Info en inschrijvingen

Infodagen

 

Ontdek samen met je ouder(s) onze campus tijdens de zomervakantie. We gidsen je graag rond door onze campus en je kan er terecht met al jouw vragen. Alvast van harte welkom.

Inschrijven kan via www.sintpaulus.eu/infomomenten


Inschrijven

Je kan telefonisch (056 60 17 07) contact opnemen met de school om in te schrijven. De school is tijdens de zomermaanden open van 8.30 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur. De school is gesloten van 10 juli tot en met 15 augustus.


Veelgestelde vragen

Ook voor andere vragen kan je ons steeds contacteren op: info.campuscollege@sintpaulus.eu.​
 

Morgenstudie
De morgenstudie is er voor de eerste en tweede graad van 8 tot 8.15 uur. De korte studietijd is ideaal om nog even de leerstof of agenda te overlopen.

Avondstudie
We voorzien avondstudie op maandag, dinsdag en donderdag. De studie start na het vieruurtje en loopt voor de eerste graad tot 18 uur. Voor de tweede en derde graad is dit tot 18.30 uur.

Busstudie
Moet je na schooltijd te lang op je bus wachten of moet je om halfzes naar de training of academie? Dan kan je naar de busstudie tot maximum 17.30 uur. Deze studie start meteen na het laatste lesuur.

Namiddagstudie
Ook op woensdag kan je op school studeren: van 13.30 tot 16 uur.

 

Zie hier het dagverloop op school.

Na het inschrijven, kan je de boeken online bestellen. Zie hier alle praktische info.

Denk er aan de boeken en turnkledij voor 10 juli te bestellen.

Je kan beter wachten om de aankopen te doen tot bij het begin van het schooljaar. Van de verschillende vakleraren horen onze leerlingen tijdens de eerste lessen wat ze precies nodig hebben. De leerlingen van het eerste jaar noteren alle info achteraan in de planagenda, zodat je als ouder op de hoogte blijft.
 

Het rekentoestel voor de eerste jaren, staat op de boekenlijst.

Op de eerste schooldag krijgen alle leerlingen hun planagenda, een cursusblok en vervoermap met opdruk van de school. De leerlingen hebben alleen schrijfgerei nodig. Hun handboeken mogen ze nog thuis laten.

Het schooljaar begint op woensdag 1 september 2021. De eerstejaarsleerlingen maken kennis met hun klastitularis en hun opvoeder en verkennen samen de school. Ook de peters en meters staan al klaar! Je hebt alleen schrijfgerei nodig.

Vanaf 8 uur

Welkom op de speelplaats, ingang Processiestraat of Olmstraat. We wachten jou op. Papa en mama mogen gerust meekomen.

8.30 tot 9 uur

Met de opvoeder in je eigen studiezaal.

9 tot 12 uur

Met de klastitularis in je eigen klaslokaal, onderbroken door een speeltijd.

12 tot 13 uur

Middagmaal

13 tot 16 uur

Spelnamiddag

Spelnamiddag eerstes

De eerstejaars trekken er in de namiddag met hun titularis op uit om de school te verkennen. Ze krijgen daarbij in verschillende leslokalen spelletjes en opdrachten. We eindigen met een drankje en een babbel rond 16 uur. Een uitgelezen moment dus voor een eerste kennismaking met de titularis, medeleerlingen en de school.

Donderdag 2 september

8 uur

Welkom op de speelplaats, korte ochtendstudie.

8.25 tot 12 uur

Het gewone lessenrooster.

Je krijgt het op 1 september.

Onthaal leerlingen twee tot zes

We verwachten de nieuwe leerlingen op woensdag 1 september 2021 om 8 uur voor een eerste kennismaking. Alle andere leerlingen verwachten we om 8.40 uur op de speelplaats.

Spelnamiddag tweedejaars

De leerlingen van het tweede jaar krijgen op woensdagnamiddag 8 september 2021 hun spelnamiddag. Teambuilding met de klas en de klastitularis staan voorop in een leuke zoektocht vol opdrachten. Ook heel wat leerkrachten zijn van de partij om dit te begeleiden. De winnende klas krijgt een verrassing!

Een dag op onze school

De overgang van de basisschool naar het secundair is een grote verandering voor leerlingen: veel leraren in plaats van één juf of meester, een zware boekentas, weg uit de eigen gemeente ... Met onderstaande beelden ontdek je hoe 2 leerlingen van onze school de eerste dagen van een nieuw schooljaar beleven.

 

In het eerste trimester had ik faalangst en nu niet meer. In het college voel ik een warm hart omdat ze me hierbij geholpen hebben.

Kobe


Focus op onze focussen

Sinds dit schooljaar volg je in het eerste jaar een gemeenschappelijk basispakket van 27 lesuren. Dat zijn de bekende algemene vakken zoals wiskunde, Nederlands en Frans, maar ook aardrijkskunde, lichamelijke opvoeding en muziek.

Daarnaast kan je ook een focus kiezen. Die sluit aan bij je talenten of interesses. Bij elke focus krijg je 5 lesuren per week die bij die focus aansluiten. Ontdek hier onze focussen:

Een overzicht van alle focussen van de Sint-Paulusschool

In het college ervaar ik een frisse kijk omdat we hier onze mening mogen zeggen en er ook naar geluisterd wordt. Vele realisaties op het college komen ook van leerlingen. Ook mogen we bv. tijdens de les wiskunde met Chromebooks werken.
Lars


Ons infoweekend

Tijdens ons infoweekend kan je normaal gezien workshops en korte demolessen meevolgen, onze leerlingen uit het eerste jaar en hun leerkrachten en opvoeders leiden je met veel plezier en enthousiasme rond door de campus en je kan met al je vragen terecht bij onze leerkrachten. Zij vertellen je graag over hun vak, onze onze manier van werken en over leren en leven op onze campus. Nu dat alles niet kan doorgaan, geven we jullie graag enkele beelden van voorgaande jaren mee.

 

 

Het college is een school met pit. Iedereen is er levendig en enthousiast. Als er een probleem of ruzie is, pakt het team van leuke en vriendelijke leerkrachten het probleem onmiddellijk aan.
Gilles