WARME OPROEP: we steunen het goede doel

13/12/2018

Naar goede gewoonte houden we tijdens de oudercontacten op vrijdag 21 december opnieuw een kerstactie ten voordele van het goede doel. Onze leerlingen maakten handgeschreven wensen in een doorzichtige kerstbal en verkopen die voor 2 euro. We steunen dit jaar opnieuw twee mooie projecten.

Op internationaal vlak steunen wij The Parents Circle, een gezamenlijke Israëlisch-Palestijnse organisatie van meer dan 600 families die allemaal een familielid verloren ten gevolge van het langdurig conflict. Zij tonen aan dat verzoening tussen individuen en volkeren mogelijk is. ‘Als wij in staat zijn de ander de hand te reiken, dan kan iedereen dat’, menen ze. Ze organiseren praatgroepen, een jaarlijkse herdenking en allerlei creatieve tentoonstellingen met werk van hun leden. Ze tonen aan de ene kant de gruwel van de oorlog, maar ook hun hoop op vrede.

 

Daarnaast zamelen wij geld in voor een organisatie uit Waregem: vzw voor Kinderen, opgericht door zes jeugdvrienden. Zij steunen patiënten met muco(viscidose), een momenteel nog ongeneeslijke ziekte. Mensen met muco hebben last van taai slijm dat moeilijk op te hoesten is. Hierdoor krijgen ze ontstekingen van de luchtwegen en problemen met de spijsvertering. Patiënten moeten rekenen op een behandeling van 3 tot 4 uur per dag om hun ziekte draaglijk te maken. Door onder meer deelname aan de dodentocht, kon vzw voor Kinderen het O.L.V. van Lourdesziekenhuis van Waregem steunen met leuk versierde kinderrolstoelen en medische statieven om het ziekenhuisbezoek van muco-patiëntjes aangenamer maken.

Andere activiteiten

360° rondje College

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa