Angelina Vergote wordt directeur

25/10/2021

Collega Angelina Vergote, leerkracht Frans en economie, versterkt vanaf 1 november het directieteam. Ze volgt Corinne Clauw op als directeur in de eerste graad. 

Corinne is sinds dit schooljaar verantwoordelijke directeur voor de tweede graad en An De Bremme voor de derde graad. Geert Van Den Bossche blijft directeur van de handelshumaniora en is ook benoemd tot campusdirecteur

 

Even de nieuwe directeur voorstellen...

 

Angelina: Ik woon in Kruishoutem en samen met mijn man Kim heb ik een dochter, Eloise. We houden als gezin van de eenvoudige dingen in het leven. Een mooie wandeling, een gezinsuitstap of het thuis gezellig maken. In mijn vrije tijd lees ik graag en bak ik al wel eens een taartje of kan je me samen met Kim in de tuin aan het werk vinden. Het plezier van tuinieren heb ik van hem geleerd.

Ik volgde de lerarenopleiding aan de Artevelde Hogeschool en kon eigenlijk meteen starten op Campus college. Ik geef niet alleen les, maar engageer me ook in een aantal werkgroepen en in de pedagogische raad. Op school leren we niet alleen, maar leven we ook. Het is voor mij altijd belangrijk geweest om mee te werken aan het welbevinden van leerlingen en collega’s op school.

 

- Vanwaar de ambitie om een leidende rol op te nemen in een school?

 

Angelina: Die ambitie komt uiteraard voort uit een persoonlijk aanvoelen. Ik sta heel graag voor de klas, maar haal nog meer energie uit de beleidsondersteunende engagementen die ik al opnam. De functie van directeur combineert ‘the best of both worlds’… Ik mag in dialoog met onze collega’s mee een beleid uitstippelen dat de uitdagingen binnen ons onderwijs kan inzetten als meerwaarde in onze werking én ik kan jonge mensen blijven begeleiden en coachen tijdens hun tijd hier op onze campus.

Ik ben bijzonder dankbaar dat de Raad van Bestuur van de Sint-Paulusschool mij dit vertrouwen geeft. Maar thuiskomen… Dat is het overheersende gevoel. De mensen waarmee ik mag samenwerken zijn één voor één echt fijne collega’s. We delen ook allemaal dezelfde ambitie: kwaliteitsvol en zorgzaam school maken. Zorgen voor de leerlingen zodat ze zich thuis kunnen voelen op school en alle kansen krijgen om te groeien in hun persoonlijkheid en talenten.

 

- Welke ervaring als leerkracht neem je mee, als meerwaarde in je nieuwe job?

 

Angelina: Geduld, authenticiteit en wederzijds begrip zijn mooie deugden. De maatschappij daagt iedereen uit, niet alleen de leerkrachten, maar ook jongeren en ouders moeten soms een moeilijke evenwichtsoefening maken. We houden allemaal meerdere balletjes tegelijk in de lucht.

Ik heb geleerd dat luisteren met een open geest altijd goed is, zeker als je voor uitdagingen staat. Het is niet altijd eenvoudig en soms loopt er al eens iets mis, maar als je tijd kan maken voor mensen en kan luisteren, dan is samenwerken altijd mogelijk. Ik heb altijd geprobeerd om zo voor de klas te staan en ik wil daarin ook echt mezelf blijven.

 

- Slotvraag: waar wil je de accenten leggen, wat wil je realiseren?

 

Angelina: Als ik nadenk over deze vraag, dan durf ik wel vooruit kijken naar de toekomst. Elke leerkracht, opvoeder, medewerker en leerling mag trots zijn om deel uit te maken van Team College, ik hoop ook dat iedereen die trots durft tonen. Iedereen mag weten hoe sterk ons onderwijs is en hoe warm en professioneel onze zorg is.

Ik wil mensen ondersteunen zodat zij gemotiveerd blijven om het beste uit zichzelf te halen. De vele vernieuwingen die het onderwijs al heeft doorgemaakt en zich ongetwijfeld nog zullen aankondigen, wil ik graag kritisch blijven bekijken zodat ze ingezet kunnen worden om nog meer kwaliteit te creëren. We geven onze leerlingen niet alleen kennis, maar ook de waarden mee die de maatschappij van morgen zal kleuren.

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa