Ondernemen, het zit in ons

17/12/2023

Wat na het secundair onderwijs? Geen makkelijke keuze. Daarom bereiden we onze leerlingen in de derde graad voor op het hoger onderwijs en hun latere loopbaan. We doen dit met tal van initiatieven: de job@beurs, het sollicitatieproject, YOUCA en Field Days.

Eind september trokken de zesdejaars uit de studierichting Handel op hun eerste Field Day. Bij dit project staan onze laatstejaars twee dagen in 'het werkveld'. Ze gaan op bedrijfsbezoek in het kader van hun eindproef. Een uitgelezen kans om de kennis die ze al hebben af te toetsen met de praktijk in het werkveld. Ze leren de attitudes en vaardigheden van een reële werksituatie en kunnen een beeld vormen van de verschillende beroepen. En dat kan onze leerlingen helpen om hun studiekeuze ta maken. Daarnaast versterkt het project ook de link tussen het bedrijfsleven en het onderwijs.

 

Oprechte dank aan onze bedrijfspartners: ION develop different, Lutosa, Osta Carpets Nv, RENSON Ventilation - Sunprotection - Outdoor, IVC Group, Mc Three, Orona Group en Cras.

aa