Warme wensen voor Waalse tieners

08/12/2021

Het wordt voor heel wat Waalse jongeren geen gewone kerst. Nog steeds zijn heel veel huizen in de regio onbewoonbaar door de overstromingen in de zomer. Onze leerlingen uit het eerste jaar willen hen steunen met zelfgeknutselde kerstkaarten.

15 juli, zware overstromingen treffen de provincie Luik en dan vooral steden en gemeenten die aan de Vesder liggen, zoals Pepinster en Trooz. In Pepeinster alleen al zijn 50 woningen onbewoonbaar. En de heropbouw gaat traag, veel mensen moeten het nog zonder verwarming doen of wonen nog steeds in een noodwoning.

 

We zagen de voorbije maanden heel wat solidariteit met de zwaargetroffen regio. Vrijwilligers gaan er mee helpen puin ruimen, verbouwen en eten klaar maken. En ook onze eerstejaarsleerlingen willen een bescheiden bijdrage leveren, via een vakoverstijgend project. In de lessen godsdienst knutselen ze mooie kerstkaarten voor Waalse jongeren en in de Franse les schrijven ze er hartverwamende kerst- en nieuwjaarswensen op.

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa