Scholengemeenschap Sint-Paulus

Wij zeggen NEEN tegen pesten!

01/03/2019

Ook wij zeggen luid en heel duidelijk NEEN tegen pesten! Verspreid over de hele school hebben we de anti-peststippen getekend en we hebben ook met z'n allen de move tegen pesten gedaan.

Onze werkgroep LAP (Lak Aan Pesten) waakt er elke dag opnieuw over: iedere leerling moet zich thuis voelen op onze school en moet er zichzelf kunnen zijn. In het eerste jaar leren we tijdens de lessen leefsleutels samenwerken met elkaar en met respect voor de mening van iedereen. In het tweede jaar nemen we niet alleen deel aan de week tegen pesten, maar organiseren we ook workshops voor de leerlingen over pestgedrag en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. We houden de drempel om pestgedrag te melden heel laag en pakken eventuele problemen meteen aan (samen met de leerkrachten, de zorgwerkgroep, de directie, de bewuste leerlingen en hun ouders). Doe zelf ook mee met de stippen tegen pesten en zeg ook NEEN tegen pesten!

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa