Krachtige leeromgeving

Ook al is een deel van onze gebouwen meer dan 80 jaar oud, toch investeren we tijd, energie en centen om er een eigentijdse look en invulling aan te geven. Dit doen we met warme kleuren, moderne middelen, touchscreenborden, multimedia en perfect uitgeruste laboratoria. We maken gebruik van de meest vooruitstrevende technologieën om onze lessen nog interactiever en didactisch aantrekkelijker te maken. In zowat alle klaslokalen beschikken we over touchscreen digitale borden.

Onze leerkrachten blijven aangepaste professionele opleidingen volgen om dit werkinstrument heel eigentijds in te zetten als een hulp om ‘leer-krachtig’ te werken. Op het college hebben we ook een goed uitgebouwde bibliotheek voor de leerlingen van de eerste en tweede graad. Vanaf volgend schooljaar starten we met het Lecture+-project, geïnspireerd op de Bring Your Own Device-filosofie en  in samenwerking met BARCO, Televic en de KULAK.

 

Daarnaast maken we als vooruitstrevende
school en dito scholengemeenschap ook werk van efficiënte digitale toepassingen. Zo werken we met de digitale schoolagenda die is geïntegreerd in ons WISA-platform. Ook de ouders kunnen daar terecht voor veel info omtrent de school. Je kan er het rapport, de rekeningen, de afwezigheden en alle per mail verstuurde documenten terugvinden. Indien we extra maatregelen genomen hebben om het leerproces te begeleiden, dan vind je die bij “interventies”. Deze extra maatregelen van leerlingenbegeleiding of ondersteuning krijgen de ouders ook nog via de “gewone” kanalen (agenda, telefoon, mail of brief). De bedoeling is om steeds meer naar geïntegreerde platformen te gaan, zodat de nodige info op zo weinig mogelijk verschillende dragers beschikbaar gesteld wordt.