Erasmus+

18/12/2023

In een vorige editie van dit magazine kon je vernemen dat ons erasmusproject 22-27, door Epos werd goedgekeurd. Onze school is nu officieel een Erasmus+ school. 

Je komt er alles over te weten op onze website: https://www.erasmus.collegewaregem.be.

Je kan ons ook op de voet volgen via Facebook of instagram. Ons acoount: erasmuscollegewaregem.be

Door ons te volgen, steun je onze werking. Op dit moment hebben we 873 volgers op instagram, we mikken op 2024 volgers tegen 1 januari. Bedankt om ons te helpen en te volgen!

 

Een korte neerslag van onze activiteiten. 

Dit schooljaar trokken al leerlingen naar Istanboel (Turkije) en Tartu (Estland). We mochten ook al leerlingen verwelkomen uit La Spezia en Martina Franca (Italie), Constanta (Roemenië) en Boedapest (Hongarije). In 2024 gaan we natuurlijk op bezoek bij bovenvermelde scholen en ontvangen we delegaties uit Istanboel en Tartu. Daarnaast wisselen we dit schooljaar nog uit met Vaasa (Finland), Sykkylven (Noorwegen), Pamplona (Baskenland) en Valletta (Malta). 

Het belooft alvast een druk voorjaar te worden. 

In totaal zullen meer dan 100 zesdejaars geproefd hebben van een Europees avontuur! 

 

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

Mark Twain 

 

Je vraagt je misschien af hoe zo’n uitwisseling eruit ziet. Wel de week zit propvol met projectwerk, workshops, activiteiten en uitstappen. Projectwerk? 

Wel, binnen het kader van ons project heeft onze school vier doelstellingen vooropgesteld: 

 

  • Het fysiek en mentaal welzijn van onze leerlingen verbeteren. 

  • De leerlingenparticipatie verhogen, met andere woorden de leerlingen meer laten deelnemen aan de werking van de school. 

  • Werken aan een warm schoolklimaat, waar iedereen welkom is en op een veilige manier zichzelf kan zijn. 

  • Onze dagelijkse schoolwerking ecologischer maken. 

 

Binnen een uitwisselingsweek werken we aan 1 van deze doelstellingen. Zo werkten we tijdens de uitwisselingsweek van 6 tot 11 november rond de ecologische problematiek van de mode-industrie. We ontdekten dat produceren van kledij een enorme impact heeft op ons milieu. En soms zijn we niet zo zorgzaam met onze kledij, ook niet op school. We organiseerden een echte thrift-shop op school met de stapels kledij die we door de jaren heen op school verzamelden en “afdankertjes” uit de eigen kleerkast. Vele leerlingen vonden de weg naar onze duurzame shop, die 214,15€ winst maakte. De leerlingen kozen dit bedrag te schenken aan de Warmste Week, om zo kwetsbare jongeren te ondersteunen. 

 

Op deze manier zijn jullie weer helemaal op de hoogte van het Erasmusnieuws op onze campus. Aan allen een welverdiende Kertsvakantie om te verkennen, te dromen en te ontdekken.

aa