Scholengemeenschap Sint-Paulus

Op een speelse wijze Engels leren voor 11 tot 15 jarigen

01/06/2018

Van 19 tot 23 augustus 2019 organiseren we samen met enkele Britse native speakers opnieuw onze summer course: 'English in action'. Die biedt uw kind een unieke kans om zijn/haar Engelse spreekvaardigheid te verbeteren en met meer zelfvertrouwen te communiceren.

WAT IS ENGLISH IN ACTION?

English in Action (www.englishinaction.be) is gevestigd in Canterbury en heeft de voorbije twintig jaar lesweken verzorgd op meer dan vierhonderd scholen in twintig landen. De lessen zijn een kostenbesparend alternatief voor het volgen van een talencursus in Groot-Brittannië en bieden de deelnemers een unieke kans de spreekvaardigheid in het Engels te verbeteren en met meer zelfvertrouwen te communiceren. Ze activeren en vergroten tijdens deze week hun woordenschat en worden aangemoedigd om de kennis die ze al tijdens de Engelse les op school hebben opgedaan, actief in praktijk te brengen.

OVER DE CURSUS

  • Onderdompeling in de Engelse taal en cultuur in kleine groepjes (max. 15 deelnemers) per taalniveau.
  • Native speakers uit Engeland – “qualified teachers” - geven de lessen en animeren de week.
  • Interactieve lesweek met 6 lesuren per dag van 9 tot 15 uur. Met discussies, quiz, presentaties, spreekbeurten en toneel, gekozen op maat van de leerling.
  • Iedere leerling krijgt een EiA-werkboek, pen en map.
  • De week wordt afgesloten met een presentatie. Ouders zijn hierop van harte welkom.
  • Iedere leerling krijgt een certificaat van deelname met een beschrijving van de cursus.
  • Hier kunt u een YouTube-video bekijken over de “summer course” van 2017.
  • Formule met een warme maaltijd: € 185 (broer/zus die hiervoor ook inschrijft betaalt € 160).

DRIE HOOFDDOELEN

Spreekvaardigheid - Tijdens het schooljaar hebben de leerlingen een beperkt aantal lesuren Engels per week. De EiA-cursus stelt ze in staat iedere dag Engels te spreken, waardoor de drempel om in een ‘vreemde taal’ te communiceren vermindert.
Zelfvertrouwen - Tijdens de EiA-week creëert de docent een ontspannen lessfeer. Jongeren leren zich spelenderwijs uitdrukken in het Engels. Hun effectieve en zelfbewuste communicatie in het Engels groeit zienderogen.
Motivatie - De docenten zijn native speakers die geen Nederlands kennen. Dit verhoogt de motivatie van leerlingen om zich in het Engels uit te drukken. We moedigen de jongeren aan hun taalcreativiteit te ontwikkelen, zoals het gebruik van lichaamstaal, uitbeelden of het bedenken van alternatieve woorden – net zoals ze dat ‘in het echt’ in het buitenland zouden moeten doen.

 

Mogen we vragen om in te schrijven vóór 10 juni? Inschrijven gebeurt via volgende link. Betaling gebeurt op rekening nr. BE34 4682 1001 7190 van de vzw BOI. Omwille van ons engagement met buitenlandse gastdocenten kan bij annulatie geen terugbetaling gebeuren. Inschrijven betekent dat u akkoord gaat met alle afspraken. We behouden ons het recht voor de cursus niet te laten doorgaan bij onvoldoende inschrijvingen.

aa