Je staat er niet in je eentje voor

19/12/2023

Het eerste trimester is bijna voorbij. Best wel een spannende periode voor onze eerstejaars: vrienden maken, nieuwe school, andere leerkrachten, de eerste proefwerken. We laten enkele leerlingen uit het eerste jaar terugblikken op het leren en leven in campus College.

Het lijkt lang geleden: 1 september. De eerste schooldag, elkaar en de school beter leren kennis tijdens de spelnamiddag.

 

Het was jammer dat het superhard regende, maar het schoolteam stond klaar en gelukkig onder een afdak. Onze lieve directrice stond klaar met een doos badeendjes. Het moto was dan ook dat je er niet in je ‘eentje’ voor staat. Onze lieve klastitularis stond ook klaar om ons mee te nemen naar de klas. We maakten kennis met elkaar en het was tof. In de namiddag aten we frietjes en toen gingen we een paar spelletjes spelen om de school beter te leren kennen. Het was supertof! We deden van alles op verschillende plaatsen. Toen gingen we naar huis, maar het was vrijdag, dus al weekend .
Suzanne Parmentier, 1 E1

 

Ik vond het een warm, maar nat welkom. Het was een zeer leerrijke, maar vermoeiende dag. Ik werd helemaal gerustgesteld en voelde me meteen thuis in de fijne klasgroep.
Emma Goddeeris, 1L4

 

1 september was een spannende dag. Maar uiteindelijk was die spanning helemaal niet nodig, want het is hier supertof. Supertof ook in de namiddag!!! Het was een leuke toevoeging aan de eerste schooldag en de spelletjes waren ook echt superleuk bedacht.
Lars Ameye, 1W5

 

Het was heel goed. Er kwamen 2 leerlingen naar me toe, onze peters, die ik moest volgen. Ze brachten ons naar de huisklas. Onze klastitularis ontving ons bij de ingang van de school en gaf ons uitleg. Toen we in onze klas zaten, kregen we een bundel met spelletjes.
Emma De Langhe, 1W6

 

Wat ik heel leuk en origineel vond, is dat we een eendje kregen met de boodschap: 'Je staat er niet in je eentje voor.' Daardoor voelde ik mij welkom en begrepen. Door de hevige regen was het wat moeilijk om je titularis aan de tafel te vinden. Het was een beetje chaotisch voor mij. Maar daarna werden we wel heel goed begeleid naar onze huisklas door de vriendelijke leerlingen. In de klas was het heel rustig en warm. Daardoor voelde ik me snel terug op mijn gemak.
Michelle Faini, 1L1

 

De boog moet zeker niet altijd gespannen staan. Tijdens de middagpauzes zijn er sportcompetities tussen de verschillende klassen en gelukkig is er het spelletjeskot, al was het maar om te schuilen bij minder goed weer.

 

Ik vind het heel leuk dat we een voetbalcompetitie doen over de middag. Iedereen kijkt daar enorm naar uit. Het is meestal heel spannend en er zijn zelfs supporters. Ik hoop dat mijn klas de volgende keer speelt, want dan kan ik meedoen. Normaal hadden we al een match gespeeld, maar het was aan het regenen. Maar dat is niet erg, want ik ben zeker dat we dit tornooi gaan winnen .
Mohamad Alali, 1L5

 

Voor mij is de voetbal- en hockeycompetitie niet echt van toepassing, maar voor anderen is het een heel fijne ervaring. Het spelletjeskot is superfijn; je kan er spelletjes spelen en een beetje opwarmen als het buiten een paar graden kouder is. De spelletjes zijn altijd leuk om te spelen en het spelletjeskot is altijd mooi versierd. Een topplaats om te ontspannen!
Emma Goddeeris, 1L4

 

En dan … december: de eerste proefwerken. De peters en meters bezoeken op voorhand de verschillende klassen om de leerlingen veel succes toe te wensen en nog wat tips te geven:

 

Mijn eerste examens, het was helemaal nieuw: een wereld die ik niet kende. Een week voor de examens is er toetsenstop en tijdens de examenperiode mogen we al na de middag naar huis. Ik heb de examens eigenlijk niet ervaren als een erg moeilijke periode zoals iedereen het noemt. Als je goed plant (en die planning ook volgt ) en efficiënt studeert, raak je zonder moeite door de examens. Het belangrijkste is dat je eerst goed studeert en daarna gelooft in jezelf dat je het zal kunnen. “Study now, be proud later”, dit is mijn motivatie
Juline Bode, 1L5

 

Ik had wel veel stress voor de examens, maar het komt altijd wel goed. Je hebt genoeg tijd om alles in te vullen en te overlezen. De meters stelden ons op ons gemak en waren zeer enthousiast.
Emma Goddeeris, 1L4

 

De weken voor de examens was ik wel wat zenuwachtig, omdat ik niet wist wat er zou komen. Maar door de goede raad van de leerkrachten en de directrice voelde ik me tijdens de examens redelijk rustig. Een goede voorbereiding, de vele steun en een goede nachtrust zorgden voor een aangename eerste examenperiode.
Michelle Faini, 1L1

 

Ik had niet echt stress en al zeker niet wanneer het eerste examen voor mijn neus lag. Het lijkt een beetje op een gewone grote toets, net als in het 6de leerjaar.
Artjom Mikhaylov, 1L2

aa