Op inleefreis naar Calcutta (India)

19/01/2024

Begin februari trekken enkele leerlingen uit het zesde jaar op inleefreis naar India. Ze gaan er in Calcutta een week helpen bij (kans)arme jongeren. En ze hebben al een mooi bedrag ingezameld om projecten voor plaatselijke jongeren te steunen.

We zijn heel fier om 5.852 euro te kunnen schenken aan de Vlaamse vzw Calcutta Sponsor Aid. Die vereniging zet zich in voor onderwijskansen voor kinderen en jongeren die zonder financiële steun niet naar school kunnen. Met het bedrag dat onze leerlingen hebben ingezameld kunnen zonnepanelen geplaatst worden op een plattelandshostel in een regio waar toegang tot elektriciteit niet vanzelfsprekend is. Dankzij de zonnepanelen gaan de plaatselijke jongeren die er verblijven ook 's avonds huiswerk kunnen maken en kunnen studeren.

 

Onze leerlingen kijken alvast uit naar inleefreis. Het zal niet alleen op persoonlijk vlak een hele verrijking zijn, maar ze helpen er ook letterlijk mee bouwen aan de toekomst van leeftijdsgenoten die veel minder kansen krijgen.

 

Lees hier het krantenartikel over de inleefreis in Het Nieuwsblad van 20 januari.

 

Lees hier het krantenartikel in KW.

 

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa