Scholengemeenschap Sint-Paulus

Welkom aan onze internationale gastleerlingen!

12/03/2019

We verwelkomen deze week half Europa op campus College: 130 leerlingen en leerkrachten uit IJsland, Noorwegen, Spanje, Hongarije, Duitsland en U.K. werken er momenteel aan twee verschillende Erasmus+-projecten. 

There is no Planet B (naar de woorden van Ban Ki-moon) richt zich op het beter leefbaar maken van school-, leer- en leefomgeving. Zo proberen de leerlingen bijvoorbeeld hun eigen ecologische voetafdruk te bepalen en te zorgen dat die kleiner wordt. We willen de aanwezige jonge mensen ook graag in contact brengen met sport en we boden hen een initiatie traditionele karate (in samenwerking met de Vlaamse Karate Federatie) en voetbal (in samenwerking met Essevee SV Zulte-Waregem) aan.

 

Crossroads with the Future gaat over het testen van apps, software en games op hun educatieve waarde en daarbij laten we in de vorm van een beurs de aanwezige leerlingen software en hardware testen en proeven uit verschillende hoeken. Nintendo, Ubisoft Benelux, The Lab, Howest Kortrijk, KULAK, Barco, Larian Studios uit Gent en het Vlaams Audiovisueel Fonds zorgden allemaal voor een input die we testen op zijn educatieve waarde. 

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa