Baskische gastvrijheid

21/01/2020

IT's the Future. Daar zijn we allemaal van overtuigd, maar wat houdt dat precies in voor scholen en onderwijstoepassingen? Een delegatie van onze vijfdes uit het Projectwerk Spaans probeert daar in Pamplona een antwoord op te vinden samen met een Noorse groep uit Sykkylven en hun Spaanse hosts.

Vrijdag 17/01

Om 6uur in de ochtend vertrokken we vanop het station van Waregem richting Pamplona. Na 2 maal overstappen met de trein en een vlucht van ongeveer 2 uur kwamen we aan in Bilbao. Daar wachtte ons een buschauffeur op die ons naar onze bestemming 2uur verderop bracht. Eenmaal aangekomen ontmoetten we onze uitwisselingstudenten waarmee we naar hun woonplaats reden. Voor sommigen heel dichtbij het centrum, voor anderen dan weer wat verder. Toen was het ongeveer 14u en hebben we onze eerst wat kunnen ‘settlen’ in ons verblijf voor de opkomende week. Om 18u hadden de Spaanse studenten wat bowlingbanen gereserveerd in een bowlinghall wat buiten de stad. Daar hebben we dan allemaal samen gebowled en tenslotte nog wat rondgelopen in het shoppingcentrum ernaast. Na rond 21u gegeten te hebben, wat zeker later is dan wij gewoon zijn, gingen we slapen na een vermoeiende dag reizen. 

 

Zaterdag 18/01

We begonnen de dag om 12uur in het centrum van Pamplona. De Spanjaarden wilden ons kennis laten maken met de Baskische stad. Ze leidden ons rond en vertelden over de heilige San Fermín, het stadhuis en allerlei andere bezienswaardigheden. Het weer zat redelijk mee. Vrij zonnig maar nog steeds wel koud. Na de rondleiding gingen er een paar naar een trampolinepark verder buiten de stad en anderen gingen een oud paleis bezoeken in een stadje verderop. Rond 21u zijn we nog allemaal eens uitgeweest en de Pamplonese straten verkend. 

 

Maandag 20/01

 

De werkweek begon met een grote food court georgansieerd door de Basken. En dat ze in Pamplona verzot zijn op eten, is zeker. Je kan overal pincho's vinden, een beetje te vergelijken met tapa's, maar dan uitgebreider en meestal nog smakelijker. Op de food court kregen we een kleine bloemlezing van de Baskische keuken, maar evengoed Noorse zalm aangeboden door de Noorse groep uit Sykkylven. Wij zorgden voor dessertbuffet dat bulkte van de chocolade, cuberdons, speculoos en wafels.

 

Dinsdag 21/01 

Dinsdag was de enige dag van de week dat we geen uitstap deden. We gingen naar school, voor het projectwerk. De bedoeling was dat we de informatie die we maandag hadden gehoord aan een videogame linkten. We werden na een uitleg ingedeeld in groepjes en elk groepje had een ander idee voor de videogame. Het beste groepje mocht dan hun idee voorstellen. Ook gaf iedereen een presentatie over hun school. We hebben dus hele dag leerrijk doorgebracht.

 

Woensdag 22/01

Woensdag bezochten we 'de stad van de streek' namelijk (Donostia) San Sebastian. Deze stad zullen meerdere onder jullie wel al kennen, misschien voor hun beroemde pincho's. Na de bijna twee uur durende rit kwamen we eindelijk aan. We kregen eerst vier uur vrij. In deze vier uur aten we een typisch gebakje, namelijk een Napolitana en hebben we wat geshopt. Daarna begon onze gidstour. Deze duurde ongeveer een uur, hier leerden we veel over de stad. Voornamelijk over de evolutie die de stad doormaakte en de gastronomie.

Andere activiteiten

Hartslag - Pasen 2024

Welkom in de Sint-Paulusschool!

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa