Welkom aan onze nieuwe directeur

10/12/2020

Straks op 1 januari verwelkomen we Corinne Clauw uit Houthulst in Sint-Paulusschool campus College als nieuwe pedagogisch directeur voor de eerste graad. Corinne volgt Petra Depraetere op die administratief directeur wordt van de Sint-Paulusschool, de scholengroep waartoe ook campus College behoort.

We stellen onze nieuwe directeur graag even aan u voor. Corinne Clauw woont in Houthulst, is gehuwd en mama van drie kinderen. Ze volgde een militaire opleiding aan de Koninklijke school voor onderofficieren en specialiseerde zich in communicatie en informatiesystemen. Ze ging in defensie aan de slag als informatiespecialist.

“ Uiteraard was het een bijzondere keuze om een militaire opleiding te volgen, maar een kinderdroom ging in vervulling. Ik was als kind vrij avontuurlijk en sportief aangelegd en ik was erg gefascineerd door Defensie. Ik heb mijn job als onderofficier 16 jaar lang vol overgave gedaan, tot ik wat op mijn honger begon te zitten. Aangezien ik bij Defensie ook al te maken had met opleiding en onderricht vond ik het een logische keuze om de overstap te maken naar het onderwijs.”

 

Corinne haalde een bachelordiploma Frans-godsdienst en gaf onder meer les in scholengroep Prizma in Izegem en nu al meer dan zeven jaar in het college van Veurne. Recent haalde onze nieuwe directeur ook nog een master Opleidings- en onderwijswetenschappen.

“Toen ik de vacature van campus College doornam en de site van de school verkende, merkte ik onmiddellijk dat de school een voorloper is op het vlak van zorg, begeleiding, digitalisering en technologisering. Dit sprak mij enorm aan. De school staat voor mij symbool voor een innovatieve en toekomstgerichte aanpak. Ze is volgens mij klaar om de uitdagingen van deze snel evoluerende kennismaatschappij aan te gaan. Daarnaast wordt er in deze school gewerkt met een sterk directieteam. Werken in teamverband is volgens mij de ideale benadering om te kunnen groeien als organisatie en om gericht te kunnen inspelen op vragen van het team, de leerlingen en hun ouders en de veranderingen in de maatschappij.”

Andere activiteiten

FOTOVERSLAG 1 september

Schooljaar '21-'22, u was fantastisch!

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa