Eerstejaars winnen kunstwedstrijd van XIU

02/06/2024

Onlangs trakteerde XIU 30 van onze eerstejaarsleerlingen op fluo donuts. Niet zomaar, de leerlingen hebben de zichtbaarheidswedstrijd van XIU gewonnen. Dat is een vrijwilligersorganisatie die ijvert voor meer verkeersveiligheid bij jongeren.

De leerlingen kregen de opdracht om in één beeld duidelijk te maken hoe belangrijk zichtbaarheid is in het verkeer, met als thema ‘Buitenaards slim’. De leerlingen bundelden de krachten over de klassen heen en maakten een kleurrijk schilderij van buitenaardse wezens op fiets, met fluohesje uiteraard. 68 groepen stuurden een kunstwerk in, onze leerlingen wonnen de wedstrijd. We krijgen een mooie fiets en de leerlingen die meewerkten aan het kunstwerk worden getrakteerd op ontbijt.
 

Het kunstwerk kreeg intussen ook een mooie plaats aan het onthaal van onze school. We willen als campus van de Sint-Paulusschool een ambassadeur zijn van veiligheid in het verkeer. We nemen ook elk jaar deel aan de fluodag van XIU, in november. Want zichtbaar te voet of met de fiets naar school, in de donkere dagen van het jaar, het is o zo belangrijk.

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa