De onderzoekers van de toekomst

09/03/2021

Leerlingen uit de focus wetenschappen werken aan een boeiend onderzoeksproject. Tijdens de wetenschapslessen maken ze seed bombs, bloemenzaadbommen dus.

Het is de bedoeling dat de leerlingen die volgende maand ergens in de tuin gooien. Ze hopen zo een beeld te krijgen op de biodiversiteit in hun buurt. Uit die bal van bloemenzaad groeien bloemen. En als die gaan bloeien, zullen ze op hun beurt blije bijen aantrekken.

 

Het leven in de oceanen

 

Zulke onderzoeksprojecten vormen een belangrijk onderdeel tijdens de focuslessen in het eerste jaar, zeker ook in de focus wetenschappen. Door zelf op onderzoek te gaan, leren de leerlingen heel veel bij. Enkele weken geleden gingen de leerlingen van het eerste jaar ook al aan de slag met proefbuisjes en maatbekers. Ze hebben de invloed onderzocht van de verzuring op het leven in de oceanen, als gevolg van de klimaatverandering.

Andere activiteiten

Ontdek hier (virtueel) onze campus!

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa