eventueel in combinatie met kunst) in de ruime zin. We hebben ook een fab lab waar we kunnen 3D-printen.

 

Schoolrestaurant

Het grootste van onze drie schoolrestaurants. Campus College beschikt over een eigen keuken waar we dagelijks verse soep, een huisbereid (vegetarisch) hoofdgerecht met saladbar en een keuze aan desserts aanbieden.

Wetenschapslokaal

In ons wetenschapslokaal kunnen de leerlingen aan de slag om proefondervindelijk hun liefde voor en hun skills in wetenschappen te ontwikkelen. Elk labo is volledig uitgerust voor de verschillende proefjes in de focusvakken.

Sporthal

Onze campus beschikt over verschillende sport- en turnzalen. Onze Aren@ is daarvan de grootste, maar er wordt ook buiten getraind op de nieuwe sportspeelplaats en sportvelden van de school en in Park Casier.

Classroom of the future

In onze BARCO-collaborative classroom kunnen leerlingen (over de grenzen heen) samenwerken aan projecten. Er lopen op dit ogenblik 3 Erasmus+-projecten op campus College en uitwisselingen en inleefreizen met en naar Zuid-Afrika en Cambodja.

Bekijk HIER de reportage over de opening van onze nieuwe schoolgebouwen op Focus&WTV

Sportspeelplaats

Onze nieuwe sportspeelplaats biedt ruimte aan verschillende sporttakken. Atletiek, basketbal of voetbal zijn er maar een paar van de disciplines die tijdens de lessen sport of tijdens de middag- of naschoolse sportactiviteiten worden beoefend.

 

 

 

aa