Afscheid in stijl

30/05/2019

Op zaterdag 25 mei hebben we officieel Jean-Marie Noreillie uitgewuifd als directeur. 15 jaar heeft hij onze school geleid. In die tijd heeft hij de schoolgebouwen een pak moderner gemaakt en zijn we ook fors gegroeid naar een school met 1.800 leerlingen en meer dan 200 personeelsleden.

Education is an art …

 

Jean-Marie Noreillie studeerde talen aan de KULAK in Kortrijk en tijdens universitaire studies in Frankrijk. Begin de jaren ’80 startte hij zijn loopbaan op onze school als leerkracht Nederlands, Engels en esthetica. 10 jaar later werd hij adjunct-directeur. Na een korte periode als schoolhervormer in Brugge en directeur van Aleydis keerde hij in 2014 terug naar onze school als algemeen directeur.

 

… you made it happen

 

Jean-Marie Noreillie stond op onze school mee aan de wieg van ons schooltijdschrift ‘Hartslag’, bijna 30 jaar geleden. Hij startte ook de internationale uitwisselingen op, liet de bestaande gebouwen opfrissen en was ook verantwoordelijk voor de groei van de school. Denk maar aan de lokalen in Arena, de renovatie van de sportzaal en de nieuwbouw Diderot die straks in september wordt geopend.

 

Rode draad tijdens de officiële plechtigheid was ‘education is an art (from the heart), you made it happen.’ Een slogan die perfect past bij alles wat directeur Noreillie voor onze school betekende en die terugkeerde in de verschillende toespraken. Onder meer Xavier Verhaeghe, voorzitter van het adviescollege en E.H. Achiel Roets, voorzitter van de Raad van Bestuur hebben Jean-Marie geroemd voor zijn inzet voor het onderwijs in de regio en dan heel speciaal voor onze school. Ook campusdirecteur Philip Demuynck bedankte zijn voorganger uitvoerig en beloofde om goed zorg te dragen voor zijn school, de leerlingen en personeelsleden.

Als nieuwe campusdirecteur van @collegewaregem leverde ook ik mijn bijdrage aan de uitwuif van mijn voorganger Jean-Marie Noreillie. Leidraad van mijn toespraak: 'Education is an art. You made it happen'. pic.twitter.com/bYAVZ7nygG

— Philip Demuynck (@philipdemuynck) 29 mei 2019

Meer dan 350 genodigden hebben de plechtigheid bijgewoond, bij hen ook Lieven Boeve, de topman van het Katholiek Onderwijs in Vlaanderen.

Vanmorgen grote appreciatie en dankbaarheid bij afscheid van directeur Jean-Marie Noreille van Heilig Hartcollege - veel succes toegewenst met nieuwe opdracht om samenwerking van Waregemse katholieke scholen in kader Sint-Paulusschool even gedreven en geïnspireerd aan te pakken! pic.twitter.com/ETUYCgNuGA

— Lieven Boeve (@BoeveLieven) 25 mei 2019

Andere activiteiten

360° rondje College

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa