Scholengemeenschap Sint-Paulus

Minister Crevits fier op scholen zoals de onze

21/06/2018

Onze West-Vlaamse secundaire scholen zijn een voorbeeld voor die in andere provincies als het over nieuwe lesmethoden gaat. 34 West-Vlaamse scholen geven CLIL-lessen. Ook onze school.

Bij CLIL, waarbij algemene vakken in een andere taal worden gegeven dan het Nederlands, zijn we dus koploper. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister voor onderwijs Hilde Crevits. 100 Vlaamse scholen doen dit al, daarvan zijn er 34 uit onze provincie. En daar is de minister, als West-Vlaamse, heel fier op.

 

 

Als leerling kun je bij ons sinds 1 september 2017 kiezen voor CLIL (Content and Language Integrated Learning). Op onze school kiezen we voor Engels en Frans en leggen we l de klemtoon op het competentie-ontwikkelend perspectief: door te leren in een andere taal ontwikkelen leerlingen competenties in de doeltaal én in het vak, naast de kennis over die taal. Een CLIL-traject doet dus geen afbreuk aan de doelstellingen van het niet-taalvak: er zijn niet minder of andere doelstellingen. Op 1 september breiden we het CLIL-aanbod zelfs nog uit.

 

LEES OOK: CLIL-aanbod op onze school

 

IN DE MEDIA: West-VLaanderen CLIL-kampioen

aa