Erasmus in coronatijden

13/11/2020

Vorig jaar startte het Erasmus+-project Identify Democracy met 24 toenmalige vierdes en met partnerscholen uit Oostenrijk en Barcelona. Kort daarna kwam COVID-19 en de eerste lockdown, maar dat betekende helemaal niet het einde van het project. 

Het werd een ongeziene periode van aanpassing, ontgoocheling en veerkracht. Als klap op de vuurpijl werd al snel duidelijk dat luik 2 (naar Barcelona in november 2020) en luik 3 (naar Wenen in maart 2021) niet haalbaar zouden worden. Ons hele project werd met één jaar uitgesteld, maar Europa verwacht intussen wel enkele tekenen van engagement tijdens dit huidige, ongewone schooljaar.

 

Een eerste contact kwam er al op 7 oktober. We hielden een internationale ZOOM-sessie om te bespreken welke impact COVID-19 op ons doen en laten heeft. We begonnen met een vergelijking van onze persoonlijke situaties in het dagelijkse leven en op school: afstandsleren, handhygiëne, mondmaskers… Daarna werden we opgesplitst in kleinere “break out rooms” om de politieke maatregelen te bespreken, de sociale en economische consequenties, het naar de achtergrond verschuiven van andere hot topics, etc. Daarover werd achteraf nog kort gerapporteerd in de hele groep. 

 

Onze volgende discussie vond plaats op 9 november onder de titel “A European Perspective on the US Elections”, waar de thema’s (politie)geweld, gezondheidszorg en de invloed van de media centraal stonden. Opnieuw schoven een aantal van onze leerlingen rond de (digitale) tafel en werden ervaringen uitgewisseld. Vooraf deden we een inspanning om ons op de thema’s voor te bereiden door het creëren van woordwolken en het verzamelen van citaten bij de verschillende topics.

 

K. Boone, A. Colpaert, A. Serlet

Andere activiteiten

We starten op in fase oranje.

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa