IT's the Future

09/05/2020

IT's the Future, en daar kan zelfs het coronavirus niks aan veranderen. Geen IJslanders op het college deze week, maar wel Noren en Basken die een basiscursus gamedesign krijgen.

 

Maandag 09/03

 

Na een weekend vol home hospitality kregen we vandaag een kennismakingsdag met het college en het project. Alle buitenlandse leerlingen stelden hun school, regio en land voor en daarna trokken we op verkenning door het college. Nadien kregen we een inleiding tot het projectwerk: we moeten in Super Mario Maker 2 op de Nintendo Switch een level ontwerpen, en daarna in Dreams op de PS4 een kunstwerk, game, filmpje of stuk muziek maken die daarna in een les kan gebruikt worden in één van de betrokken landen. Leuk,  maar veel werk. Daarna was het shopping time voor de food court en 's avonds konden we samen met onze ouders proeven van de Spaanse en Noorse specialiteiten. Die wilde zalm uit Sykkylven, of de tortilla uit Pamplona... Yummie goodness! 

 

Dinsdag 10/03

 

Vandaag stond er eerst hard werken op het programma: we gingen in de stille ruimte helemaal bovenaan de school aan de slag met Mario Maker en Dreams. Een level proberen samen te stellen in Mario lukte nog, maar boy, wat was dat Dreams-ding moeilijk. We moesten echt ons een weg banen door tutorials en een veelheid aan mogelijkheden eer we door de bomen het bos begonnen te zien. En dan nog een educatieve insteek, dat wordt een korte week eer we op donderdag al moeten presenteren. Gelukkig konden we in de namiddag ook wat frisse lucht opsnuiven in Brugge. Tijdens een stadsspel daar moesten we op zoek gaan naar verschillende locaties waar de leerkrachten zich verborgen hadden. We leerden Brugge kennen en er was ook wat tijd om van de stad te genieten. 

 

Woensdag 11/03

Vandaag stond een bezoek gepland aan de Howest, afdeling DAE (Digital ARTS and Entertainment). We werden wegwijs gemaakt in wat de opleidingen gamedesign en VFX te bieden hadden en Dries Deryckere (projectcoördinator bij DAE en oud-leerling van onze school) gaf ons tips hoe we onze projecten in Dreams en Mario Maker beter konden maken. We sloten de dag af met een gezamenlijk etentje in De Treffer.

Donderdag 12/03

Presentation time! De leerlingen stelden hun vondsten in Mario Maker en Dreams voor, en sommige waren echt wel inventief en creatief. En na al dat harde werk zagen we eindelijk de zon doorbreken buiten. Tijd voor een laatste uitstap richting Gent om het project in schoonheid af te sluiten. Vrijdag neemt iedereen de terugvlucht naar huis. 

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa