Scholengemeenschap Sint-Paulus

BLOG: Beautiful Budapest

25/02/2019

'There is no Planet B'. Dat waren ooit de gevleugelde woorden van Ban Ki-moon, nu zijn ze het onderwerp van een Erasmus+-project waar onze school aan deelneemt. 

Leerlingen uit 5WW werken deze week samen met hun Duitse en Estse leeftijdsgenoten het project dat dit schooljaar startte verder uit in Boedapest. We houden een dagboek van hun avonturen bij voor de thuisblijvers. 

 

Maandag 25/02

 

Vandaag was het kennismaking met elkaar en met de school: er stonden schoolpresentaties van de verschillende deelnemers op het programma en ook een rondleiding door de Xantus Janos High School in hartje Pest. Het projectwerk werd ook voorgesteld in de schoolbibliotheek en de bijhorende vergaderruimte. Die heet de 'Funeral Room'. We hopen een beetje dat dat door de keuze van hout in het interieur komt... We kregen ook les in traditionele Hongaarse dansen. Topdag!

 

Dinsdag 26/02

 

Vandaag was een echte projectdag. We kregen eerst een gastspreker over de vloer om uit te leggen hoe het zit met ecologische voetafdrukken en hoe die te verkleinen en daarna gingen we ook zelf aan de slag in kleinere groepjes. Maar de boog kan niet altijd gespannen staan, en onze hosts toonden ons daarna hun prachtige stad Boedapest. En daarbij kan een verkwikkend bezoek aan een spa niet ontbreken, dus we lieten ons even onderdompelen in één van de vele traditionale baden die de stad rijk is. 

 

Woensdag 27/02

 

Vandaag stond er nog meer projectwerk op het programma. We werken telkens samen in gemengde internationale groepen, en daarbij is het natuurlijk heel belangrijk dat we elkaar goed kennen. En ds trokken we op teambuilding naar een van de vele grotten die Boedapest rijk is (kwestie van onze relaties te verdiepen, haha)... Topnamiddag en mooi weer! 

 

Donderdag 28/02

 

Vandaag stond Boeda op het programma: het historische centrum van de stad aan de andere kant van de Donau. We lieten ons inspireren door de stilte van de stadsparken temidden van de drukke metropool die Boedapest is en we trokken in stralend lenteweer op verkenning door de mooie sites. En dan moesten we weer aan de slag met de rest van ons projectwerk. Gelukkig stond er daarna nog een partijtje minigolf op het menu!

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa