Een boeiend (internationaal) werkjaar

08/09/2017

Ook dit schooljaar geven we ons opvoedingsproject weer een internationale dimensie. De voorbije weken mochten we al leerlingen en leerkrachten van het Southdowns College uit Zuid-Afrika verwelkomen. En er is meer …

In de laatste week van de vakantie en de eerste week van het schooljaar namen de vijfdejaars onze Zuid-Afrikaanse gasten mee op een culturele trip doorheen Europa: Parijs, Amsterdam en vele uitstappen in België.

 

Binnenkort starten achter de schermen de voorbereidingen voor de andere uitwisselingsprojecten, met coördinatorenvergaderingen in Budapest (Hongarije) en Pamplona (Spanje). Daar worden, samen met de internationale partners, de krijtlijnen uitgezet voor de uitwisselingsprojecten van dit jaar.

 

In oktober trekken dan de eerste leerlingen naar het buitenland en mogen we op school weer internationale gasten verwelkomen.

 

Een paar reacties over de eerste bezoeken: 

“Heel erg bedankt voor de superleuke weken, zowel in Zuid-Afrika als hier ! Ik ben heel erg blij dat ik hiervan deel mocht uitmaken."

 

"Nooit gedacht dat wij ons zo snel aan onze gast zouden hechten. Heel blij dat we hem gisteren nog konden en mochten mee uitwuiven in Zaventem. Het afscheid was er één met gemengde gevoelens, héél véél perspectieven en onvermijdelijk met de nodige traantjes..."

 

"Net of we afscheid namen van onze zoon (fier als een gieter!)"

 

"De uitwisseling bracht ook de deelnemende ouders bij elkaar. Hopen praktische afspraken, maar ook bakken solidariteit, onbaatzuchtige inzet, oprechte gevoelens, … . Hier werden eveneens plannen voor de toekomst gesmeed. We zijn een aantal gsm-nummers rijker in onze iPhone."

 
"Zo blij dat we hier deel konden en mochten van uitmaken! Al die zorg, warmte en vriendschap mogen ervaren, stemt een mens positief. Er is nog hoop: de toekomst is aan onze jeugd."
            

 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

aa