Scholengemeenschap Sint-Paulus

Studieaanbod

Als je naar onze school komt, dan kies je voor een brede algemene vorming, met plaats voor de nieuwste methodes binnen het onderwijs: STEM en CLIL. Van het tweede jaar tot het zesde jaar maak je als leerling keuzes, uiteraard op basis van interesses en mogelijkheden. In het eerste jaar bieden we een algemene vorming, waarbij we in het complementaire gedeelte verschillende accenten leggen: Latijnse, moderne en handelshumaniora. Pas vanaf het 2de jaar maken we een echt onderscheid tussen Latijnse, modene en handelshumaniora. Latijn wordt in het 2de jaar opgesplitst in Grieks-Latijn en Latijn.

 

Vanaf de tweede graad zijn er dan verschillende studierichtingen. De benaming ervan geeft aan wat de profielvakken zijn. Die klemtonen vormen het onderscheid tussen de verschillende studierichtingen.

 

In de derde graad zijn er heel wat keuzemogelijkheden. De meeste zijn een logisch vervolg op de richtingen van de tweede graad. Toch zijn er ook enkele nieuwe STEM-opleidingen in de derde graad zoals economie-wetenschappen, Grieks-wetenschappen-wiskunde, boekhouden-informatica en informaticabeheer.