Scholengemeenschap Sint-Paulus

Hoe Est?

14/05/2019

Het Erasmus+-project There is No Planet B is bijna halfweg, en als afsluiter van dit schooljaar stuurden we een delegatie leerlingen naar Tartu in Estland. 

Zaterdag 11 mei en zondag 12 mei

 

Op dag 1 zijn we met z’n allen naar het vakantiehuisje van 1 van de uitwisselingsstudenten getrokken om daar wat aan teambuilding te doen. Zo hebben we daar in het meer gezwommen en een kampvuur gehouden bij prachtig weer. Op dag 2 hebben we een foodcourt gehouden en zijn we ‘s avonds met de groep nog naar een taartcafé geweest. Je weet wat ze zeggen: een nieuwe cultuur leer je best kennen met de maag! Morgen begint het echte werk...

 

Maandag 13 mei en dinsdag 14 mei

 

Op dag 3 hebben we een bezoek gebracht aan de voedselbank en aan een “organic centre” waar we een presentatie en een rondleiding kregen. Op dag 4 hebben we een stadstour gevolgd en zijn we naar een organische boerderij geweest. Daarna zijn we ook naar “Meenikunno bog” (moeras) getrokken.

 

Woensdag 15 mei

 

Op woensdag hebben wij een organic farm bezocht waarbij je het plattelandsleven van de Esten kon ervaren. Daarna bezochten we ook een moeras waarbij je vele mooie uitzichten kreeg over het landschap van Estland. In de voormiddag deden we ook een stadsspel waarbij we verschillende monumenten in Tartu moesten vinden en fotograferen. De Estse leerkracht had ook een rondleiding met uitleg georganiseerd waarbij we mooi zicht hadden over de stad. 
 

Donderdag 16 en vrijdag 17 mei

 

Op donderdag 16 mei hebben we een volledige dag projectwerk gehad. Iedere groep moest het dan ook voorstellen aan de rest. De Hongaren presenteerden die dag ook hun land via een heel mooie presentatie. De dag verliep rustig en 's avonds kwamen de uitwisselingsstudenten van alle landen nog eens samen om te ontspannen bij het water. Op vrijdag 17 mei zijn we naar AHAA geweest en hebben we ‘s avonds een volksdans optreden bij mogen wonen. We bezochten ook nog Talinn.

 

Andere activiteiten

College in vakantiemodus

Klaar voor de zomervakantie!

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa