Zien en gezien worden

02/02/2022

Zien en gezien worden, het is van levensbelang in het verkeer. Op 4 februari hebben we die boodschap nog eens ludiek onder de aandacht gebracht. Leerlingen en medewerkers van ons college, zijn die dag in fluo naar school gekomen.

De cijfers liegen er niet om. In 2020 vielen er in Vlaanderen 254 doden bij verkeersongevallen. 4 op 10 van de dodelijke slachtoffers zijn fietsers of voetgangers. Anderzijds wijst onderzoek uit dat je in reflecterende kleding van op grotere afstand in het donker zichtbaar bent in het verkeer. Tot 150 meter ver, met donkere kleding bijvoorbeeld is dat amper 20 meter.

 

Samen met XIU organiseren we daarom een fluodag. Daarbij kunnen leerlingen in de XIU-escapbox zelf ondervinden hoe fluo hun zichtbaarheid in het donker verbetert. En we daarom hebben we iedereen uitgedaagd om op 4 februari bijzonder fluo naar school te komen, want campus College ziet je graag!!

 

Bekijk hier alvast de (ludieke) oproep:

 

 

 

Andere activiteiten

Ontspanning na de inspanning

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa