Internet gevaren

Tegenwoordig speelt een belangrijk deel van het leven van onze jongeren zich online af. Iedereen hoorde wel al over Facebook, Messenger, WhatsApp, Instagram, Snapchat...  Naast de vraag wat deze programma’s allemaal kunnen, zijn velen onder ons als ouder bezorgd over de gevaren van al deze internettoepassingen. 

In samenspraak met de school, organiseert het oudercomité een thema-avond om hier meer duidelijkheid in te brengen. De voordracht zal gegeven worden door Tom Termote, leerkracht informatica en pedagogisch ICT-coördinator van de school. Tom schreef zijn bachelorproef over de ‘gevaren van het internet’ en bleef zichzelf nascholen met het oog op preventie binnen de school. Hij geeft  aan de leerlingen van het 1ste en 3de jaar ook, samen met enkele gedreven collega’s, de voorlichtingssessies over de gevaren van het internet.


Tom gaat geen enkel taboe uit de weg en zal thema’s als pornografie, shocksites, gamen, social media en smartphones uitvoerig bespreken, zodat jullie als ouder voldoende gewapend naar de eettafel met de pubers kunnen trekken.

 

aa