Scholengemeenschap Sint-Paulus

Activiteiten

Onze buren zagen dat het goed was

Na bijna twee jaar werken stellen we onze nieuwbouw Diderot officieel voor. De werken zijn bijna af en de lessen gaan sinds september al door in de nieuwe, ultramoderne klassen. En dat hebben we gevierd met een feest … voor de buren.

lees meer →

Werelddag tegen Armoede

Donderdag 17 oktober is uitgeroepen tot werelddag van het verzet tegen armoede. We laten deze dag niet onopgemerkt voorbij gaan. Armoede is en blijft een zaak van iedereen en jongeren kunnen een verschil maken door hun engagement.

lees meer →

Aan de bron

"There is no Planet B". De wijze woorden van Ban Ki-Moon en meteen de insteek van een Erasmus+-project. Wij stuurden een delegatie leerlingen naar Urspring, Schelklingen, de heimat van het project om er samen met Estse leerlingen rond het project te werken. 

lees meer →

Op expeditie aan de Russische grens

There is no Planet B. Een trieste waarheid en meteen ook het uitgangspunt van een lopend Erasmsu+-project. De startmeeting daartvoor gaat door in Tartu, Estland, en een delegatie uit 6EC tekent meteen present.

lees meer →

"We zagen het Noorderlicht!"

Voor het Erasmus+-project IT's the Future zond het college dit weekend een delegatie uit 6WW en 6HA naar het mystieke Reykjavik in IJsland om er te gaan werken rond nieuwe technologie en nieuwe onderwijsvormen.

lees meer →

TERUGBLIK: september, welkom (terug)!

Het onthaal van onze nieuwe leerlingen, de spelnamiddagen voor leerlingen uit het eerste en tweede jaar en de sportdag voor bijna alle jaren. Je leest het: de eerste maand van het nieuwe schooljaar is het druk geweest.

lees meer →

Ons keukenteam kan weer aan de slag

Vanaf dinsdag 1 oktober bereidt ons keukenteam  opnieuw zelf de verse maaltijden, in een helemaal vernieuwde keuken. De 25 medewerkers maken elke dag 1.600 warme maaltijden klaar.

lees meer →

Zorg voor de natuur

Het is heel actueel: we moeten zorg dragen voor de natuur en het milieu. En dat moet je deze leerlingen geen twee keer zeggen. Ze staken de handen uit de mouwen en gingen op 21 september helpen bij de onderhoudswerken aan de Slekkeput in Waregem.

lees meer →

Pagina's