"We zagen het Noorderlicht!"

30/09/2019

Voor het Erasmus+-project IT's the Future zond het college dit weekend een delegatie uit 6WW en 6HA naar het mystieke Reykjavik in IJsland om er te gaan werken rond nieuwe technologie en nieuwe onderwijsvormen.

 

Op het programma staat onder meer een bezoek aan het Fab Lab van de  Fjölbrautaskólinn í Breiðholti. Onze studenten gaan ook samen met hun IJslandse collega's de mooiste bezienswaardigheden van IJsland verkennen in de Golden Triangle en ze brengen een bezoekje aan de wereldbekende openlucht-spa 'The Blue Lagoon'. Ze kregen ook al het noorderlicht te zien en er wachtte Luna, die dit weekend jarig was, een grote verrassing! 

 

Aangezien dit de eerste meeting wordt in het tweejarige project, wordt er hard gewerkt om de projectwebsite op te zetten en te zorgen dat het project zover mogelijk bekend raakt. Je kan daarom nu al op Instagram op zoek gaan naar erasmus_2019_ als je meer te weten wil komen over IT's the Future. Maar de boog kan ook niet altijd gespannen staan, dus lieten we de leerlingen even aan het woord over de prachtige omgeving in IJsland:

 

"Vandaag vertrokken we om 10u met de bus vanaf school om de Golden Circle-trip te maken. De gids was de directeur en hij had tijdens de rit verschillende interessante verhalen te vertellen. Eerst gingen we naar een plaats waar de Eurazische en de Noord-Amerikaanse plaat samenkomen. Daar hebben we het parlement van de 10e eeuw gezien. Daarna gingen we naar de enige hot spring in IJsland die nog kan uitbarsten (Geyser) en op die plek hebben we ook geluncht. Nadien reden we verder om prachtige Gullfoss-watervallen te bezichtigen. Omstreeks 17u waren we terug aan de school en ‘s avonds zijn we nog met bijna de gehele groep samen gaan socializen en gaan biljarten."

Andere activiteiten

360° rondje College

Meer activiteiten

Er gebeurt nogal wat op onze school: sport, cultuur, ontspanning, internationale uitwisselingen en excursies, … voor, tijdens en na de lessen. Bekijk hier de foto’s van de meest recente activiteiten.
Toon alle activiteiten

aa