Herbeleef het (bijna) voorbije schooljaar

23/06/2020

Corona heeft geprobeerd om roet in het eten te gooien: geen multimediaspektakel, geen laatstejaarsreis … maar toch kunnen we terugblikken op een vreemd, dat wel, maar ook heel boeiend schooljaar. 10 memorabele momenten:

 

 

1 Blijf in uw kot (selfie)

Sinds midden maart hebben we het bij alles over voor en na corona. Ook onze leerkrachten en leerlingen zijn tot in mei in hun kot moeten blijven. Lessen verliepen digitaal. Dikke pluim aan iedereen om zo goed om te gaan met deze bijzondere omstandigheden.

 

bijfinuwkot.jpg

 

 

2 Internationale uitwisselingsweken

Net voor het uitbreken van de coronacrisis was er op onze campus nog een internationale week waarbij onze leerlingen en hun gasten uit verschillende Europese landen samen games ontwikkelden die ook in de les kunnen gebruikt worden. Het interactieve digitale Erasmusmagazine vind je na de klik. 

 

 

 

3 Sportieve tweedaagse in Malmedy

Voor het eerst trokken de leerlingen uit het tweedejaar dit voorjaar naar Malmedy. Ze gingen er op sportieve en avontuurlijke tweedaagse.

 

medium_IMG_5347.JPG

 

 

4 Uitwisseling vierdejaars in Straatsburg

Ook voor het eerst namen leerlingen uit het vierde jaar dan weer deel aan een internationale uitwisseling met leerlingen uit andere Europese landen. Het internationale gezelschap was een week te gast op onze campus en trokken ook naar het Europees Parlement in Straatsburg.

 

medium_ffaab7ae-10af-45f0-8530-ecf80031b03e.JPG

 

5 Valentijnsactie voor het goede doel

Leerlingen en leerkrachten van onze campus hebben Valentijnschocolaatjes en -kaartjes verkocht. De opbrengst gaat naar onze loop- en fietsteams van Kom op tegen Kanker.

 

medium_IMG_8072.JPG

 

6 Schaatsen na de allereerste proefwerken

Het is een traditie: na de spanning van hun allereerste proefwerken op onze campus hebben de leerlingen uit het eerste jaar ook wat ontspanning verdiend. Ze gingen met z’n allen schaatsen op de tijdelijke ijspiste in Waregem. En ze hebben ervan genoten.

 

medium_IMG_3523.JPG

 

7 Nieuwe stadsrandbos in Sint-Eloois-Vijve

De leerlingen van de nieuwe focus wetenschappen hebben meegeholpen aan een boomplantactie in Sint-Eloois-Vijve. Ze konden er toepassen wat ze tijdens hun projecten over natuur en gezondheid hebben geleerd. En ze geven er graag ook een woordje uitleg bij aan de cameraploeg van Focus&WTV. KIJK MAAR:

 

medium_IMG_8073.JPG

 

8 Proper strand in Wenduine

Tijdens de herfstvakantie hebben leerlingen hun groene handen uit de mouwen gestoken in het Portugese Foz Do Lizandro aan de Atlantische oceaan. Als opwarming zijn ze naar Wenduine getrokken en hebben ze tijdens een stevige wandeling het strand proper gemaakt.

 

medium_IMG_8074.JPG

 

9 Welkom in Diderot

Het is nu officieel: onze nieuwbouw Diderot is dit schooljaar geopend. En onze buren hebben het lintje mogen knippen. Een ploeg van Focus & WTV was erbij. Bekijk HIER de reportage uit het nieuws van zaterdag 12 oktober.

 

medium_IMG_0942.jpg

 

10 Op omgevingsstudie in eigen stad

Met meettoestellen in de hand en met een onderzoekend oog trekken de leerlingen uit het eerste jaar in de lessen Biologie op omgevingsstudie naar de oude spoorwegberm in Waregem.

 

IMG_8075.JPG

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa