Vlaamse Chemie Olympiade

24/05/2020

Anne-Sophie Tilleman uit 6WWI behaalde een schitterende 2e plaats op de Vlaamse Chemie Olympiade. Ze kreeg ook de Prijs van de Faculteiten Wetenschappen (van alle Vlaamse universiteiten). Anne-Sophie mag ons land vertegenwoordigen op de 'International Chemistry Olympiad 2020'. 

Aan de eerste ronde namen 2848 leerlingen uit 260 scholen deel. Via een tweede selectieronde werden uiteindelijk 17 finalisten weerhouden. Wegens de coronamaatregelen werd de 'finale stage en selectieproef' vervangen door een online-examen op 25 april. Hier behaalde Anne-Sophie een schitterende 2e plaats op. 

 

Ze kreeg ook de Prijs van de Faculteiten Wetenschappen (van alle Vlaamse universiteiten) en ze mag ons land samen met 4 andere deelnemers vertegenwoordigen op de 'International Chemistry Olympiad 2020'. Deze Internationale Olympiade zou in juli in Istanboel doorgaan, maar door de corona-crisis zullen de vertegenwoordigers dit jaar vanuit eigen land deelnemen. Meer info en de online proclamatie vind je na de klik. Proficiat, Anne-Sophie en we duimen mee. 

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa