Scholengemeenschap Sint-Paulus

Malta en meer!

30/01/2019

Voor het Erasmus+ project trokken een paar leerlingen van het 6de jaar naar Malta. Geen dikke mutsen, sjaals en natte voeten, maar wel zon en cultuur. Volg hier hun ervaring.

maandag 28/01/2019

Deze morgen stonden we reeds vroeg paraat om naar de school te vertrekken. We kwamen aan en werden meteen enthousiast onthaald door de Maltese studenten en hun leerkrachten. De dag begon met een korte kennismaking en daarna speelden we allerlei spelletjes om elkaar nog beter te leren kennen. We moesten ons onder andere laten tekenen door verschillende personen en maakten een presentatie over het thema ‘Inclusion through sports’. Ook kregen we een rondleiding in de school door de leerlingen zelf. De nationaliteiten mengden al goed tijdens de eerste dag. Alle tussendoortjes waren ook fijn. Na onze tijd op school, maakten we ‘s avonds nog een toffe wandeling door het stadje waarin we verbleven.
Marie Demeulenaere

dinsdag 29/01/2019

Vandaag was zeker en vast een hoogtepunt.

Na het ontbijt vertrokken we rond 8u met de bus naar een afgelegen strand aan de andere kant van het eiland. De regen hield ons maar enkele minuten tegen want zodra de regenwolk was weggetrokken vertrokken we op de trail run. Hierin gingen we samen met een Maltese leerkracht, die op 50-jarige leeftijd nog regelmatig tientallen uren aan een stuk door de bergen loopt, op avontuurlijke run door een heuvelachtig landschap met uitzicht op de kliffen. Hierna deden we nog wat yoga aan de zee en tegen 16u waren we terug in het hotel.

Nadat we ons allemaal hadden klaargemaakt kregen we nog 2uur free-time in het winkelcentrum. Toen we terug waren aten we ‘cultural pizza’ en speelden we uit elk land een spelletje zoals zakdoekje leggen of schipper mag ik overvaren... Hopelijk wordt morgen ook zo een leuke avontuurlijke dag!
Audric Govaert

woensdag 30/01/2019

De derde dag van het project was alweer eentje om van te smullen.
Met de bus en overzetboot gingen we naar Gozo. We bezochten een prachtige burcht in Victoria en vervolgens bracht een treintje ons naar de start van een drie-uur-lange wandeling. De rotsformaties, zoutpannen en zeeuitzichten bezorgden ons sprakeloze momenten. We genoten nog even na tijdens een uurtje vrije tijd.
Op naar de volgende dag!
Desrumaux Eloïse

donderdag 31/01/2019

Na een heerlijk ontbijt vertrokken we richting de school. Daar kregen we in de voormiddag een workshop over ‘vooroordelen’. Hieruit concludeerden we dat je verder moet kijken dan hoe een persoon eruit ziet. Kijk dus ook naar de binnenkant en stel jezelf eens in hun plaats. Hierna aten we een lunch op school en namen de bus naar Valletta. In de hoofdstad kregen we een vragenbundel om op te lossen en verkenden zo de mooie straten en gezellige pleintjes. We eindigden de toffe dag met een spelletje bowling! 
Luna De Luycker

Andere activiteiten

College in vakantiemodus

Klaar voor de zomervakantie!

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa