Info en inschrijvingen

Inschrijvingen

In het schooljaar 2023-2024 zijn er in de Sint-Paulusschool 6715 leerlingen.

 

Jij wil er vanaf september 2024 ook bij zijn? Of je wil dat je zoon/dochter naar de Sint-Paulusschool gaat?

Op basis van de nieuwe procedure kregen ouders van toekomstige eerstejaars op 7 mei een mail over de toewijzingen voor volgend schooljaar. De inschrijvingen in de campussen van onze Sint-Paulusschool starten 14 mei, om 9 uur.

Leerlingen met een gunstig ticket kunnen een afspraak maken voor een inschrijving via de bookingstool. Zie link in ontvangen mail.

Ouders van toekomstige eerstejaars die nog in geen enkele campus zijn aangemeld of een ongunstig ticket kregen kunnen vanaf 14 mei om 9 uur, langsgaan op de campus voor een inschrijving voor de overgebleven plaatsen. Belangrijk: inschrijven kan enkel tijdens een bezoek aan een campus EN wie eerst komt, wordt eerst ingeschreven. We werken zonder afspraak. Hou er wel rekening mee dat je in campus College en SJB Avelgem meteen op een wachtlijst komt.

 

Campus College organiseert deze infomomenten voor schooljaar 2024-2025:

 

  • - infoavond: 31 mei 2024, vrijblijvend en doorlopend van 16:30 tot 20 uur. 
    Deze infoavond is vooral gericht voor zij-instromers en inschrijvingen.

Virtuele tour

Kan je niet wachten tot onze infodagen? Super! Maak hier een virtuele tour doorheen onze campus.

360° rondje College


Veelgestelde vragen

Ook voor andere vragen kan je ons steeds contacteren op: info.campuscollege@sintpaulus.eu.​


Campusgids schooljaar 2023-24

Bekijk hier onze campusgdis.

Morgenstudie
De morgenstudie is er vrijblijvend voor de eerste en tweede graad van 8 tot 8.15 uur. De korte studietijd is ideaal om nog even de leerstof of agenda te overlopen.

Avondstudie
We voorzien avondstudie op maandag, dinsdag en donderdag. De studie start na het vieruurtje en loopt voor de eerste graad tot 18 uur. Voor de tweede en derde graad is dit tot 18.30 uur.

Busstudie
Moet je na schooltijd te lang op je bus wachten of moet je om halfzes naar de training of academie? Dan kan je naar de busstudie tot maximum 17.30 uur. Deze studie start meteen na het laatste lesuur.

Namiddagstudie
Ook op woensdag kan je op school studeren: van 13.15 tot 15.30 uur.

 

Zie hier het dagverloop op school.

Na het inschrijven, kan je de boeken online bestellen. Zie hier alle praktische info.

Denk er aan de boeken en turnkledij voor 10 juli te bestellen.

Je kan beter wachten om de aankopen te doen tot bij het begin van het schooljaar. Van de verschillende vakleraren horen onze leerlingen tijdens de eerste lessen wat ze precies nodig hebben. De leerlingen van het eerste jaar noteren alle info achteraan in de planagenda, zodat je als ouder op de hoogte blijft.
Het rekentoestel voor de eerste jaren, staat op de boekenlijst.

Op de eerste schooldag krijgen alle leerlingen hun planagenda, een cursusblok (klopt dit nog? en vervoermap met opdruk van de school. De leerlingen hebben alleen schrijfgerei nodig. Hun handboeken mogen ze nog thuis laten.

Het schooljaar begint op maandag 2 september 2024. De eerstejaarsleerlingen maken kennis met hun klastitularis en hun opvoeder en verkennen samen de school. Ook de peters en meters staan al klaar! Je hebt alleen schrijfgerei nodig.

 

Vanaf 8 uur
Welkom op de speelplaats, ingang Processiestraat of Olmstraat. We wachten jou op. Papa en mama mogen gerust meekomen.

8.30 tot 9 uur
Met de opvoeder in je eigen studiezaal.

9 tot 12 uur
Met de klastitularis in je eigen klaslokaal, onderbroken door een speeltijd.

12 tot 13 uur
Middagmaal

13 tot 16 uur
Spelnamiddag

 

Spelnamiddag eerstes

De eerstejaars trekken er in de namiddag met hun titularis op uit om de school te verkennen. Ze krijgen daarbij in verschillende leslokalen spelletjes en opdrachten. We eindigen met een drankje en een babbel rond 16 uur. Een uitgelezen moment dus voor een eerste kennismaking met de titularis, medeleerlingen en de school.

 

Maandag 2 september

8 uur
Welkom op de speelplaats.

8.25 tot 12 uur
Het gewone lessenrooster.

Onthaal leerlingen twee tot zes
We verwachten de nieuwe leerlingen op maandag 2 september 2024 om 8 uur voor een eerste kennismaking. Alle andere leerlingen verwachten we om 8.40 uur op de speelplaats.

Een dag op onze school

De overgang van de basisschool naar het secundair is een grote verandering voor leerlingen: veel leraren in plaats van één juf of meester, een zware boekentas, weg uit de eigen gemeente ... Met onderstaande beelden ontdek je hoe 2 leerlingen van onze school de eerste dagen van een nieuw schooljaar beleven.

 

In het eerste trimester had ik faalangst en nu niet meer. In het college voel ik een warm hart omdat ze me hierbij geholpen hebben.

Kobe


Focus op onze focussen

Sinds dit schooljaar volg je in het eerste jaar een gemeenschappelijk basispakket van 27 lesuren. Dat zijn de bekende algemene vakken zoals wiskunde, Nederlands en Frans, maar ook aardrijkskunde, lichamelijke opvoeding en muziek.

Daarnaast kan je ook een focus kiezen. Die sluit aan bij je talenten of interesses. Bij elke focus krijg je 5 lesuren per week die bij die focus aansluiten. Ontdek hier onze focussen:

Een overzicht van alle focussen van de Sint-Paulusschool


Onze infodagen

Tijdens onze infodagen kan je proeven van ons sterk onderwijs en de sprankelende sfeer op onze campus. 

Onze leerlingen uit het eerste jaar en hun leerkrachten en opvoeders leiden je met veel plezier en enthousiasme rond op de campus en beantwoorden jouw vragen. Zij vertellen je graag over hun vak, onze manier van werken en over leren en leven op onze campus.

Het college is een school met pit. Iedereen is er levendig en enthousiast. Als er een probleem of ruzie is, pakt het team van leuke en vriendelijke leerkrachten het probleem onmiddellijk aan.
Gilles