Internationale school

07/03/2022

Het college gaat weer de internationale toer op! Na een gedwongen pauze omwille van de coronamaatregelen, konden we dit semester al delegaties naar Finland en IJsland sturen.

 

We wisselen dit schooljaar al 30 jaar lang uit met onze partnerscholen die over heel Europa verspreid liggen. We doen dat sinds een aantal jaren onder de Erasmus+-vlag, die aan de projecten een extra dimensie geeft. De betrokken leerlingen blijven tijdens deze Erasmus+-uitwisselingsweken logeren in gastgezinnen waar ze ondergedompeld worden in de lokale manier van leven. In de loop van de week staat een combinatie van projectwerk en sightseeing op het programma. De Erasmus+-projecten hebben daarenboven een heel concreet doel voor ogen waarbij de leerlingen samenwerken met hun internationale collega's rond een gemeenschappelijk thema. In het geval van de uitwisseling met IJsland kadert alles in het project 'IT's the Future', waarin we reserach doen naar digitale tools, apps en games die het leerproces in de verschillende betrokken landen kunnen ondersteunen. Aan dat project werken verder nog Noorwegen (Sykkylven), Spanje (Pamplona) en UK (Bushey) mee, en we sturen dit schooljaar ook nog een delegatie naar Sykkylven. 

 

Het andere project, Citizen 2.0 draait rond Duitsland (Schelklingen), Estland (Tartu), Hongarije (Boedapest) en Thornhill (Schotland), maar daar moesten we jammer genoeg een aantal zaken on hold zetten omwille van de coronamaatregelen in de verschillende betrokken landen. We zenden dit schooljaar wel nog een groep leerlingen naar Istanboel ook.

 

Hou zeker onze site en de socials in de gaten voor meer nieuws, we voorzien ook een uitgebreid verslag in het favoriete magazine van iedereen, Hartslag. 

Andere activiteiten

Ontspanning na de inspanning

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa