What's your ID?

21/01/2020

Hoe bepalen we onze digitale identiteit? Over die vraag buigt een delegatie van het college zich op dit moment in het Finse Vaasa, samen met leerlingen uit Portugal en Letland. Een verslag!

Maandag 20/01

De tweede dag van ons verblijf hier in Vasa heeft zeker niet teleurgesteld. Nadat we eindelijk weer al onze Finse vriendjes en vriendinnetjes hadden teruggezien, was het tijd om ook de Portugese en Letse mensen te leren kennen. Dit gebeurde aan de hand van enkele spelletjes zoals de muzikale stoel. Hierna begaven we ons naar een befaamd restaurant waarbij we onze buikjes vol konden smikkelen van een heerlijk buffet met onder andere Finse vis. Ook een rondleiding door de stad kon natuurlijk niet uitblijven en dus gingen we op pad met onze uitwisselingsstudenten. Wanneer we meer aan de buitenkant van de stad waren, kon je al een glimp opvangen van de prachtige Finse natuur. Uitgeput thuisgekomen, was het tijd om bij Emil een lekkere pasta te eten om ons terug op te laden voor de sport-/spelletjesavond. Hierbij begonnen we met in een groepje van vier een pracht van een kunstwerk in elkaar te knutselen. Als einde van de al geslaagde dag speelden we nog wat Finse sporten zoals floorball en dodgeball.

 

Dinsdag 21/01

Vandaag hadden we een goed gevulde en leuke dag. In de voormiddag werkten we aan ons project over identiteit. We werkten in gemixte groepjes en elke groep moest een ander aspect van identiteit belichten en presenteren aan de anderen. Daarna aten we lunch in de Finse school. In de namiddag namen we de bus naar Björkö waar de natuur schitterend is. We konden vele eilanden zien, veel water en bossen. We reden zelfs over de langste brug van Finland! Daarna beklommen we de uitkijktoren waar we een heel mooi zicht hadden. We maakten een wandeling in de grote bossen langs de kustlijn. s' Avonds gingen we kijken naar een ijshockeywedstrijd. Dat was spectaculair voor velen, ook al verloor het team waarvoor we supporterden. Het was dus weer een mooie dag in Finland!

 

Donderdag 23/01

We begonnen de dag vandaag al zeer vroeg, om 8u15 volgden we een eerste les wiskunde mee. We waren allen verwonderd over hoe de lessen verschillend waren van onze lessen in België (hun lessen duren bijvoorbeeld ook 75 minuten). In de namiddag stonden er 2 bezoeken aan musea gepland, the Ostrobothnia Museum (een historisch museum) en het kunstmuseum. Er viel sinds die middag ook wat sneeuw, dus iedereen (ook de leerkrachten) genoten van een sneeuwballengevecht! Nat, maar voldaan gingen we op weg naar onze volgende activiteit. We leerden wat typische Finse volksdansen, wat voor sommigen toch niet zo gemakkelijk was. Erna konden we met volle teugen genieten van de Finse leerlingen die hun dansen oefenden (die ze bij hun proclamatie dansen). De avond stond in het teken van onze familie; velen aten wat Finse specialiteiten, gingen naar de sauna, genoten van de sneeuw (zo lang die er nog ligt) ... Zo kwam er een einde aan deze donderdag.

 

Andere activiteiten

360° rondje College

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa