Scholengemeenschap Sint-Paulus

TERUGBLIK: oktober, campus College nodigt uit!

26/10/2019

Het is herfstvakantie, we blikken dan ook met plezier terug op de tweede maand van dit schooljaar. We hebben veel volk op bezoek gekregen in oktober: oud-leerlingen en onze buren. En we hebben ook onze leerlingen uitgezwaaid tijdens het eerste internationale uitwisselingsproject van het jaar.

Welkom (terug)

 

Onze nieuwbouw Diderot is bijna helemaal af. Na anderhalf jaar. Reden genoeg dus om te feesten, samen met de buren. Zij hebben ons nieuwe schoolgebouw officieel mogen openen. Ze kregen meteen ook een rondleiding. Een leuk initiatief dat ook ruime aandacht kreeg in de media.

 

Klik hier voor het artikel in Het Laatste Nieuws.

Klik hier voor het artikel in Het Nieuwsblad.

Klik hier voor het artikel in Krant van West-Vlaanderen

Klik hier voor de reportage van focus&WTV

 

Op diezelfde zaterdag hebben we trouwens ook heel wat oud-leerlingen uitgenodigd om nog eens de school te bezoeken en elkaar en hun oud-leerkrachten nog eens terug te zien. Het werd een geslaagde recordeditie met maar liefst 750 aanwezige genodigden.

 

Klik hier voor het fotoverslag op facebook.

 

Onze leerlingen zagen het Noorderlicht

 

Intussen zijn de eerste leerlingen uit het zesde jaar al op uitwisseling getrokken. Leerlingen uit 6EC gingen naar Tartu in Estland, een andere delegatie bezocht Schelklingen in Duitsland. En leerlingen uit 6WW en 6HA konden zelf het Noorderlicht bewonderen tijdens hun uitwisselingsweek in Ijsland.

 

Klik hier voor het onlinedagboek van de leerlingen die naar Estland gingen!

Klik hier voor het onlinedagboek van de leerlingen die naar Duitsland gingen!

Klik hier voor het onlinedagboek van de leerlingen die naar Ijsland gingen!

 

Werelddag tegen armoede

 

Donderdag 17 oktober was het de werelddag van verzet tegen armoede. En ook op onze school ging die dag niet zomaar voorbij. We hebben verzorgingsproducten ingezameld en die aan ’t Kelderke geschonken. Die organisatie biedt voedselpakketten aan mensen die in armoede leven. In Waregem doen 170 gezinnen wel vaker een beroep op de diensten van ’t Kelderke.

 

Klik hier voor het fotoverslag op facebook.

 

Met stip in je agenda

 

Dit jaar slaan onze school en campus Hemelvaart de handen in elkaar voor de actie Think Pink, Geef Om Haar. Op 4 en 5 mei 2020 organiseren we knipdagen voor wie haar of zijn paardenstaart wil schenken aan dit mooie doel. Leerlingen, ouders en leerkrachten: iedereen is welkom. Begin dus al maar te sparen!

 

Klik hier voor het mooie aankondigingsfilmpje op onze facebookpagina!

Andere activiteiten

Wegwijsdag 4

Wegwijsdag 3

Wegwijsdag 2

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa