Olyfran

25/06/2024

Op woensdagnamiddag 24 april namen een veertigtal leerlingen uit het tweede jaar deel aan de Vlaamse Olympiade van het Frans, Olyfran. De leerlingen kregen 50 vragen voorgeschoteld die ze binnen een tijdspanne van 1 uur zo goed mogelijk probeerden op te lossen.

We feliciteren Manon Roobrouck (2G1). Zij ontving een diploma (82%) en behoort hiermee tot de 5% beste leerlingen. Ook een dikke proficiat aan Wolf Eeckhout (2T2), Lotte-Marie Claeys (2T1), Anabela Lutsyk (2G1) en Margaux Barbe (2G2). Zij kregen een certificaat en behoren tot de daaropvolgende 5% best presterende leerlingen. Een heel puike prestatie! Juliette De Fraeye (2G1) viel in de prijzen en won een cinematicket. Ook Jarno Aerts (2T2), Thibault Buysse (2S1) en Lotte-Marie Claeys (2T1) ontvingen een prijs door loting voor hun deelname.

 

In de derde graad namen er een vijftigtal leerlingen deel van wie er 3 laureaat werden. Anna Ottevaere (6LW) en Arthur Deley (6GWW) behaalden 79% en behoren zo bij de 5% beste leerlingen van Vlaanderen. Rune Dendoncker (6GWW) scoorde 73% en kreeg ook op zijn beurt een certificaat. Graag willen we ook Marie-Elise Moncarey (5LWE) feliciteren met haar inzet en mooie prestatie. Ze verdiende een cinematicket, geschonken door de organisatie van Olyfran.

 

Dikke proficiat aan alle deelnemers van deze Franse olympiade!

aa