Scholengemeenschap Sint-Paulus

Technologie werkt!

12/06/2019

Of technologie in de lessen écht leerwinst biedt? Daar wilde onze school samen met twee andere secundaire scholen wetenschappelijk bewijs voor. We dienden zelf onze vraag in bij ITEC, de onderzoeksgroep van Imec aan de KULeuven campus Kortrijk.

Onze school zet veel in op internationalisering en wij wilden dus graag de impact van technologie testen bij het samenwerken van op afstand. Zo testten we de virtual classroom uit, waarbij de leraar of (een deel van) de leerlingen niet op dezelfde locatie moeten zijn om samen te werken. Ideaal dus om naast de fysieke uitwisselingsweken ook tijdens andere delen van het schooljaar samen te werken. Maar werkt dat wel? En is die technologie niet moeilijk om te gebruiken?

 

De conclusies van het onderzoeksproject Lecture+ vind je na de klik. Ook tijdschrift Klasse vond onze premisse de moeite waard en ze wijdden een artikel aan het project en zijn conclusies. Je vindt het artikel hier.

Andere activiteiten

Wegwijsdag 4

Wegwijsdag 3

Wegwijsdag 2

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa